Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 31, 2011 16:47 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Zainwestowałam prawie stówę w płatne i wyróżnione ogłoszenia, bo adopcje mi stoją i robi się coraz bardziej tłoczno, mam nadzieję, że coś ruszy.
Tak poza tym na ramieniu wyskoczyła mi jedna mała dziwna zmiana, jakby grzybowa :roll: , być może to jeszcze od Bazylki, bo od Morwena to chyba w 2 dni by mi nie wyszło :roll: . Nic zobaczymy co będzie dalej. Strasznie grzybny sezon coś ostatnio :evil: oby się nie rozprzestrzeniło.

Kurcze obyśmy wygrały ten Krakvet, choc chwila wytchnienia by była, ja ostatnio ile nie zamówię żarcia to za chwilę pustki są ... masakra, dziennie schodzi mi 6-8 puszek 400g to daje na miesiąc koło 200 puszek + 15-20kg suchego na mies.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pon paź 31, 2011 17:36 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Marlon pisze:Sabina, dlaczego nie prosiłaś o sterylkę tej kotki kilka miesięcy temu?

Przeczytaj wstecz to co tu napisane.

Kociaki trzeba wyleczyć chociaż antybiotykiem w tabletkach, możesz podawać im codziennie tabletki? (Dotykaj je w rekawiczkach aby grzyba nie dostały)
Trzeba je zabrać do weta, powie Ci jaki antybiotyk, pewnie zapisze albo sprzeda (opłace ze swoich prywatnych pieniędzy), wyznaczy dawkę, przez tydzien niech chociaż to mają. Porób im zdjęcia, napisz jaka jest ich historia, poogłaszaj gdzie się da, facebook, trójmiasto, gumtree, alegratka, tablica, allegro, wyadoptuj je "z podwórek", przezciez sa na swiecie jeszcze ludzie co zaopiekuja sie kotem, tylko trzeba do nich dotrzeć. Jednego jestem pewna, tu na forum są tacy sami jak Ty, chcą pomóc ale nie mogą...

Zrobisz to?
BinaDina85 pisze:Hej! BŁAGAM O POMOC W IMIENIU STARSZEJ PANI KARMICIELKI Z GDYNI OBŁUŻA! MAMY 5 KOCIĄT W WIEKU OK 5 TYGODNI Z SILNYM KK (ZAROPIAŁE OCZKA I NOS). KOCIAKI OSWOJONE, MATKA POZWALA JE ZABRAĆ. MIESZKAJĄ W OBSKURNYCH WARUNKACH! PANI NIE WYTRZYMUJE JUŻ NERWOWO BO BRAKUJE JEJ PIENIĘDZY A KOTÓW DO KARMIENIA, MIMO PRZEPROWADZONYCH OSTATNIO SERII ZABIEGÓW STERYLIZACJI I KASTRACJI, STALE PRZYBYWA! W KOCIARNI, O KTÓREJ MÓWIĘ, JEST KOTÓW 18, W INNYM MIEJSCU JEST 6!!! NIESTETY W TEJ CZĘŚCI OBŁUŻA PANUJE POLITYKA NIE USYPIANIA ŚLEPYCH MIOTÓW, MIMO ŻE PANI WERONIKA JUŻ NIE RAZ O TO PROSIŁA CZŁOWIEKA W KTÓREGO OGRODZIE MIESZKAJĄ KOTY, A KTÓRY JEST POJEBANYYYYYYYYYYY!!!!!!!!!!!!!!!!! NIE WIEM CO ROBIĆ, TE KOTY SPĘDZAJĄ MI SEN Z POWIEK A W DOMU MAM KOLEJNY ATAK GRZYBICY!!!!!!!!!!! BŁAGAM POMÓŻMY PANI WERONICE I WEŹMY CHOCIAŻ 1 KOTKA! ONA NIGDY NIKOGO O POMOC NIE MA ODWAGI POPROSIĆ A JEST OSOBĄ NIEPEŁNOSPRAWNĄ (MA PROBLEMY Z CHODZENIEM)!!!!!!!!!!!!!!!

Ja mogę jedynie dać krople do oczu TOBRADEX dla tych kociaków oraz antybiotyk DUOMOX 375mg 6 tabletek.Oczywiście musisz skonsultować z wetem czy kociaki mogą to dostawać i w jakiej dawce.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pon paź 31, 2011 18:27 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Gdyby ktos slyszal o osobie chetnej na szylkretke... Mloda... piękna! Miziasta! Błaka sie u mnie po osiedlu :( Na bank wyrzucona z domu! :evil:
Mam zdjecia. Wkleje, ale najpierw musze ogarnac gosci. grrrr... :evil:
"Niech no on tylko wróci,
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
że tak z kotem nie można.
Będzie się szło w jego stronę
jakby się wcale nie chciało,
pomalutku,
na bardzo obrażonych łapach". W. Szymborska

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=130647

anula790820

Od: Sob lut 19, 2011 21:49

Post » Pon paź 31, 2011 19:57 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Oddalam glos w krakvecie, na wszelki wypadek trzymalam na ten ostatni dzien, ale widze, ze ladnie sobie radzicie :ok:

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Pon paź 31, 2011 20:19 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Agor-ia pisze:Oddalam glos w krakvecie, na wszelki wypadek trzymalam na ten ostatni dzien, ale widze, ze ladnie sobie radzicie :ok:

Też trzymałam - chciałam utrafić w jakiś ładny okrągły numerek, ale musiałam kliknąć przed wyłączeniem służbowego kompa i wyszedł głos nr 1538 ;)

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Pon paź 31, 2011 21:52 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Przywiozłam dzisiaj od Kasprzyka 4 kociaki z Trąbek. Są absolutnie cudowne, mruczą bez przerwy :)
Jedna dziewczyna, lekko beżowa, większa od pozostałych, troszkę starsza. Mała biało-szara dziewczynka o różowym nosku i różowych poduszkach. Dwa bure chłopaki. Jeden z chłopaków jest zupełnie malutki, ropa cienie z oczka, wyraźnie odstaje od rozbrykanej reszty :( Planowałam je w środę zawieźć do Łukucia (jutro go nie ma), ale jak maluchowi się nie poprawi do jutra, to pojedziemy z nim do Bandury albo Kasprzyka.

Stan u mnie na dziś: moje 3 kocice: dwie 13-letnie siostry: Ciapa i Fizia, 2-letnia postoczniowa Zuzia + 6 tymczasów: Szpilka, Guzik, 4 maluchy (dwa już mają imiona: Szyszka i Korek). Jutro zrobimy sesję zdjęciową :)
A miałam nie brać żadnych tymczasów :oops:
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Pon paź 31, 2011 21:56 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

To jeszcze 2 godziny. Mamy 410 głosów przewagi...
W środę łapię półdzicz i funduję jej sterylkę - tylko nie wiem czy lepiej ją cięciem bocznym, czy normalnie. No i u kogo - Piastowska, Czernielewski we Wrzeszczu ? Gdynia odpada. Za daleko. Nie bardzo mam gdzie ją przetrzymać po sterylce. Strasznie się drze, nie daje się dotknąć, ale za żarciem wlezie do klatki.

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Pon paź 31, 2011 22:15 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Jesli nie ma gdzie jej trzymac po sterylce to chyba lepiej bokiem ?
Wprawdzie nie mam porownania, ale moja kotka bokiem cieta na drugi dzien juz brykala na calego (a ja latalam za nia jak glupia i pilnowalam, zeby nie wskakiwala nigdzie wysoko :twisted: )

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Pon paź 31, 2011 23:23 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Mrata pisze:To jeszcze 2 godziny. Mamy 410 głosów przewagi...
W środę łapię półdzicz i funduję jej sterylkę - tylko nie wiem czy lepiej ją cięciem bocznym, czy normalnie. No i u kogo - Piastowska, Czernielewski we Wrzeszczu ? Gdynia odpada. Za daleko. Nie bardzo mam gdzie ją przetrzymać po sterylce. Strasznie się drze, nie daje się dotknąć, ale za żarciem wlezie do klatki.

Dzicze, półdzicze, a nawet domowe ;) zawsze robiłam na Elbląskiej. Jeśli kotka nie jest w ciąży, to Ulewicz i Zaleski robią dosłownie małą dziurkę na boku. Kotkę przeważnie przywożę rano, zabieg ma do południa, przetrzymują ją do rana następnego dnia i wtedy od razu wypuszczam na wolność. Plus tego jest taki, że kotka jest całkowicie wybudzona i pierwszą dobę po zabiegu spędza bezpiecznie, spokojnie i w ciepłych warunkach.
Przy bocznym cięciu można obserwować, czy wszystko jest okej. Zrobili już tak dla mnie chyba z kilkanaście kocic i zawsze było bez komplikacji. Następnego dnia po zabiegu kocice skakały po drzewach.
Jeden minus - obaj panowie są bardzo zajęci i zabiegi trzeba umawiać z tygodniowym wyprzedzeniem.

Krakvet: 427 głosów przewagi! Musi się udać...
Obrazek

doro27

Od: Śro cze 15, 2011 15:34

Post » Pon paź 31, 2011 23:27 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Też trzymałam swój i syna głos na ostatni dzień i wcale nie trafiłam na ładny - 1566 :wink:
Czy poszczególne DT mają swoje wydarzenia na FB - byłyby bardziej widoczne :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto lis 01, 2011 0:04 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

PKDT - 54%, Tarnów - 39%
Wygraliśmy :D
Bardzo dziękujemy wszystkim, którzy oddali na nas swój głos!
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Wto lis 01, 2011 0:05 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Gratuluję!
Obrazek

doro27

Od: Śro cze 15, 2011 15:34

Post » Wto lis 01, 2011 0:06 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

:piwa: :lol: :piwa: :lol:
Wygląda na to, że wygrałyśmy :)
Wszystkim ogromnie dziękujemy za głosy, udostępnianie, agitacje, za tak olbrzymie zaangażowanie! Jest mi niezmiernie miło, że tyle osób włączyło się w tą akcje!

Uśmiech nie schodzi mi z buzi :) Zaniemówiłam :)
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Wto lis 01, 2011 0:11 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Gratulacje ! :piwa:
Czekamy na wyniki oficjalne.

I proszę pamiętać o następnych głosowaniach.
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Wto lis 01, 2011 0:26 Re: Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 10.

Oczywiście, że będziemy pamiętać!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

[poprzednia][następna]