Gorzka Czekolada oficjalnie ma dom

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro wrz 07, 2011 19:04 Re: CZARNY KOT PRZYNOSI SZCZĘŚCIE! Gorzka Czekolada

ezzme, ile kotka ma lat, bo mnie pyta dziewczyna we Wrocławiu o czarnego kociaka.
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

Post » Śro wrz 21, 2011 18:47 Re: CZARNY KOT PRZYNOSI SZCZĘŚCIE! Gorzka Czekolada

majka2222 pisze:ezzme, ile kotka ma lat, bo mnie pyta dziewczyna we Wrocławiu o czarnego kociaka.

oceniono ją na około dwa lata. przepraszam, że dopiero teraz piszę. trochę mnie nie było, trochę się zagapiłam, trochę mała chorowała.

bo Złapka to ciągle coś :roll:
okazało się, że strupki to alergia pokarmowa. po serii zastrzyków i zmianie karmy jest lepiej :) ranka za uchem całkiem zagojona, brzuszka już nie wylizuje.
niestety jak się uspokoiło ze skórą to akurat skończyła krople Tobrex do oczu. nie było mnie kilka dni i ślipka wyglądały strasznie. akurat jak wybierałam się do weta po jakiś antybiotyk doustnie jeszcze, do oczu dostała maść z dwoma antybiotykami, musiałam pójść do szpitala :|
na szczęście udało mi się załatwić dla niej opiekę, która odebrała tabletki i zajęła się całą resztą :ok: mała dostała wszystkie leki wczoraj i podobno już dziś widać poprawę :D ale najfajniejsza wiadomość: mała jutro jedzie do rodziców swojej tymczasowej opiekunki i ma tam zostać :mrgreen:
będę tęsknić :roll:
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Śro wrz 21, 2011 19:54 Re: Gorzka Czekolada prawie w domu

To trzymam kciuki za powodzenie.
Obrazek

majka2222

Post » Czw wrz 22, 2011 9:49 Re: Gorzka Czekolada prawie w domu

Zlapeczko, kciuki!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw wrz 22, 2011 13:11 Re: Gorzka Czekolada prawie w domu

dzięki dziewczyny na pewno jej się przyda :ok: co by nie rozrabiała za bardzo :wink:
pojechała, a mi chce się beczeć :roll: nie mogłabym być DT
wieczorem zadzwonię i dowiem się jak pierwsze chwile

ezzme

Post » Sob paź 22, 2011 15:53 Re: Gorzka Czekolada prawie w domu

alez ona jest przesliczna jak moja Plamka :1luvu:
Plamka [']ObrazekPepe ObrazekObrazek
"Koty lubią muchy, a muchy lubią koty"

playbunny71

Od: Pon kwi 25, 2011 18:26

Post » Pt paź 28, 2011 7:59 Re: Gorzka Czekolada oficjalnie ma dom

nie chciałam wcześniej nic pisać, puki nie byłam pewna, że mała zostanie gdzie jest. ze mną nie miała kontaktu z innymi kotami, więc nie wiedziałam jak się z nimi dogaduje.
w domu, do którego trafiła jest jeszcze jedna bardzo starsza kotka. niestety mała się z nią nie dogaduje, gorzej napada staruszkę :twisted: dlatego nie wiedziałam, czy jednak nie będziemy jej szukać domu.
ale mała paskuda oczywiście zdobyła wszystkie serca-po miesiącu jest straszną przylepą i zazdrośnicą.
nadal najlepszą zabawką jest sznurówka :D chociaż wypróbowano wiele innych
na imię dostała Frida, ze względu na charakterek :wink:

ezzme

Post » Pt paź 28, 2011 21:12 Re: Gorzka Czekolada oficjalnie ma dom

Cieszę się, ezzme. Trzymam kciuki, żeby kotka trochę zmiękła. Choć moje dwa koty piorą się już od trzech lat. Nie wiem, który gorszy.
Nasz kot śmietnikowy, jak wiesz, trafił do przyjaciela mojej znajomej. Ale super jest. Mam go okazję widywać. Trochę powściągliwy, ale szybko można zdobyc jego zaufanie. Taki drobny, czarny czaruś, a oczy jak talerze. Wcale nie był zdrowy, choć tak się wydawało. Miał ropień przy ogonie i na dziąśle. Gdyby nie dom, chyba przestałby jeść i zginął niechybnie w zimie.
Kciuki za nasze czarnuszki.
Obrazek

majka2222

[poprzednia]