Zwrot z adopcji po roku... co robić?

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto paź 25, 2011 14:15 Re: 3 mies. Luna PILNIE SZUKA DOMU!!! DT/DS foto s.5 (WROCŁAW)

To jest dobry test na dobry domek. Nawet moesz w książeczce mieć też rachunki dla potwierdzenia, że tyle i tyle zapłaciłaś. Ze schroniska jak bierzesz zwierzaka, to też się płaci (nie pamiam w tej chwili dokladnie ile).
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Wto paź 25, 2011 16:09 Re: 3 mies. Luna PILNIE SZUKA DOMU!!! DT/DS foto s.5 (WROCŁAW)

turkawka pisze:To jest dobry test na dobry domek. Nawet moesz w książeczce mieć też rachunki dla potwierdzenia, że tyle i tyle zapłaciłaś. Ze schroniska jak bierzesz zwierzaka, to też się płaci (nie pamiam w tej chwili dokladnie ile).

35 zł, ale to nierealne za tyle zaszczepić kota u weterynarza :?

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Wto paź 25, 2011 17:40 Re: 3 mies. Luna PILNIE SZUKA DOMU!!! DT/DS foto s.5 (WROCŁAW)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

michalinadzordz

Post » Wto paź 25, 2011 18:30 Re: 3 mies. Luna PILNIE SZUKA DOMU!!! DT/DS foto s.5 (WROCŁAW)

Na razie i tak o tym nie myśl, bo jest za wcześnie na szczepienie, bo dopiero co trafiła do Ciebie. A w schronisku zwierzaki na wejściu dostają odrobaczenie, odpchlenie i surowice, ale nie są na wejściu szczepione. I zauważ też, że pewnie schronisko ma inne ceny (nie detaliczne) na szczepionki i inne leki.
Obrazek Obrazek Obrazek

turkawka

Post » Wto paź 25, 2011 19:04 Re: 3 mies. Luna PILNIE SZUKA DOMU!!! DT/DS foto s.5 (WROCŁAW)

Wiem, nie wyobrażam sobie żeby płacili za każdego zwierzaka 50 zł za szczepienie.

Ale... weszłam tu żeby powiedzieć, że telefony o Lunkę się urywają, przed chwilą w ciągu 2 min zadzwoniły 2 osoby :) Za godzinę przyjeżdża młoda para ją obejrzeć :)

Druga dobra wiadomość jest taka, że moja babcia tak się zakochała w biało - czarnym kocurku, że zostaje razem z mamą u mojego pradziadka :D

michalinadzordz

Post » Wto paź 25, 2011 19:32 Re: 3 mies. Luna PILNIE SZUKA DOMU!!! DT/DS foto s.5 (WROCŁAW)

Super! Tylko pamiętaj o nakręceniu ich do kastracji! :) Ale na to jeszcze czas!
Obrazek Obrazek Obrazek

turkawka

Post » Wto paź 25, 2011 19:58 Re: 3 mies. Luna PILNIE SZUKA DOMU!!! DT/DS foto s.5 (WROCŁAW)

Niestety obie panie, które dzwoniły mają koty, więc Lunka odpada :( świerzbowiec ją zdyskwalifikował... szukamy dalej

michalinadzordz

Post » Śro paź 26, 2011 14:42 Re: 3 mies. Luna PILNIE SZUKA DOMU!!! DT/DS foto s.5 (WROCŁAW)

Właśnie wróciłyśmy od weterynarza. Ze stresu mała miała pierwszego dnia zaparcia, a od wczoraj ma rozwolnienie. Ma wzdęte jelitka i musi dostawać do piątku niforoksazyd. Jutro odrobaczenie, tak czy inaczej do piątku musi być u mnie, później kontrola u weterynarza. Czemu po drodze zawsze muszą być jakieś komplikacje? :( Gdyby nie choroba już by była w nowym domku :( Dobrze, że to nic poważniejszego. Mamy już książeczkę zdrowia. Oczka i uszki czyste.

michalinadzordz

Post » Śro paź 26, 2011 16:10 Re: 3 mies. Luna PILNIE SZUKA DOMU!!! DT/DS foto s.5 (WROCŁAW)

A juz domek zaklepany?
Obrazek Obrazek Obrazek

turkawka

Post » Śro paź 26, 2011 17:43 Re: 3 mies. Luna PILNIE SZUKA DOMU!!! DT/DS foto s.5 (WROCŁAW)

Nie do końca... umówiłam się z tą jedną Panią, że jeśli mała nie znajdzie domu, to zadzwonię do niej jak będzie wyleczona. Dzisiaj telefon już milczy :( Nie wiem, czy powinnam codziennie aktualizować ogłoszenia? A suma wydatków na kicie rośnie... jak na złość bazarek stoi w miejscu :(

91 zł - Łatka
35 zł - dopłata do sterylizacji mamy
11 zł - tabletki na odrobaczenie
18 zł - dzisiaj na lekarstwo
12,50 - maść na świerzbowiec

Dobrze, że przynajmniej z kupowaniem jedzenia pomaga mi koleżanka. Też by wzięła jedną kicię, ale ma w domu psa i boi się, żeby się nie zaraził od kotka świerzbowcem. Dzisiaj już przyszła kolejna maść na świerzbowca, ale jeśli chcę wziąć kolejną trójkę, to chyba jeszcze muszę podbić wątek do góry.

michalinadzordz

Post » Czw paź 27, 2011 11:38 Re: 3 mies. Luna PILNIE SZUKA DOMU!!! DT/DS foto s.5 (WROCŁAW)

Mała dostała już 3 dawki leku, 0 poprawy. Teraz sama jej ugotuje jedzenie, bo była karmiona whiskasem a to podobno zła karma i kupiłam jej jeszcze animonde w puszce dla juniora. Dzisiaj znowu jakiś Pan po nią dzwonił, już dzisiaj mógłby ją zabrać, ale wywiózłby ją gdzieś poza Wrocław, a ona jeszcze musi być leczona i powiedziałam mu, że w takim wypadku nie oddam jej, bo nie będę miała możliwości złożyć wizyty poadopcyjnej. Skąd mam wiedzieć, że poszedłby z nią do weterynarza? Teraz sama już jadę na 4 dni do domu i mała zostanie z moją współlokatorką. Jak zapytałam czy ugotowałaby jej jedzenie to zrobiła oczy jak 5 zł i pewnie pomyślała, że oszalałam. Same problemy z tą kitą :(

michalinadzordz

Post » Czw paź 27, 2011 12:02 Re: 3 mies. Luna PILNIE SZUKA DOMU!!! DT/DS foto s.5 (WROCŁAW)

Podgotować lekko kurczaczka i takie z rosołkiem jak przestygnie można dać. Wiskas faktycznie slaba karma. W tej chwili jak ma biegunke, to najlepiej nie szalec z jedzeniem. Masz w domu siemie lniane? Je bez problemu?
Obrazek Obrazek Obrazek

turkawka

Post » Czw paź 27, 2011 12:07 Re: 3 mies. Luna PILNIE SZUKA DOMU!!! DT/DS foto s.5 (WROCŁAW)

Je bez problemu, teraz ugotowalam jej kurczaka z ryzem i wazywami, siemienia nie mam. Jeszcze wszyscy mnie krytykuja za to ze "trace czas na koty" zamiast zrobic cos wazniejszego. Ciezko mi :(

michalinadzordz

Post » Czw paź 27, 2011 12:10 Re: 3 mies. Luna PILNIE SZUKA DOMU!!! DT/DS foto s.5 (WROCŁAW)

Co to znaczy coś ważniejszego?
Ratujesz życie, to jest najważniejsze. :1luvu:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Czw paź 27, 2011 12:26 Re: 3 mies. Luna PILNIE SZUKA DOMU!!! DT/DS foto s.5 (WROCŁAW)

Z kimkolwiek rozmawiam ma inny argument i przykład co jest ważniejsze... Ale wiem, że jak ja tego nie zrobię, to nikt tego nie zrobi, a w następne wakacje każda z tych kotek będzie mieć młode i nie będzie 5 kotów, tylko 30 kotów, a tego już sama nie ogarnę.

michalinadzordz

[poprzednia][następna]