Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
akna pisze:Przy osiedlu, na ul. teczowej/kolejowej, konczy sie budowa - dalsza czesc osiedla. Sa tam mlode, oswojone kociaki, na moje oko ok. 4-5 miesiecy. Koledzy mowili ze jest mlodych KILKANASCIE!! Widzialam dwa, szaro-biale, mega ufne, dokarmiane przez pracownikow. Jak mieszkania zostana oddane do uzytku kociakom nie dosc, ze bedzie grozilo rozjechanie, to jeszcze ludzie.. Jednego, moze dwa, wezme do siebie i bede sie starala im dom znalezc, ale polecam miec to miejsce na uwadze..
Nie wiem nic na temat doroslych kotek, wpadlam na nie przypadkiem, jak kolegi szukalam..
[url=http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=14300][img]http://miau_miau2010.republika.pl/KV_PKDT.jpg[/img][/url]
jessi74 pisze:czy ktoś wie może w której z lecznic jeszcze przyjmują talony ? w Medvecie już niestety nie ma miejsc
akna pisze:Bylam na teczowej, z tego co sie dowiedzialam, kotow jest tam masa, nikt z pracownikow pobliskich zakladow nie kojarzy oswojonych, ale na pewno takie sa. Maluch, ktorego wtedy widzialam podbiegl do auta i biegal mi pod nogami. W dzien jest tam bardzo glosno, budowy, zaklady, wiec nie ma szans na znalezienie nawet tych oswojonych, z daleka widzialam tylko w krzakach lezace, na terenach zamknietych, w sumie przez rozne chaszcze kilkanascie dojrzalam po obu stronach ulicy, wiec musi ich tam byc bardzo duzo. Ponoc ktos je tam dokarmia, ale za plotami jest jedno wielkie smietnisko. Jeszcze straz miejska sie paletala po ulicy, wiec ciezko bylo skakac przez plot na czyjs teren.
Moze ktos mieszka w okolicy i ma mozliwosc rozejrzenia sie tam? Ja sie postaram na dniach podjechac w nocy i znalezc chociaz tego ktorego wtedy widzialam, bo mnie on strasznie meczy. Jak bede wiedziala cos wiecej to popisze do TOZ-u itp. - nie bardzo sie znam - tego typu organizacje maja mozliwosc zalatwienia sterylek? Chociaz kocic?
Mniej - wiecej tutaj widzialam futerka przez krzaki (postaram sie fotke wrzucic, nie wiem jaki efekt bedzie)
Raczej dotad nie miewalam maluchow, raczej starsze w sytuacjach awaryjnych, typu ogloszenia wakacyjne "musze oddac natychmiast bo wyjezdzam, inaczej zostawie w schronisku". Jak juz znajde malucha, wystarczy ze go odrobacze do adopcji i zaznacze w umowie zeby przyszli wlasciciele zaszczepili (moje sa szczepione regularnie)? Jakbym miala szczepic, to mozna 2 tyg po odrobaczaniu? I gdzie w centrum u nas najtaniej?
iga5 pisze:Dziewczyny wiem, ze każdy ma mnóstwo swoich kocich problemów ale musze zapytać o DT dla dwóch maluszków ze szpitala przy Traugutta. Miejscowa chuliganeria, zimno i prowizoryczne schronienie nie wróża dobrze. Mialysmy je dziś łapać ale odpadł nam z powodu awarii DT. To jak zwykle bardzo pilne, postawimy tam budki dla dorosłych ale maluchy trzeba zabrać.
tu watek s. 24 na dole viewtopic.php?f=1&t=129214&p=8134466#p8134466
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 136 gości