Bezmyślność? Brak uczuć? nie wiem jak to nazwać...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 29, 2011 22:15 Re: Bezmyślność? Brak uczuć? nie wiem jak to nazwać...

Ja tam na wszelki wypadek uprzedzam dziewczyny zrzucające trzewiki na dzień dobry, aby lepiej umieściły je na podwyższeniu - np. na stole. Nigdy nie wiadomo, czy Pcimce się zapach odwiedzających samiczek spodoba na tyle, aby obuwie pozostawić w stanie nietkniętym. Zwykle pozostawia suche obuwie tym, które należycie wymiziają jej tłuste cycki. Wówczas zapach dobrze sie jej kojarzy i nawet jak bucik postoi dłużej, nie trzeba obawiać się niespodzianek. No ale nie jest to regułą.

Co do obuwia facetów nie wiem - raczej nie ściągają, bo po co. :mrgreen:

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Nie paź 30, 2011 0:07 Re: Bezmyślność? Brak uczuć? nie wiem jak to nazwać...

PcimOlki pisze:Ja tam na wszelki wypadek uprzedzam dziewczyny zrzucające trzewiki na dzień dobry, aby lepiej umieściły je na podwyższeniu - np. na stole. Nigdy nie wiadomo, czy Pcimce się zapach odwiedzających samiczek spodoba na tyle, aby obuwie pozostawić w stanie nietkniętym. Zwykle pozostawia suche obuwie tym, które należycie wymiziają jej tłuste cycki. Wówczas zapach dobrze sie jej kojarzy i nawet jak bucik postoi dłużej, nie trzeba obawiać się niespodzianek. No ale nie jest to regułą.

Są takie domy, w których goście (niezależnie od płci) mają obowiązek zdjąć buty, żeby nie zabrudzić podłogi lub dywanu. Bywają też takie, w których buty zostawia się przed drzwiami do mieszkania, na klatce schodowej. Nie wiem, skąd się wzięły zwyczaje tego typu.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Nie paź 30, 2011 5:33 Re: Bezmyślność? Brak uczuć? nie wiem jak to nazwać...

vega013 pisze:
PcimOlki pisze:Ja tam na wszelki wypadek uprzedzam dziewczyny zrzucające trzewiki na dzień dobry, aby lepiej umieściły je na podwyższeniu - np. na stole. Nigdy nie wiadomo, czy Pcimce się zapach odwiedzających samiczek spodoba na tyle, aby obuwie pozostawić w stanie nietkniętym. Zwykle pozostawia suche obuwie tym, które należycie wymiziają jej tłuste cycki. Wówczas zapach dobrze sie jej kojarzy i nawet jak bucik postoi dłużej, nie trzeba obawiać się niespodzianek. No ale nie jest to regułą.

Są takie domy, w których goście (niezależnie od płci) mają obowiązek zdjąć buty, żeby nie zabrudzić podłogi lub dywanu. Bywają też takie, w których buty zostawia się przed drzwiami do mieszkania, na klatce schodowej. Nie wiem, skąd się wzięły zwyczaje tego typu.

Z buractwa.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Nie paź 30, 2011 8:53 Re: Bezmyślność? Brak uczuć? nie wiem jak to nazwać...

vega013 pisze:

Różne są powody. W Skandynawii obowiązkowo zdejmuje się buty, bo drewniane podłogi są wyjątkowo trudne do wyczyszczenia.W Stanach nikogo nie dziwi kładzenie się na łóżku w buciorach, ale spotkałam się i z tym, że na górę, gdzie są sypialnie wolno było wejść wyłącznie w kapciach, a najlepiej boso.Nie były to domy Polaków, dodam.Z kolei w Szkocji, kiedy włożyłam kapcie i próbowałam w nich chodzić po domu, zapytano mnie, czy mam niewygodne buty.Kapcie służyły wyłącznie do przejścia na trasie łazienka-sypialnia.To było u mojej rodziny, takiej mieszanej polsko-irlandzko-szkockiej, ale u nikogo, kiedy byliśmy w odwiedzinach butów się nie zdejmowało.
Jak oduczono moich sąsiadów zostawiania butów na klatce nadaje się na wątek na Koci-Łapci. :mrgreen:
Moja była tymczaska Freja, oduczyła Dużego zostawiania ubrań na podłodze łazienki.Natychmiast bowiem je obsikiwała.Poza tym nie fatygowała się załatwianiem do kuwetki, wolała i woli nadal...bidet.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt lis 04, 2011 20:11 Re: Bezmyślność? Brak uczuć? nie wiem jak to nazwać...

Jutro biorę Rudego. Już niestety nie muszę się stresować tym, jak Stefan go przyjmie :( pustka wyłazi ze wszystkich kątów, zapewnię przynajmniej Rudemu dobry dom.
Moi kochani:
Silvuś
Rudolf *
Stefanek*

Miśka74

Od: Śro paź 19, 2011 11:51

Post » Pt lis 04, 2011 20:29 Re: Bezmyślność? Brak uczuć? nie wiem jak to nazwać...

:ok: za decyzję ... szkoda, że w takich okolicznościach :(

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt lis 04, 2011 21:00 Re: Bezmyślność? Brak uczuć? nie wiem jak to nazwać...

To chyba dobry pomysł, chociaż smutku nie zagłuszy się do końca.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

[poprzednia]