Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Megana pisze:Miesiąc temu był po 2 zł 750 gram, ale jeszcze po świętach listopadowych sprawdzę.
Izo, każdy makaron się skleja, jeśli się go w porę nie przeleje, nawet ten najdroższy.
iza71koty pisze:Podzieliłam ta rybę co dzisiaj dostałam i odłożyłam kilka większych.To co mi pozostało wymieszałam z dwoma makaronami.Jedzonko było dobre, bo ryby było sporo.Ale to juz ostatnie takie jedzonko chyba.![]()
Mówiłam kociakom aby pożegnały się z rybką niestety i od jutra zaczynamy korpusy z dodatkiem podudzi bo są tańsze.O ile to beda wyzsze koszty utrzymania stada, nie trudno policzyć.
Do tego czas gotowania czyli tradycyjnie rachunki za gaz.
Jutro sie okaże co na to koty.
![]()
iza71koty pisze:Przez zużycie gazu równieżoraz czas który muszę poświęcic na gotowanie.Ale głównie poprzez cenę tego ,co muszę kupić żeby ugotować.
150 -200 procent drożej niz w sezonie.
iza71koty pisze:Ania to bardzo prosty rachunek.Dziennie potrzeba mi 15 kilo ryby lub miesa.
za 15 kilo ryby płacę 15 zł.Za 15 kilo mięsa płacę.....powiedzmy 10 kilo korpusów to średnio 25 zł plus 5 kilo podudzi po 5.00 zł za kg to drugie 25 zł.Razem samo mieso to 50 zł dziennie.Ale tego miesa samego nie starczy tak jak starczy samej ryby w sezonie.Kilka makaronów to kolejne powiedzmy 7,50 zł.No dla przykładu za 5 sztuk.W sezonie kiedy gotuje rybę a ta gotuje sie o wiele krócej średni rachunek za gaz płacę około 300 zł za dwa miesiace.W tamtym roku dostałam rozliczenie za 2 miesiace zimy na kwote 580 zł
Ania i jej Nitro pisze:iza71koty pisze:Ania to bardzo prosty rachunek.Dziennie potrzeba mi 15 kilo ryby lub miesa.
za 15 kilo ryby płacę 15 zł.Za 15 kilo mięsa płacę.....powiedzmy 10 kilo korpusów to średnio 25 zł plus 5 kilo podudzi po 5.00 zł za kg to drugie 25 zł.Razem samo mieso to 50 zł dziennie.Ale tego miesa samego nie starczy tak jak starczy samej ryby w sezonie.Kilka makaronów to kolejne powiedzmy 7,50 zł.No dla przykładu za 5 sztuk.W sezonie kiedy gotuje rybę a ta gotuje sie o wiele krócej średni rachunek za gaz płacę około 300 zł za dwa miesiace.W tamtym roku dostałam rozliczenie za 2 miesiace zimy na kwote 580 zł
15 kg to ogromna ilosc, ale i kotow masz bardzo duzo do "obsluzenia". Nie masz jakiegos zaprzyjaznionego sklepu, albo w sumie nawet i nie, gdzie przy codziennym zakupie tylu kg miesa mialabys korzystny rabat albo cos w gratisie?
Izus, praktycznie wszytkie pieniadze przeznaczasz na kotki, a jestes mloda kobieta, na pewno masz czasami ochote strzelic sobie cos fajnego, wyjsc z mezem do restauracji. Poza tym zauwazylam, ze bardzo pozno chodzisz spac, piszesz posty nawet ok 2 w nocy, caly dzien na nogach kiedy kochana wypoczywasz? Wczesnie wstajesz? Jestes niesamowita, naprawde ogromny szasunek mam do Ciebie i Twojej pracy.
Ania i jej Nitro pisze:Oj tak Iza, Twoj maz to musi byc zloty czlowiek, ciezko pracuje, praktycznie caly czas poza domem, a wiekszosc co zarobi to na kotki idzie. Nie kazdy zgodzilby sie na to. Wyczuwam z Twoich postow, ze jestescie bardzo dobrym malzenstwem, szanujecie sie. W tych zwariowanych czasach to ogromna wartosc, ostoja.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], kasiek1510 i 89 gości