Proludzki rudy kocurek...Rudiś POJECHAŁ do DS:):):)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon paź 31, 2011 15:35 Proludzki rudy kocurek...Rudiś POJECHAŁ do DS:):):)

Jestem Rudolf, ale mówią do mnie Rudi. Takie imię nadała mi Duża, u której teraz jestem. Chyba miałem wcześniej jakieś inne imię, ale już nie pamiętam jakie. Nie pamiętam też swojego domu i nie pamiętam, jak znalazłem się na ulicy. Tam było strasznie, zimno, musiałem bronić się przed innymi kotami, które mieszkały tam od dawna, nie zawsze mogłem się najeść. Musiałem sobie jakoś poradzić i zacząłem udawać hardego kota, takiego macho. Ale było coraz gorzej, coraz zimniej, nie było gdzie się schować. Jedzenie przynosiły takie panie, ale nigdy do nich nie podszedłem, tylko z daleka czekałem jak sobie pójdą i jak inne koty się najedzą. Ale nie zawsze zostało już coś dla mnie.
Aż w końcu kiedyś się odważyłem! Zebrałem się w sobie, podszedłem do Dużej, kiedy wykładała jedzenie i podstawiłem grzbiecik. I wiecie co? Ona pogłaskała!!! Pogłaskała bezdomnego, brzydkiego, rudego kocura!!! Ale byłem szczęśliwy!!!
Potem ta "moja" Duża nie pokazała się, przychodziła inna pani, a ja dalej się chowałem...
W końcu przyszła! Zobaczyłem ją z daleka i pogoniłem w jej kierunku ile sił w łapkach. Miała jakieś pudełko, wzięła mnie na ręce i tam włożyła. W ogóle się nie broniłem, wszedłem do tego pudełka z kratkami, niech się dzieje co chce...
No i miałem rację! Teraz jestem u tej Dużej, mam swój pokój, swoją własną miseczkę i swoją kuwetkę (od razu przypomniało mi się, że już kiedyś taką miałem). Nie jestem już głodny, jest mi ciepło, byłem już nawet u takiego w zielonym, co się nazywa lekarzem. On mnie gniótł po brzuchu, a ja mu mruczałem i mruczałem. Niczego się już nie bałem, bo przecież "moja" Duża była obok...

Rudi się już przedstawił, to teraz wypowie się "ta" Duża :P
Rudi to niesamowita przylepa! Najbardziej na świecie kocha człowieka i ludzkie kolanka. Nie wiem, jak taki proludzki, niezwykle miziasty kot znalazł się na ulicy 8O
Faktycznie na początku wyglądał na takiego macho, nigdy nie podchodził, siedział z daleka i przyglądał się takim wzrokiem, jakby to on był królem podwórka (a raczej parkingu, bo bytował przy zakładowym parkingu, w pobliżu ruchliwa ulica). Do tej pory się zastanawiam, czy to ten sam kot, czy nagle pojawił się jakiś drugi rudzielec, a tamten macho dalej jest. Nawet prosiłam panią, która pracuje w sklepie w pobliżu, żeby obserwowała, czy tamten się czasem nie pokazuje, bo nie mogę uwierzyć w taką przemianę kota :roll: .

Rudi nie jest młodym kocurkiem. Wet określił jego wiek na 5-7 lat, chociaż pyszczek ma raczej młodego kota. W paszczy masakra! Dwa kły złamane, reszta zębów w bardzo złym stanie. Na środę mam umówioną kastrację i przy okazji będzie miał zrobiony porządek w paszczy.
Zrobiłam mu badania krwi, wyniki nie są złe, ma jedynie wysokie leukocyty. Ale wet mówi, że to może być ze stanu zapalnego zębów. Testy FIV i FeLV ujemne!!! :1luvu:
Na początku Rudi miał biegunkę, ale teraz już się unormowało, ładnie je, nawet suche chrupie. Od początku pięknie korzysta z kuwety. Dostał osobny pokój i chłopak w spokoju dochodzi do siebie. Jak tylko tam wejdę, natychmiast biegnie, ładuje się na kolana, ugniata jak szalony i mruczy! Jest najszczęśliwszy, kiedy człowiek jest obok niego.
Odchuchamy chłopaka i niedługo Rudik będzie szukał prawdziwego domu, takiego na zawsze! Takiego który już nigdy go nie porzuci! A dom taki będzie miał najwspanialszego kociego przyjaciela :1luvu:

Edit 5.11.2011: Rudi jest już wykastrowany, odrobaczony, zaszczepiony. Porządek w paszczy zrobiony, kuwetka opanowana od pierwszego dnia pobytu w domu. I jeszcze jedna poprawka: drugi weterynarz określił wiek kotka na max.2-3 lata!! 8) 8)
Rudi jest gotowy do adopcji. Czeka w domu tymczasowym w Rzeszowie na swojego Człowieka na zawsze!! Szuka domu niewychodzącego!!

Kontakt w sprawie adopcji: zuzinka96@wp.pl

Oto Rudi :D tak zachowywał się kot z ulicy pierwszego dnia w domu :D
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Sob lut 18, 2012 10:36 przez zuzia96, łącznie edytowano 12 razy
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Pon paź 31, 2011 15:52 Re: Życie nie znosi próżni..czyli miziasty rudy pan kot szuka DS

i jeszcze fotki Rudiego :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Pon paź 31, 2011 16:32 Re: Życie nie znosi próżni..czyli miziasty rudy pan kot szuka DS

zuzia96 pisze:W paszczy masakra! Dwa kły złamane, reszta zębów w bardzo złym stanie. Na środę mam umówioną kastrację i przy okazji będzie miał zrobiony porządek w paszczy.

Zuziu, koniecznie usuńcie wszystkie zęby i proszę nie zgadzaj się na steryd, bo można nim wywołać cukrzycę...
Naprawdę wystarczy od razu sanacja i antybiotyk + przeciwzapalny :roll:

A Rudolfik bosssski :1luvu:
"Niektórym ludziom aż chce się przybić piątkę! ...W twarz. ... Krzesłem."
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ludmiłku... [*] żegnaj Najukochańszy Przyjacielu...30.12.2011r.
Mikusiu... [*] Ty też...17.04.2013r.
Obrazek

Szejbal

Od: Czw maja 08, 2008 23:16

Post » Pon paź 31, 2011 21:58 Re: Życie nie znosi próżni..czyli miziasty rudy pan kot szuka DS

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Wto lis 01, 2011 18:38 Re: Życie nie znosi próżni..czyli miziasty rudy pan kot szuka DS

Jutro Rudiego czeka ciężki dzień :( ma zaplanowaną kastrację :|

Prosimy o kciuki dla pięknego rudzielca :ok:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Wto lis 01, 2011 21:51 Re: Życie nie znosi próżni..czyli miziasty rudy pan kot szuka DS

zuzia96 pisze:Jutro Rudiego czeka ciężki dzień :( ma zaplanowaną kastrację :|

Prosimy o kciuki dla pięknego rudzielca :ok:

Melduję się z kciukami :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Śro lis 02, 2011 18:42 Re: Życie nie znosi próżni..czyli miziasty rudy pan kot szuka DS

Czekamy na wieści 8) :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Śro lis 02, 2011 22:44 Re: Życie nie znosi próżni..czyli miziasty rudy pan kot szuka DS

Rudi już po zabiegu, miał też usuwane 2 kły i 2 korzenie po kłach, ma szwy w pyszczku. Dostałam dla niego lek przeciwbólowy na kilka dni. Siedzę z nim cały czas w pokoju, bo jak tylko wyjdę, to jest niespokojny, łazi, wskakuje na stolik, szuka. A jak jestem, to gramoli się na kolana, zwija się w kłębek i śpi.

Jest jeszcze fajna wiadomość :D ten wet powiedział, że Rudi jest młodym kocurkiem, dał mu 2 max.3 lata. To dobrze, bo zawsze łatwiej jest znaleźć dom młodszemu kotu :D

Teraz ja leżę na łóżku, a kot na mnie. Nie wiem, jak to będzie dalej, bo Alusia obrazi się na całego, jak nie wrócę do niej na noc.

A i od pisania szyja mnie boli, taka jestem powykręcana :D
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Śro lis 02, 2011 22:56 Re: Życie nie znosi próżni..czyli miziasty rudy pan kot szuka DS

Bardzo dobre wieści :D , oby więcej takich, a zwłaszcza żeby domek się znalazł :ok:
"Niektórym ludziom aż chce się przybić piątkę! ...W twarz. ... Krzesłem."
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ludmiłku... [*] żegnaj Najukochańszy Przyjacielu...30.12.2011r.
Mikusiu... [*] Ty też...17.04.2013r.
Obrazek

Szejbal

Od: Czw maja 08, 2008 23:16

Post » Śro lis 02, 2011 22:57 Re: Życie nie znosi próżni..czyli miziasty rudy pan kot szuka DS

Grunt że wszystko jest w porządku :wink: , taki młodziak a już nie będzie dumnie nosił kłów w pysiu :roll: , szkoda .........

bubor

Post » Czw lis 03, 2011 9:38 Re: Życie nie znosi próżni..czyli miziasty rudy pan kot szuka DS

bubor pisze:Grunt że wszystko jest w porządku :wink: , taki młodziak a już nie będzie dumnie nosił kłów w pysiu :roll: , szkoda .........

Buborku, kły jak kły, ale patrząc z punktu widzenia kota, to bardziej mu chyba szkoda klejnotów, których nie będzie mógł już dumnie nosić :ryk:

Noc minęła spokojnie :D Rano Rudi zjadł śniadanko i miział się jak oszalały :D
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Czw lis 03, 2011 18:38 Re: Życie nie znosi próżni..czyli miziasty rudy pan kot szuka DS

:ok: :ok: :ok:

bubor

Post » Czw lis 03, 2011 21:43 Re: Życie nie znosi próżni..czyli miziasty rudy pan kot szuka DS

Rudi dzisiaj ma się już całkiem dobrze, wyleguje się na łóżku, tylko źle mu ziewać, bo go chyba szwy ciągną w pucholcu :P

To jest strasznie kochany kocurek :love: barankuje, ugniata, mruczy, najbardziej na świecie kocha ludzkie kolana, taki spokojny misiu. Od początku wiedział do czego służy kuweta i do czego łóżko :D Ciągle nie mogę zrozumieć, jak taki kot znalazł się na ulicy :roll:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Czw lis 03, 2011 22:02 Re: Życie nie znosi próżni..czyli miziasty rudy pan kot szuka DS

Może komuś uciekł albo też się znudził biedaczysko ............ :roll:

bubor

Post » Pt lis 04, 2011 19:46 Re: Życie nie znosi próżni..czyli miziasty rudy pan kot szuka DS

Przed chwilą ciekawska Lilcia wcisnęła się mi pod nogami, kiedy szłam do pokoju Rudiego z jedzonkiem :P Kiedy zobaczyła rudaska stanęła na środku pokoju jak wryta, po czym napyskowała, napyskowała i uciekła :ryk:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

[następna]