RUDE i BIAŁO-BISZKOPTOWE maluchy - już w domu stałym :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw paź 27, 2011 10:28 Re: RUDE i BIAŁO-BISZKOPTOWE-maluchy PILNIE szukają domu stałego

Broszka pisze:jakie cudności :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Liwia_ pisze:Broszko - nie jest to nic, czego nie dałoby się nadrobić, prawda? ;)

Tak, masz rację :ok:
Ale jednak mam takie trochę mieszane uczucia że chcę tym razem przygarnąć kotka o określonym kolorze :roll:
Dotąd zawsze przygarnialiśmy takie jakie stanęły potrzebujące na naszej drodze i kolor nie miał żadnego znaczenia, choć zawsze gdzieś tam w głębi ducha było mi żal że i tym razem nie rudy...

Myślę że Wy, prowadzące DT macie fajnie - tyle różności się przewija przez Wasze domy :kotek:
Ale ja bym nie mogła... Nie potrafiłabym się rozstać i wszystkie tymczasy zostałyby u mnie :wink:

bardzo trudno wydawać tymczasy, to fakt
ps. moje wielkie życiowe marzenie o własnym długowłosym rudym niedawno sie wreszcie spełniło
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Czw paź 27, 2011 10:32 Re: RUDE i BIAŁO-BISZKOPTOWE-maluchy PILNIE szukają domu stałego

Liwia_ pisze:Broszko - nie jest to nic, czego nie dałoby się nadrobić, prawda? ;)

Ale jednak mam takie trochę mieszane uczucia że chcę tym razem przygarnąć kotka o określonym kolorze :roll:
Dotąd zawsze przygarnialiśmy takie jakie stanęły potrzebujące na naszej drodze i kolor nie miał żadnego znaczenia, choć zawsze gdzieś tam w głębi ducha było mi żal że i tym razem nie rudy...

Myślę że Wy, prowadzące DT macie fajnie - tyle różności się przewija przez Wasze domy :kotek:
Ale ja bym nie mogła... Nie potrafiłabym się rozstać i wszystkie tymczasy zostałyby u mnie :wink:
Dobrze to rozumiem, też miałam wieeelkie wyrzuty sumienia zastanawiając się nad staraniem się o Zuzę, moją rezydentkę. Na pewno znalazłaby inny, świetny dom, na jej miejsce mogłaby trafić jakaś schronowa bida, ale... okrutnie marzył mi się cornish i w końcu marzenie wygrało. Dziś uważam, że była to świetna decyzja - Zuza daje nam masę radości i pokochała się z moim Antosiem mocniej, niż mogłam przypuszczać. Marzenia są po to, by je spełniać, kocie marzenia też :) A rozstania z tymczasami są zawsze cholernie trudne, już wiem, że oddając te brzdące będę beczeć :(

Dziś wieczorem będą kolejne foty, także pościelowe ;)
I -z wiadomości dnia - Karmelek także daje całusy!

Grzdylki biegają po domu, szaleją, polują na ogony moich kotów i bezczelnie zajmują ich miejscówki. Witają się, gdy ktoś wchodzi do mieszkania i w ogóle są bardzo czułe i towarzyskie.
Chciałabym, by jak najszybciej przeniosły się do stałego domu, by docelowy opiekun nacieszył się jeszcze ich dzieciństwem...
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Czw paź 27, 2011 10:58 Re: RUDE i BIAŁO-BISZKOPTOWE-maluchy PILNIE szukają domu stałego

Liwia_ pisze:

Dobrze to rozumiem, też miałam wieeelkie wyrzuty sumienia zastanawiając się nad staraniem się o Zuzę, moją rezydentkę. Na pewno znalazłaby inny, świetny dom, na jej miejsce mogłaby trafić jakaś schronowa bida, ale... okrutnie marzył mi się cornish i w końcu marzenie wygrało. Dziś uważam, że była to świetna decyzja - Zuza daje nam masę radości i pokochała się z moim Antosiem mocniej, niż mogłam przypuszczać. Marzenia są po to, by je spełniać, kocie marzenia też :) A rozstania z tymczasami są zawsze cholernie trudne, już wiem, że oddając te brzdące będę beczeć :(

Dziś wieczorem będą kolejne foty, także pościelowe ;)
I -z wiadomości dnia - Karmelek także daje całusy!

Grzdylki biegają po domu, szaleją, polują na ogony moich kotów i bezczelnie zajmują ich miejscówki. Witają się, gdy ktoś wchodzi do mieszkania i w ogóle są bardzo czułe i towarzyskie.
Chciałabym, by jak najszybciej przeniosły się do stałego domu, by docelowy opiekun nacieszył się jeszcze ich dzieciństwem...

też mi się marzy super ds dla dziuplowych skrzatów
ObrazekObrazek

mar9

Post » Czw paź 27, 2011 11:54 Re: RUDE i BIAŁO-BISZKOPTOWE-maluchy PILNIE szukają domu stałego

Z cyklu "absurdalne teksty adoptujących" :
sms sprzed chwili : "Biorę rudego ale ma być dostarczony z wyprawką pod adres... dziś o 20:00"
No, jak ma być... ;)

Liwia_

Post » Czw paź 27, 2011 12:14 Re: RUDE i BIAŁO-BISZKOPTOWE-maluchy PILNIE szukają domu stałego

Liwia_ pisze:Z cyklu "absurdalne teksty adoptujących" :
sms sprzed chwili : "Biorę rudego ale ma być dostarczony z wyprawką pod adres... dziś o 20:00"
No, jak ma być... ;)

a podał choć, co ma być obowiązkowo w tejże wyprawce? :twisted:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Czw paź 27, 2011 12:23 Re: RUDE i BIAŁO-BISZKOPTOWE-maluchy PILNIE szukają domu stałego

Moja znajoma miała białą kicię do oddania. Zadzwoniła pani z pytaniem o kolor kotka. Gdy się dowiedziała, że biały to powiedziała: a, to nie, ja szukam czarnego, bo mam czarne meble.
,,W sztuce tracenia nie jest trudno dojść do wprawy (. . .)" Elizabeth Bishop

marta-po

Od: Pon sie 15, 2011 17:19

Post » Czw paź 27, 2011 12:30 Re: RUDE i BIAŁO-BISZKOPTOWE-maluchy PILNIE szukają domu stałego

marta-po pisze:Moja znajoma miała białą kicię do oddania. Zadzwoniła pani z pytaniem o kolor kotka. Gdy się dowiedziała, że biały to powiedziała: a, to nie, ja szukam czarnego, bo mam czarne meble.

no to faktycznie biały kocio nie pasowałby do czarnych mebli :evil:
jesoo, skąd się biorą tacy ludzie :twisted:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Czw paź 27, 2011 12:34 Re: RUDE i BIAŁO-BISZKOPTOWE-maluchy PILNIE szukają domu stałego

mar9 pisze:a podał choć, co ma być obowiązkowo w tejże wyprawce? :twisted:
Niestety nie, mogę się tylko domyślać, że wyprawka ma być kompletna - miseczki, kuwety, żwirek, zapas karmy, legowisko, zabawki, pewnie optymalnie jeszcze transporter i drapak :wink: Nie wiem jak ja się z tym wszystkim zapakuję :P
Ehhh :D

marta-po - świetny powód :lol: Choć w sumie - lepiej, by z takiego powodu szukała czarnego kotka, niż wzięła jakiegoś w "złym" kolorze po czym oddała z powodu białych kłaczków. Bo i takie akcje się zdarzają...

Tofik właśnie drze paszczę przy misce, jest po jednych pieniądzach z Zuzą ;) Nawet wybiera te same miejsca, które ona najbardziej kocha :
Obrazek

Liwia_

Post » Czw paź 27, 2011 16:15 Re: RUDE i BIAŁO-BISZKOPTOWE-maluchy PILNIE szukają domu stałego

Ale słodkie zdjęcie!

Mam fioła na punkcie takich białych malców, a to przez mojego Elelka, który zawsze będzie dla mnie małym koteczkiem... Choć Eleli wcale nie jest cały biały...

Tego hasła o wyprawce i godzinie lepiej nie komentować, ale... skąd się tac y mondrzy biorą?
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Pt paź 28, 2011 0:37 Re: RUDE i BIAŁO-BISZKOPTOWE-maluchy PILNIE szukają domu stałego

Białasek jest przepiękny i bardzo oryginalny. Do tego ma tak niesamowicie niewinny wyraz pyszczka ;)

Foty :)
Zapasy, także łóżkowe
Obrazek Obrazek
Łóżko jest całkiem fajne ;)
Obrazek Obrazek
No i sen...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Na ostatnim zdjęciu widać wzorek na Karmelku - niesamowite ma te rude plamy :1luvu:

Liwia_

Post » Pt paź 28, 2011 6:22 Re: RUDE i BIAŁO-BISZKOPTOWE-maluchy PILNIE szukają domu stałego

Trzymam kciuki za szybkie znalezienie domów...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt paź 28, 2011 6:45 Re: RUDE i BIAŁO-BISZKOPTOWE-maluchy PILNIE szukają domu stałego

słodkie skrzaty :1luvu: :D :1luvu:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pt paź 28, 2011 6:46 Re: RUDE i BIAŁO-BISZKOPTOWE-maluchy PILNIE szukają domu stałego

cudowne słodziaki :1luvu:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pt paź 28, 2011 10:23 Re: RUDE i BIAŁO-BISZKOPTOWE-maluchy PILNIE szukają domu stałego

Co za piękny duecik :1luvu: Parę lat temu już bym stała u Twych drzwi w kolejce po takie cuda. Białe koty zawsze mi się podobały, a rudego marmurka z białymi wstawkami szukałam dawno temu po schroniskach i nie znalazłam. Oba kolory kotków są moimi ulubionymi :1luvu: Mogę się tylko pozachwycać i podnieść maluchy do góry :ok:
Obrazek

monitomi

Od: Nie maja 03, 2009 20:10

Post » Pt paź 28, 2011 10:32 Re: RUDE i BIAŁO-BISZKOPTOWE-maluchy PILNIE szukają domu stałego

a ja wklaje chłopaków jeszcze działkowych :wink:
pomyscie jak im doopki marzły juz wtedy, akurat nocami był wtedy bardzo, bardzo zimno

Obrazek

Obrazek

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

[poprzednia][następna]