KOTY z RUDY ŚL. Wysypisko niechcianych zwierząt.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 28, 2011 8:40 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

Liwia_ pisze:
Dziewczynka, prześliczna krówka, oczywiście miziak, prawdopodobnie dość młoda...
Obrazek Obrazek

Prawdopodobnie młodziutka, cudna szylcia. Udeptująca, mrucząca...
Obrazek

Krowa jest bossska :1luvu:
Szylkrecia jak moja Sysunia :1luvu:
Ja mogłabym wziąć jedną z nich ale dopiero na początku grudnia, teraz czeka na mnie szpital.
Jeśli dożyją do tego czasu to zapraszam jedna z nich do siebie.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pt paź 28, 2011 16:15 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

Iwciu, jak wklejałam krowę, pomyślałam od razu o Tobie :oops: I o Pinezce, bezpiecznej i kochanej w swoim domu. Oby się udało...

Przygotuję nowe zestawienie tymczasów, by Justyna mogła wkleić do pierwszego posta.

Dzięki za ofertę allegra - namiary będą chyba na osobę, która robiła zdjęcia i widziała te koty - bo innego kandydata nie ma :?
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pt paź 28, 2011 18:06 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

Wszystkie kotki są leczone,sterylizowane,a to też dzięki organizowanym bazarkom.

Bardzo dziękuje w imieniu schroniska za oferowane tymczasy i wsparcie kotów w dt

Na tymczasach mamy aktualnie :

U anity5:

1. Srebrny - kotek z chorymi oczami, przewlekłym katarem i zaburzeniami zachowania : viewtopic.php?f=1&t=122550

Obrazek

U mar9:

2 i 3 - Maja i Gucio - matka z synem, Maja ze świerzbem, świeżo po sterylizacji, Gucio dzikawy, bardzo przerażony, chory - a jednocześnie ciężki do "obsługi" - zachowuje się jak dziki kot, bardzo boi się ludzi - viewtopic.php?f=1&t=122725
Obrazek

4. Jędruś - Długo chorował na kk. Jeszcze dziś ma nawroty kataru. To bardzo słodki i łagodny kocurek. Jest gotowy do adopcji. viewtopic.php?f=1&t=134138
Obrazek

5. Sara - To urocza koteńka, jest oczywiście zaszczepiona, ciachnięta i gotowa do adopcji. viewtopic.php?f=1&t=134138
Obrazek

6 i 7. Piątka i Piątek - Zaszczepione, młodziutkie, miziaste...
viewtopic.php?f=1&t=134138
Obrazek

8. Maniuś

U Justa&Zwierzaki

9. Matylda - wyjątkowo proludzka koteczka z problemami zdrowotnymi, ma stan zapalny w pyszczku, może jeść tylko mokre jedzenie. Choruje na astmę. Wyjątkowo spragniona kontaktu z człowiekiem, bardzo potrzebuje domu. - viewtopic.php?f=1&t=120910
Obrazek

U Alienor
10. Frania

Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=125937&start=615
Uploaded with ImageShack.us
Młodziutka, przytulasta, w trakcie leczenia

U CoToMa
11. Puszkin

Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=131261&hilit=puszkin
Kocurek, który trafił do schroniska z poranionymi łapkami

W Fundacji FAN
12. Mefisto kilkuletni, czarny kocurek, do schroniska trafił ranny. Proludzki, choruje.
Obrazek
viewtopic.php?f=13&t=115255&p=6269606&hilit=Mefisto#p6269606

Nie kojarzę Maniusia, mogę prosić o jego zdjęcie, króciutki opis? Nie wiem, czy to wszystko - Lussi jest w ds, 2 persy zostają w dt, Hapcia chyba też ma ds...? Proszę, jeżeli kogoś pominęłam - napiszcie.
Ostatnio edytowano Sob paź 29, 2011 15:40 przez Liwia_, łącznie edytowano 2 razy

Liwia_

Post » Pt paź 28, 2011 20:24 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

Jeszcze Mefisto, ale on choruje...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt paź 28, 2011 21:42 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

Matyldzia nie jest w piwnicy :roll: , lecz w DT u mnie i choruje , szczegóły na jej wątku
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pt paź 28, 2011 21:49 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

Poprawione.
Na co choruje Mefisto, co się dzieje? :(

Liwia_

Post » Pt paź 28, 2011 21:53 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

Cotoma ma chyba wyjątkowego pecha....

Pamiętajcie,że te koty są na otwartej kociarni,do zdj. zostały wybrane te kontaktowe.W schronisku są też inne koty,które nie mają zdj.

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Sob paź 29, 2011 8:38 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

Pytanie: Czy kot po convenii (prawie tydzień temu) może dalej smarkać glutami?
Odpowiedź: Inny kot może nie. ale Frania owszem. Na szczęście powoli przechodzi od smarkania do kichania only, ale jak sobie przypomnę ropnego gluta 4 dni po zastrzyku to nadal mnie to dziwi. Ale zdrowieje :ok: I chętnie je. I oczka się już nie paprzą :ok:

PS na wszelki wypadek:
Jaaga pisze:Dzis zadzwonił do mnie mężczyzna chyba ze schroniskowej strony, bo tylko tam są podane na mnie 2 koty. Chce kotka, ale koniecznie bez umowy adopcyjnej! Szuka kociaka, którego mu da prywatna osoba "z reki do ręki" i tyle. Jesli ktoś ma uciwe zamiary, to co mu szkodzi podac swoje dane? Na dogo są "czarne kwiatki", tu nie wiem, jak jest, więc podaję na wszelki wypadek tel.: 667xxx277.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob paź 29, 2011 11:29 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

Liwia_, wkleiaś to samo zdjęcie jako Jędrusia i Sarę :wink:
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Sob paź 29, 2011 15:44 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

Ok, poprawione. Na pewno jakieś koty pominęłam - proszę się nie gniewać, minęło sporo czasu, ja się wycofałam ze schroniska już dość dawno temu i niektórych kotów nie kojarzę w ogóle... Jakby co - proszę pisać, dodam do spisu.
Martwi mnie Mefisto - mam nadzieję, że nie dzieje się nic poważnego?

Przypomnę schronowe biedaki :
Liwia_ pisze:
No i - koty schronowe...
Maleńki, piękny marmurkowy kocurek, chłopak, proludzki - sądząc po zdjęciach chyba z kk :(
Obrazek Obrazek
Koteczka, wklejana już, przerażona, potrzebuje czlowieka, nie ma wiele czasu :(
Obrazek
Dziewczynka, prześliczna krówka, oczywiście miziak, prawdopodobnie dość młoda...
Obrazek Obrazek
Młody, proludzki kocurek - prześliczny, jeszcze w niezłym stanie
Obrazek
Kocurek - duży, dorodny miziak, pcha się na ręce :(
Obrazek
Spokojna i smutna krówka:
Obrazek
Misia - coraz słabsza koteczka, marnieje :( Spokojna, cicha, wygląda, jakby się poddała
Obrazek Obrazek Obrazek
Duża, piękna koteczka - apatyczna, jak wyżej
Obrazek
Wielki, piękny kocurek. Bardzo dostojny, spokojny i... smutny. Głaskany - bardzo mruczy, potrzebuje człowieka, domu - jak wszystkie...
Obrazek Obrazek
Prawdopodobnie młodziutka, cudna szylcia. Udeptująca, mrucząca...
Obrazek

Czy ktoś byłby w stanie stworzyć jakiś sensowny tekst do ich ogłoszenia?

Liwia_

Post » Sob paź 29, 2011 18:57 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

Ten duży, dorodny kocurek na rękach to nie przypadkiem mój tymczasowy Maniuś? Wygląda tak samo
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Sob paź 29, 2011 19:00 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

Raczej nie, to powinny być zdjęcia sprzed kilku dni.
W ogóle nie kojarzę Maniusia - jest jakiś jego wątek, historia, zdjęcia...?

Liwia_

Post » Sob paź 29, 2011 19:03 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

Co z ta kiciunią na mrozie?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob paź 29, 2011 19:10 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

Obawiam się, że nic - ciężko ją namierzyć bez dokładniejszych danych, a osoby, które o niej pisały najwyraźniej mają to teraz gdzieś. Prośba o podanie nr telefonu pozostaje bez echa, na wiadomości nie odpisują.
Liwia_ pisze:Z wieści od Justyny - nie potrafi namierzyć czarnej kotki. Zna tylko ulicę, która jest długa, była tam, ale kotki nie widziała. Ludzie, którzy o niej napisali zamilkli i nie raczyli ani odezwać się, ani podać namiarów :(

Liwia_

Post » Sob paź 29, 2011 19:16 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

Liwia_ pisze:Obawiam się, że nic - ciężko ją namierzyć bez dokładniejszych danych, a osoby, które o niej pisały najwyraźniej mają to teraz gdzieś. Prośba o podanie nr telefonu pozostaje bez echa, na wiadomości nie odpisują.
Liwia_ pisze:Z wieści od Justyny - nie potrafi namierzyć czarnej kotki. Zna tylko ulicę, która jest długa, była tam, ale kotki nie widziała. Ludzie, którzy o niej napisali zamilkli i nie raczyli ani odezwać się, ani podać namiarów :(

standard :roll:
może jeszcze napiszą?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

[poprzednia][następna]