Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
Szalony Kot pisze:Ooo, to kicia poszła do Tili?
Niestety, przyszedł ten dzień i muszę napisać wiadomość
W początku listopada wzięliśmy od Ciebie szarą kotę (Kotulę). Niestety - nie dajemy z nią rady. Kotka brudzi na terenie całego mieszkania (mimo dostępnej czystej kuwety). Załatwia się również na pozostawione na pralce ubrania. Nie dogaduje się też z kotem, którego już wcześniej mieliśmy - wyjątkiem jest karmienie, kiedy zgodnie oba jedzą, ale poza tym często zdarzają się walki. Do człowieka jest agresywna - ponowna nauka kuwetkowania zawiodła, bo po prostu nie daje się złapać i włożyć do kuwety (na dobrą sprawę, nie można się do niej zbliżyć bez jedzenia w ręku na odległość mniejszą niż pół metra).
Nie udało mi się jej oswoić, mimo tego, że praktycznie cały czas jestem w domu i z nią przebywam. Próby brania na ręce, głaskania - kończą się fiaskiem.
Jest mi cholernie głupio i przykro, ale muszę ją oddać, bo nie możemy dać rady - wynajmujemy mieszkanie i odpowiadamy za jego stan nie tylko przed sobą.
[...]
OKI pisze:To jest już postanowione, że wraca.
To "przyuczanie" to z niewiedzy, nie z braku chęci, ale pewnie zrobiło więcej złego niż dobrego
Szalony Kot pisze:http://www.facebook.com/events/335265456505468/
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości