KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 29, 2011 20:51 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Ogloszenia adopcyjne na adoptuj zwierzaka zrobilam na wszystkie koty.Na kup i sprzedaj zwierzaka 17 kotów w tym 8 kotow po
dwa ogłoszenia bo mozna jeszcze oddam za darmo.Wszystkim zrobie po 2 na tej stronie.Adoptuj zwierzaka zrobiłam na 3 tygodnie aby znowu odnawiać na pierwsze strony,w kup i sprzedaj niestety jest to na rok i nie wiem czy można ponawiać choć co miesiąc.Komputer trochę się buntuje ale zrobie resztę szybko mam nadzieję.

Obrazek

adopcje.nadzieja@gmail.com

http://www.nadziejanadom.org
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Sob paź 29, 2011 20:54 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Sorki , ale kilka osob napisalo posty prawie jednoczesnie i sie pomyliam wysylajac zdublowane :)

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Sob paź 29, 2011 22:48 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Dostałam takie info od Pani Doktor Moniki z Almavetu w sprawie czarnuszków z targu w Będzinie :(
"4 kotki czarne z bazaru mają KK( zaleciłam i zastosowałam w przychodni w inj. amoksycylinę + kw.klawulanowy-SYNULOX- ,pani karmicielka wzięła receptę , 7 dni w formie zawiesiny doustnej 2 x dziennie Augmentin),zapalenie spojówek leczone jest Neomycyną 2 x dziennie , świerzbowca usznego,pchły i wszoły(liczne jaja na sierści ,w podobnym stanie był znaleziony Klimek) będę tępić w poniedziałek,na razie wyczyściłam uszy,to kopalnia świerzbowca!!! kotki małe bardzo...nadają się do DT lub KCH,nie mogą zostać na bazarze,mają szmery i rzężenia w oskrzelach,ropa się leje...niestety to same baby prawdopodobnie :(
zachorują tam na zapalenie płuc :-/
mogę wysterylizować ich mamę po 7 listopada"
Tak że sytuacja nie jest dobra a włąściwie na już trzeba zdecydować co robić :cry:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie paź 30, 2011 8:59 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Czy ktos dzis pojdzie do bezdomniaczkow czy musze pojsc specjalnie?
W lodowce jest pol puszki i mleko wystarczy rozrobic wrzatkiem.
Suche mozna jakiekolwiek np.to z pudla co stoi na szafie waskiej.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Nie paź 30, 2011 15:24 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Wiesci z domu Smoły:
"postaram sie przeslac zdjecia, ale Smoła czasami jest szybsza od aparatu:)
jednak problemem jest jedzenie
nie chce jesc suchego ani mokrego
za to ja dostala miesko to wcina, jogurtu tez sie przy niej nie da spokojnie zjesc po mocno dopomina sie o swoje"

u nas chyba jadła normalnie?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Nie paź 30, 2011 16:11 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Pamiętam, ze Smoła bardzo lubiła puszkę Kitekat z kurczakiem, a przy suchym chyba faktycznie nigdy jej nie widziałam.
Tereniu, ogłoszenia kociaków na OLX wszystkie umieszczone, ale nie wiem czy umieszczać też Pixi i Dixi?
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Nie paź 30, 2011 16:39 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Z wielką radością, a jednoczesnie łzami w oczach informuję, że Nelcia pojechała do nowego domku. Będzie mieszkała w Sosnowcu na Zagórzu z bardzo miłą rodzinką.
Wszystko zapewne opisze Dorotka :)

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Nie paź 30, 2011 17:14 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Mara S pisze:Wiesci z domu Smoły:
"postaram sie przeslac zdjecia, ale Smoła czasami jest szybsza od aparatu:)
jednak problemem jest jedzenie
nie chce jesc suchego ani mokrego
za to ja dostala miesko to wcina, jogurtu tez sie przy niej nie da spokojnie zjesc po mocno dopomina sie o swoje"

u nas chyba jadła normalnie?

suchego nie jadła! Ale wcinała tacki winston, saszetki wiskas galaretka, felix saszetki,puszki wiskas w galaretce,tuńczyk ludzki w sosie własnym, wolała rozdrobionego niż w kawałkach i oczywiscie surowe piersi.

AGATA mich

Od: Pt wrz 30, 2011 20:32

Post » Nie paź 30, 2011 17:17 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

no to kciuki :ok: :ok: :ok: za Kociaste w nowych domkach a już szczególnie za Smołę :1luvu:
za to u mnie Franka się rozłożyła ma katar, gardło chore i cieknie jej z oczek i stała się niedotykalska dostała zastrzyki Cefalexin na 5 dni, TOBREX do oczu i jeszcze Dexafort a Majce mam podawać Cerutin albo Vit C ochronnie żeby nic nie załapała.

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Nie paź 30, 2011 17:17 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

The Szops pisze:Z wielką radością, a jednoczesnie łzami w oczach informuję, że Nelcia pojechała do nowego domku. Będzie mieszkała w Sosnowcu na Zagórzu z bardzo miłą rodzinką.

Za nowy domek Nelci :piwa:
JA mam to samo, ze łzami. Pełno buziaków dla Ciebie Nelcia :1luvu:

AGATA mich

Post » Nie paź 30, 2011 17:35 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Teresa mogłabyś jutro zadzwonić do Lupusa i zapytać o Triskę???
Miała 40 stopni i podałyśmy jej w zastrzyku 0,15 tolfiny, tak jak mówiła w piątek wetka Pani Ania, żeby podać jak będą miały gorączkę.
No i nie wiem czy jutro też podać czy pojutrze czy tylko raz jej podać. Innych antybiotyków teraz chyba juz nie moze dostać bo dostała convenię.
Wczoraj jeszcze mega apetyt i szalenstwo a dzisiaj znowu biedna.

AGATA mich

Post » Nie paź 30, 2011 17:43 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

AGATA mich pisze:
The Szops pisze:Z wielką radością, a jednoczesnie łzami w oczach informuję, że Nelcia pojechała do nowego domku. Będzie mieszkała w Sosnowcu na Zagórzu z bardzo miłą rodzinką.

Za nowy domek Nelci :piwa:
JA mam to samo, ze łzami. Pełno buziaków dla Ciebie Nelcia :1luvu:

To faktycznie super wieści :kotek: i czekamy na relację Dorotki co i jak :D

terenia1

Post » Nie paź 30, 2011 17:44 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

AGATA mich pisze:Teresa mogłabyś jutro zadzwonić do Lupusa i zapytać o Triskę???
Miała 40 stopni i podałyśmy jej w zastrzyku 0,15 tolfiny, tak jak mówiła w piątek wetka Pani Ania, żeby podać jak będą miały gorączkę.
No i nie wiem czy jutro też podać czy pojutrze czy tylko raz jej podać. Innych antybiotyków teraz chyba juz nie moze dostać bo dostała convenię.
Wczoraj jeszcze mega apetyt i szalenstwo a dzisiaj znowu biedna.

Zadzwonię i dopytam co i jak :D ja osobiście mam jakieś mieszane uczucie w temacie tej Conwenii.

terenia1

Post » Nie paź 30, 2011 17:48 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Kocia Mama Ewa pisze:Tereniu, ogłoszenia kociaków na OLX wszystkie umieszczone, ale nie wiem czy umieszczać też Pixi i Dixi?

Tam można zamieszczać - można zmienić treść ogłoszenia bo do adocji jest tylko Dixi. :D

terenia1

Post » Nie paź 30, 2011 18:00 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

O boziu...parę dni nas tu nie było a tu normalnie książkę wydrukowaliście ;) W każdym razie bierzemy WIECZORNY DYŻUR W SOBOTĘ tj. 05.11.2011 :D :D :D
Obrazek Obrazek Obrazek

asiek_i_boguś

Od: Wto sty 11, 2011 18:30

[poprzednia][następna]