16letnia niewidoma Mrówcia odeszła we własnym domu [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 31, 2011 21:09 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona już w DT :)

Joanna KA pisze:
ewan pisze:
Joanna KA pisze:chyba w Łodzi... ale coś więcej wiadomo?
kto, co, jak? :wink:

lepiej, aby wiadomo nie było :wink:

rozumiem... :wink: Mrófcia jest świadkiem koronnym, zamieszanym w sprawę robienia kołtunów kotom w Grzybowie
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ewan pisze:No i jakiś odkołtuniacz, jak jest odplamiacz to może i odkołtuniacz gdzieś się znajdzie :wink:

o matko, posikałam się ze śmiechu... :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

No i wydało się :mrgreen: Dla dobra śledztwa nie mogę nic ujawnić, ale sprawa kołtunów zatacza coraz szersze kręgi, o kołtunerii nie wspomnę :mrgreen:

Jestem z siebie dumna, że wymyśliłam nowe słowo, zaraz go opatentuję i zgłoszę do wikipedii :ok: Taka jestem mądra, a co :mrgreen:
Ostatnio edytowano Pon paź 31, 2011 21:11 przez ewan, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pon paź 31, 2011 21:10 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona już w DT :)

Z tragicznego wątku zrobił się komi-wątek...znów będę czyścić ekran bo sie ze śmiechu poplułam :ryk:
Obrazek
Lara [*] 28.03.2012 Fibi [*] 19.11.2012 Basia [*] 03.02.2013 TRUSIA [*] 24.07.2013 Miłek [*] 01.08.2013 Romisia [*] 24.04.2014 Lidzia [*] 06.05.2015 Gniewko [*] 03.09.2015r. Agat [*] 30.11.2015 Feliks [*] 27.03.2017r. RUDA ['] 07.03.2018r. Kocia ['] 11.07.2019r. LOLA ['] 24.03.2020r. MILKA ['] 03.04.2020r. za dużo Was tu

dilah

Od: Wto maja 10, 2011 7:39

Post » Pon paź 31, 2011 21:10 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona już w DT :)

Czy to nadal jest wątek Mrówki? Tak bym chciała coś przeczytać o kotce...
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon paź 31, 2011 21:23 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona już w DT :)

ewar pisze:Czy to nadal jest wątek Mrówki? Tak bym chciała coś przeczytać o kotce...

musisz uzbroić się w cierpliwość... na razie nie można ujawniać żadnych informacji na temat Mrófci ze względu na dobro śledztwa :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Od: Nie mar 15, 2009 20:34

Post » Pon paź 31, 2011 21:25 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona już w DT :)

ewar pisze:Czy to nadal jest wątek Mrówki? Tak bym chciała coś przeczytać o kotce...

A ja tak bym chciała zobaczyć fotki Mróweczki.......

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pon paź 31, 2011 21:50 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona już w DT :)

Pewnie królewna pojadla dobrze i śpi na podusi, mam nadzieję że jest zdrowa

A ja przypomnę, że dzisiaj Halloween

Obrazek

Ale mnie z dynią na głowie nie jest twarzowo, to nie obchodzę :wink:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Post » Pon paź 31, 2011 22:16 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona już w DT :)

Dziś mam tylko takie zdjęcie.
Dla tych... niecierpliwych :wink:
Obrazek
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Pon paź 31, 2011 22:19 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona już w DT :)

Jaka cudna i szczęśliwa :1luvu: Więcej więcej :love:
Obrazek

zorba

Od: Śro lis 12, 2008 19:24

Post » Pon paź 31, 2011 22:22 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona już w DT :)

Duszek686 pisze:Dziś mam tylko takie zdjęcie.
Dla tych... niecierpliwych :wink:
Obrazek

Ależ ona jest piękna :love: taka maleńka i taka wzruszająca :love:

Mróweńko, teraz już będzie tylko dobrze :ok: :ok:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Pon paź 31, 2011 22:26 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona już w DT :)

Zaokraglił się pysiaczek. Warto było czekać :ok:
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Pon paź 31, 2011 22:30 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona już w DT :)

:mrgreen: Jaka uśmiechnięta.. :mrgreen: :1luvu:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Pon paź 31, 2011 23:17 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona już w DT :)

andorka pisze:
Catnaperka pisze:
andorka pisze:
W Łodzi nikt kto przychodzi zaadoptować kota nie dostanie go „na rękę” czy w zaklejonym kartoniku. Chętni na kota, którzy przyjeżdżają „z pustymi rękami” są proszeni o udanie się do niedalekiego sklepu zoologicznego i zakupienie transportera. Sklep nie na żadnych układów ze schroniskiem, to sklep sieciowy mieszczący się w markecie. Jest to też swoisty sprawdzian „dobrych chęci” adoptującego i dodatkowy czas na przemyślenie tematu, bo skoro jest dla kogoś problemem zakupienie transportera za 60-70 zł, to co będzie gdy kot zachoruje?

Przepraszam Cię Aniu ale niestety przynajmniej raz byłam świadkiem innej sytuacji. Młodzi ludzie, którzy przyszli dostali kota w kartoniku - zorganizowanym z kociarni.
Nie róbmy z nikogo tylko aniołów i z nikogo tylko czarnych charakterów.

Z ciekawości zapytam kiedy to było? Jakoś ostatnio czy dawniej?

Justynko, ponawiam pytanie, bo jeśli faktycznie takie praktyki mają miejsce w naszym schronisku to złożę skargę w odpowiednim miejscu, a wtedy Ciebie poproszę o wypowiedź jako naocznego świadka. Mam nadzieje, że mi pomożesz :1luvu:
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Wto lis 01, 2011 5:46 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona już w DT :)

andorka pisze:
andorka pisze:
Catnaperka pisze:
andorka pisze:
W Łodzi nikt kto przychodzi zaadoptować kota nie dostanie go „na rękę” czy w zaklejonym kartoniku. Chętni na kota, którzy przyjeżdżają „z pustymi rękami” są proszeni o udanie się do niedalekiego sklepu zoologicznego i zakupienie transportera. Sklep nie na żadnych układów ze schroniskiem, to sklep sieciowy mieszczący się w markecie. Jest to też swoisty sprawdzian „dobrych chęci” adoptującego i dodatkowy czas na przemyślenie tematu, bo skoro jest dla kogoś problemem zakupienie transportera za 60-70 zł, to co będzie gdy kot zachoruje?

Przepraszam Cię Aniu ale niestety przynajmniej raz byłam świadkiem innej sytuacji. Młodzi ludzie, którzy przyszli dostali kota w kartoniku - zorganizowanym z kociarni.
Nie róbmy z nikogo tylko aniołów i z nikogo tylko czarnych charakterów.

Z ciekawości zapytam kiedy to było? Jakoś ostatnio czy dawniej?

Justynko, ponawiam pytanie, bo jeśli faktycznie takie praktyki mają miejsce w naszym schronisku to złożę skargę w odpowiednim miejscu, a wtedy Ciebie poproszę o wypowiedź jako naocznego świadka. Mam nadzieje, że mi pomożesz :1luvu:

Heh....Zazdroszczę wam, bo z twoich wypowiedzi można wnioskować, że macie w schronie w Łodzi tak dużo adopcji kotów iż możecie dyktować twarde warunki: na rękach małego kociaka nikt pewnie od was nie wyniesie, a bez własnego transporterka w żadnym wypadku kota nie dostanie. W kartoniku nie wydajecie.....Szczęśliwy schron, że może stawiać takie warunki....
My byśmy się "ugotowali" z kociakami, jak by każdy adoptujący musiał mieć swój transporter...Jak się z adoptującymi rozmawia, to wiele rodzin najpierw kociaka zabiera do domu, a potem dopiero wyposaża.......
Przyznaję uczciwie, to nam nie przeszkadza , ważne że mamy przekonanie iż kociak poszedł do dobrego domu.....
Co do szczeniąt, to z kolei my jesteśmy (odpukać!) "szczęściarzami", bo mamy ich z reguły mało i pojawiają się rzadko. A te, które do nas przyjdą, to .....adoptujący doczekać się nie może końca kwarantanny i I szczepienia, bez którego szczeniaczka nie wydajemy.....
Żeby u nas tak było z kotami, jak u was, abyśmy mogli oddawać tylko przychodzącym z transporterem...
Bez bicia się przyznaję, że my w magazynie mamy wręcz "w zapasie" odpowiedniej wielkości kartoniki....
Robi się dziurki, w środku czymś wyściele, zamknięty taśmą zaklei (aby cały i zdrowy dotarł do swojego już domu) i ....życzymy maluchowi po prostu szczęścia, ciesząc się że nie podzieli losu kotów , które pozostają w schronie i tu dorastają, a potem już dużego prawie nikt nie chce.....
Zaraz na mnie nakrzyczycie, ale mnie naprawdę cieszy każdy odjeżdżający spod schronu "kartonik", jeżeli zabrali go ludzie, którzy wzbudzili nasze zaufanie ( my tylko taki "warunek" stawiamy: adoptujący musi wydawać się nam wiarygodny jako przyszły opiekun)......Zazdroszczę wam, macie pewnie bardzo dużo chętnych i dużo wam idzie do adopcji.....Nasze kotki nie wszystkie mają to szczęście, pomimo że nie jesteśmy aż tak rygorystyczni....

Grażyna-kg

Od: Pt mar 27, 2009 8:15

Post » Wto lis 01, 2011 10:07 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona już w DT :)

O, jest zdjęcie :dance: Nareszcie! Nie wiem, czy dobrze mi się wydaje, ale kicia jakby lepiej, prawda?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto lis 01, 2011 10:32 Re: 16letnia niewidoma kicia, bez ząbków, zagłodzona już w DT :)

Cudowny widok :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Nareszcie ta słodka koteńka jest w domku :D Faktycznie, zmienił się pysiaczek. Już nie jest zalękniony, wystraszony. Buziaczki Mróweńko kochana :1luvu:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

[poprzednia][następna]