Wariatkowo 11. 8,5 kota... Prośba... DZIĘKUJĘ! :D s. 56

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 31, 2011 9:47 Re: Wariatkowo 11. 8,5 kota... Prośba... DZIĘKUJĘ! :D s. 56

takie miałam na myśli: http://www.hipernet24.pl/nowy/prodinfo. ... m_id=33836 pudełkowe

a jak się ma Foster?
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Pon paź 31, 2011 9:54 Re: Wariatkowo 11. 8,5 kota... Prośba... DZIĘKUJĘ! :D s. 56

ezzme pisze:takie miałam na myśli: http://www.hipernet24.pl/nowy/prodinfo. ... m_id=33836 pudełkowe

Wiem :mrgreen:
Za szybko się kończą :roll:

ezzme pisze:a jak się ma Foster?

Marnie :( Zastrzyki coraz trudniej mu robić - dobrze, że to co dwa dni. Stresuje się koszmarnie przy zabiegach wszelkich.
Coś tam wreszcie ruszyło z żarciem, ale rewelacji nie ma.
On powinien jeść lekkostrawne i energetyczne żarełko typu kitteny, sensitivy itp. Dostaje z Gringiem w łazience, bo nie mam jak tego inaczej rozwiązać.
I Gringo mu wyżera :roll: To akurat się teraz skończy, ale on po prostu w zamknięciu traci apetyt, a nie dam rady karmić tym całą resztę :roll:
Suche prawie całkiem odstawił :?
No ale zawsze coś tam zje.
Dokarmiam go convem - to mu wchodzi nawet w samotności.
Gadałam z wetem, niestety w przelocie - w przyszłym tygodniu pomyślimy nad zmianą dawek leków, bo mam wrażenie, że to one mu zaburzyły apetyt. Do tej pory z tym nie było problemów :roll: Zresztą w przyszłym tygodniu i tak się badania kontrolne należą :roll:
Może coś więcej się dowiemy...

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pon paź 31, 2011 9:55 Re: Wariatkowo 11. 8,5 kota... Prośba... DZIĘKUJĘ! :D s. 56

I będziesz miała czas go rozpieszczać....rozpieszczać .....rozpieszczać. Cześć o poranku. :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Pon paź 31, 2011 9:57 Re: Wariatkowo 11. 8,5 kota... Prośba... DZIĘKUJĘ! :D s. 56

Cześć :)
Żeby on się jeszcze dał rozpieszczać :/ Największą frajdę to by miał, jakbym mu spokój dała... :roll:

OKI

Post » Pon paź 31, 2011 10:08 Re: Wariatkowo 11. 8,5 kota... Prośba... DZIĘKUJĘ! :D s. 56

OKI pisze:Cześć :)
Żeby on się jeszcze dał rozpieszczać :/ Największą frajdę to by miał, jakbym mu spokój dała... :roll:

To go po rozpieszczasz...spokojem. :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Post » Pon paź 31, 2011 10:10 Re: Wariatkowo 11. 8,5 kota... Prośba... DZIĘKUJĘ! :D s. 56

kocurzyca41 pisze:
OKI pisze:Cześć :)

To go po rozpieszczasz...spokojem. :mrgreen:

No właśnie nie bardzo :(

OKI

Post » Pon paź 31, 2011 10:17 Re: Wariatkowo 11. 8,5 kota... Prośba... DZIĘKUJĘ! :D s. 56

A jak przewidujesz....długo te tablety i inne atrakcje? Biedaczek i tak jest dzielny...Mam nadzieję,że za te dwa tygodnie coś się zacznie wyjaśniać i będzie już tylko lepiej... :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Post » Pon paź 31, 2011 10:19 Re: Wariatkowo 11. 8,5 kota... Prośba... DZIĘKUJĘ! :D s. 56

Przewiduję, że dożywotnio :?
A ile to może być, to powinny teraz badania pokazać. Jeśli w ogóle funkcje wątroby się poprawią w wyniku leczenia, to ma szanse, że to będzie długo.

OKI

Post » Pon paź 31, 2011 10:25 Re: Wariatkowo 11. 8,5 kota... Prośba... DZIĘKUJĘ! :D s. 56

mam sensitiv control na zbyciu, ale suche? i fibre response, ale to na pewno nie dla Fosterka
jeszcze zapytam, bo proponowałam jednej forumce z Tych, ale na razie nie chciała.

ezzme

Post » Pon paź 31, 2011 10:30 Re: Wariatkowo 11. 8,5 kota... Prośba... DZIĘKUJĘ! :D s. 56

Ciekawa jestem tych badań jak diabli...A z tym spokojem...to mu chyba nie pisane.Co on lubi jeść najbardziej?....bym mu kupiła .
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Post » Pon paź 31, 2011 10:34 Re: Wariatkowo 11. 8,5 kota... Prośba... DZIĘKUJĘ! :D s. 56

ezzme pisze:mam sensitiv control na zbyciu, ale suche? i fibre response, ale to na pewno nie dla Fosterka
jeszcze zapytam, bo proponowałam jednej forumce z Tych, ale na razie nie chciała.

Dzięki, ale on suchego nie chce :( Niech już przynajmniej ma tyle z życia, że je, co mu smakuje i wchodzi ;)
Do Fibre Response to on się nawet zbliżać nie powinien - tam prawie samo włókno. Ja moim Colon C dodaję, jak widzę, że się coś przytka ;)
Ale na pewno komuś się przyda :kotek:

On musi wysokomięsne - popatrzyłam na składy i już wiem, czemu taki kiepski wybór karm dla wątrobowców :roll: Niby każda firma coś tam ma, ale tylko po to, żeby się nazywało, że ma :roll: A to po prostu musi być pożądne, kocie żarcie. Z mięcha, a nie z trawy :twisted:

kocurzyca41 pisze:Ciekawa jestem tych badań jak diabli...A z tym spokojem...to mu chyba nie pisane.Co on lubi jeść najbardziej?....bym mu kupiła .

Ciocia, do niedawna pochłaniał wszystko. Teraz sprawdzam, co mu najlepiej wchodzi. Wygląda na to, że Animonda Integra Sensitive nie jest najgorsza, ale dziś była pierwsza próba dopiero. Łatwiej będzie to ustalić, jak się Gringo wyprowadzi i przestanie wyżerać mu z miski :wink:

OKI

Post » Pon paź 31, 2011 10:35 Re: Wariatkowo 11. 8,5 kota... Prośba... DZIĘKUJĘ! :D s. 56

HA!
Warszawa.
Koty rozrabiały całą noc, a rankiem powitały nas "śpiewając" jeden przez drugiego. Kotula przyzwyczaiła się do Gustawa, a ten zaczął ją uczyć, jak najlepiej dokucza się ludziom, kiedy próbują spać ;)

Tata (...) znalazł się, cały i zdrowy. Czasami każdemu człowiekowi puszczają nerwy. Tymczasem, muszę nadrobić te dwa nieplanowane dni "obsuwy" w całej robocie...

:1luvu:

OKI

Post » Pon paź 31, 2011 10:37 Re: Wariatkowo 11. 8,5 kota... Prośba... DZIĘKUJĘ! :D s. 56

To poczekamy....byle nie za długo.....bo Ciotce kasa się szybko kończy. :oops:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Post » Pon paź 31, 2011 10:40 Re: Wariatkowo 11. 8,5 kota... Prośba... DZIĘKUJĘ! :D s. 56

OKI pisze:HA!
Warszawa.
Koty rozrabiały całą noc, a rankiem powitały nas "śpiewając" jeden przez drugiego. Kotula przyzwyczaiła się do Gustawa, a ten zaczął ją uczyć, jak najlepiej dokucza się ludziom, kiedy próbują spać ;)

Tata (...) znalazł się, cały i zdrowy. Czasami każdemu człowiekowi puszczają nerwy. Tymczasem, muszę nadrobić te dwa nieplanowane dni "obsuwy" w całej robocie...

:ok: :ok: :ok:

ja mam kocicę z ciągłym zaparciem :| ale to Fibre nie do końca mi się podoba. ile podajesz Colon C i czy to można długi czas?

ezzme

Post » Pon paź 31, 2011 10:46 Re: Wariatkowo 11. 8,5 kota... Prośba... DZIĘKUJĘ! :D s. 56

kocurzyca41 pisze:To poczekamy....byle nie za długo.....bo Ciotce kasa się szybko kończy. :oops:

Reniu, spokojnie :)
Na razie mamy zapasik różności do próbowania.
Ale - o! - jakby co, to chętnie saszetkę lub dwie convalescenta w proszku. Bo to lubi bardzo i dostaje na tuczenie przynajmniej raz dziennie i leki mu w tym podaję. Dość szybko mi zaczęło schodzić :roll: Też mam zapasik, ale...

ezzme pisze:
OKI pisze:HA!
Warszawa.

:ok: :ok: :ok:

ja mam kocicę z ciągłym zaparciem :| ale to Fibre nie do końca mi się podoba. ile podajesz Colon C i czy to można długi czas?

Można długi czas - to jest to samo, co główny składnik Fibre :mrgreen: Psyllium ;)
Przy mięsie to na kg daję łyżkę. Jak daję puchy, to tak na 9 kotów płaską łyżeczkę dziennie. W miarę potrzeby, ale jak takowa jest to można podawać do czasu ustania problemu. Ilość też można dobrać metodą prób i błędów. Nie zaszkodzi - przy przedobrzeniu najwyżej kota pogoni do kuwety, więc tu trzeba uważać. Choć nie wszystkie koty goni - większość ładnie się reguluje po prostu.
I jest Colon C - z probiotykami - droższy
I Colon C Light - bez probiotyków, samo psyllium - tańsze
Ale nawet ten droższy to wychodzi ekonomicznie, bo to spora pucha jest, a podaje się relatywnie malutko.

OKI

[poprzednia][następna]