Szczęśliwa 9 i 6 tymczasów. NumerJeden [']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 19, 2011 11:08 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. Bury stres FOTO

Bunkierek chyba dba, żebyśmy się nie nudzili, bo wyczynia dość karkołomne rzeczy - kiedyś rozwalił sobie wspomnienie po jajku: viewtopic.php?p=7480178#p7480178 , a niedawno był uprzejmy pazura sobie wyrwać 8O Łapke tylną miał jakąś dziwną, oglądam - a tam strupy i dziura zamiast jednego pazura. W poniedziałek byliśmy z nim u weta, żeby się upewnić, że ta dziura sie goi. No i nie najlepiej chyba się goiła, bo Bunkier dostał convenię, ranka została oczyszczona i założony opatrunek. Opatrunek był pancerny, Bunkier nie zdjął go sam, ja musiałam się męczyć (takie było zalecenie wetki, żeby zdjąć następnego dnia). A pazur ponoć w końcu jednak odrośnie.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Śro paź 19, 2011 11:15 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. Bury stres FOTO

Jana pisze:A pazur ponoć w końcu jednak odrośnie.

Powinien odrosnąć :) Przy tym strasznym zabiegu trwałego usuwania pazurów amputuje się kotom całe pierwsze paliczki, żeby nie odrastały... :evil: :cry:

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Śro paź 19, 2011 12:46 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. Bury stres FOTO

Też miałam taki m.in.pazurowy wypadek, i tych wypadków było tyle, że niestety/stety, doprowadził do zmiany statusu z DT na DS :mrgreen: (i wypadki się skończyły :roll: )
A pazur odrósł, trochę krzywo, ale nie marudzimy.
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Śro paź 19, 2011 21:24 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. Bury, chory stres

Jana pisze:Obrazek Obrazek

Jak słodko :1luvu:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Czw paź 20, 2011 10:01 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. Bury stres FOTO

Bo dziewczynki są słodkie :D Biegający buras wprowadził trochę chaosu (tłucze się z Kają niemiłosiernie i z wielką radością), ale już w weekend sobie pojedzie z powrotem na tymczas, więc jest szansa, że sielanka wróci. A tak w ogóle to najchętniej bym je oddała oczywiście :roll:

Jana

Post » Czw paź 20, 2011 15:05 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. Bury stres FOTO

Umówiłam Całeńkę na środę na sanację paszczy. Ceiakwe ile ząbków jej po tym zostanie :roll:

Zrobiłam błąd i kupiłam nie takie chrupki - Nutrę tym razem. Dla bezzębnych bardzo ciężka do jedzenia, chrupy są wielkie. Postanowiłam więc dwie miski z chrupkami zalewać wodą, dla Niuni, Misia i Młodego, które nie mają czym gryźć. Efekt? Namoczone chrupki cieszą się ogromnym powodzeniem wśród młodzieży, Pigalaki spijają wodę z chrupek zanim te zdążą rozmięknąć i wciąż muszę dolewać :|

Jana

Post » Pt paź 21, 2011 9:22 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. Bury stres FOTO

Mamy w pokoju gościnnym glisty i lamblie :roll: :roll: :roll: Badanie kupy Kai to wykazało. Od wczoraj towarzystwo pokojowe na fenbenacie, będę je tym pasła przez pięć dni i potem zrobimy kolejne badanie kupy.

Zastanawiam się co z resztą kotów... Stronghold dostaną po weekendzie, ale chyba na wszelki wypadek oddamy jakąś podejrzaną kupę do zbadania, czy lamblii też nie ma. chociaż w kuwetach ogólnych nie ma takiego dramatu, jak w tej w gościnnym.

Wczoraj wieczorem dorwałam Kudłatą znienacka, żeby jej zabrać dyndającą kupę przy ogonie. I okazało się, że jest tam tego wicej, jakieś kołtuny, generalnie musiałam zawołać na pomoc VVu, on trzymał piszczącą i wijącą się Kudłatą, a ja czyściłam podogonie i wycinałam jej kołtuny. Masakra. Znowu nam o mało nie zeszła na zawał, ta kotka to największa histeryczka jaką znam. Na szczęście chyba nie jest jakoś bardzo źle, bo dziś rano ją głaskałam i nawet nie uciekała przede mną.

A od strony pokoju i sypialni rozebrali już rusztowania, hurra! Może nerwowe koty odżyją.

Jana

Post » Pt paź 21, 2011 9:36 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. Kupowe wieści

No, jak ja trzymałem, to owszem, wciąż piszczała, ale się już nie wiła. :D
Ale miałem wrażenie, że ona już aż tak bardzo, jak kiedyś się nie boi. Chyba bardziej POKAZUJE, że się boi, niż rzeczywiście przeżywa - nie dyszała, jak kiedyś.

Zobaczysz, przyjdzie dzień, że będziemy ją czesać jak persa, a ona będzie mruczeć. :wink:
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Sob paź 22, 2011 20:36 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. Bury stres FOTO

Jana pisze: Masakra. Znowu nam o mało nie zeszła na zawał, ta kotka to największa histeryczka jaką znam.

My ostatnio zaliczyliśmy łapanie kota w podbierak w naszym domu :roll: Niestety znowu mieliśmy kokcydia i musiałam wszystkim kotom dać to świństwo (Baycox). Dr. Altrych dała na pięknie odmierzone porcje dla każdego kotka (żeby było taniej), tylko nie przewidziała, że niektóre nie będą współpracować, przy jedzeniu tego świństwa.
W przypadku Peli i Chrupiszona, jest tylko jedna szansa. Jak się ją zmarnuje to koniec. Można już tylko liczyć na pogotowie :roll: Tak więc, gdy zmarnowaliśmy szansę na Chrupiszona, wiedziałam, że pozostał już tylko podbierak.
Tak więc łapałam kota w podbierak we własnym domu. Na szczęście złapana jadła wszystko bez protestu.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Sob paź 22, 2011 22:54 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. Bury, chory stres

genowefa pisze:
Jana pisze:Obrazek Obrazek

Jak słodko :1luvu:

Naprawdę barrrdzo słodkie kotecki :1luvu: :1luvu: :1luvu:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Nie paź 23, 2011 19:51 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. Kupowe wieści

Buras właśnie pojechał do wyjściowego DT. Mam nadzieję, ze nie będzie tam dziczyć bo wtedy znowu będzie musiał zmienić lokum :roll: :roll: :roll:

Jana

Post » Pt paź 28, 2011 13:31 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. Kupowe wieści

Całka nie miała zabiegu. Wetki nie chciały jej znieczulić - za wysokie ciśnienie, szmery w sercu. Na razie dostaje Orozyne (chyba :oops: ) na dziąsła, tolfedynę przeciwzapalnie. Muszę złapać mocz do badania, czekam na wyniki badania krwi na tarczycę, być może trzeba będzie zrobić echo serca. Całka oczywiście czuje się dobrze.

Kudłata odżyła od kiedy nie ma rusztowań i hałasujących robotników od strony pokoju i sypialni. Przestała się tak płoszyć, przyuważyłam ją na zabawie myszką, czego już dawno nie robiła. Wyluzowała się, nie ma nowych kołtunów, schowały się jej trzecie powieki, unormowała kupa. Ona jest bardzo wrażliwa na stres :(

A wczoraj wieczorem świętowałam kupę Kai - wreszcie normalne balaski, a nie biegunka :twisted: Jeszcze przebadamy pod kątem obcych, czy się je udało wytłuc, czy nie, ale już widać poprawę. Za to Kai zepsuł się oczko, tak samo Noskowi - równolegle i niezależnie. Na szczęście krople działają i jest poprawa.

Jana

Post » Pt paź 28, 2011 13:34 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. Kupowe wieści

To kciuki za wszystkie oczka, dziąsła, pęcherze i udaną pracę jelit 8) :ok:

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Pt paź 28, 2011 13:37 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. Kupowe wieści

orany, ale się u was dzieje.
Kciuki, żeby szmerów już więcej nie było i tarczyca też pracowała w porządku.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pt paź 28, 2011 16:40 Re: Szczęśliwa dziewiątka i 6 tymczasów. Kupowe wieści

:ok:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

[poprzednia][następna]