*Lubelskie Tymczasy*cz.5-Krowa, cielątko i małe różnej maści

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro paź 26, 2011 20:01 Re: *Lubelskie Tymczasy*cz.5-perska kotka, dorosła biała i małe

Zajrzałam po dłuugiej nieobecności.
Co to stajni na felinie-mogę pogadać z koleżanką, ale z tego co mi ostatnio opowiadała ledwie nadążają ze sterylkami kotów, które już tam są i ogólnie kotów jest tam dostatek, ale zapytać nie zaszkodzi.
I popytam też znajomych, którzy mają swoje własne konie i trzymają je w różnych stajniach, może akurat...
Obrazek

Agnieszka16

Od: Wto cze 19, 2007 10:52

Post » Śro paź 26, 2011 20:16 Re: *Lubelskie Tymczasy*cz.5-perska kotka, dorosła biała i małe

Byłabym Wam baaaardzo wdzięczna :1luvu:

Jeśli nie znajdzie się inne rozwiązanie - koty wrócą tam skąd zostały zabrane. To nie jest jakieś tragiczne miejsce ale...
Jedna z pań karmicielek jest niereformowalna.
"Przyciągnęła" te dwa koty na karmienie w takie miejsce, że nic dobrego z tego nie wyniknie. To miejsce jest bardzo niebezpieczne ze względu na samochody (jeżdżące) oraz ich właścicieli - koty łażą po zaparkowanych autach, włażą pod nie.
Czarna koteczka miała jakiś czas temu ranę na plecach - niewykluczone, że wlazła pod samochód i albo się oparzyła albo "przytarła".
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Czw paź 27, 2011 2:06 Re: *Lubelskie Tymczasy*cz.5-perska kotka, dorosła biała i małe

Ja też jutro zapytam w jednym miejscu. Może koleżanka pomoże.

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Pt paź 28, 2011 12:32 Re: *Lubelskie Tymczasy*cz.5-perska kotka, dorosła biała i małe

Decyzja zapadła - buras wraca na stere śmieci...
Czarna koteczka nie nadaje się do wypuszczenia.
Najbliższe kilka dni spędzi jeszcze w lecznicy - trzeba ją odpchlić, odrobaczyć i takie tam.
Na razie trochę dziczy ale raczej tak lękowo, nie jest agresywna.
Być może nie będzie nakolankowym pieszczochem.
Pasowałaby do domu samotnej osoby albo do takiego, który pozwoli jej zaprzyjaźnić się z człowiekiem we własnym tempie.
To taka refleksja z cyklu "mam marzenie"...
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Pt paź 28, 2011 13:21 Re: *Lubelskie Tymczasy*cz.5-perska kotka, dorosła biała i małe

Buras na zdjęciu wygląda własnie tak, jakby bardzo chciał wrócić na własne śmieci i był gotów zrobić wszystko, by tak się stało.
Dzwoniłam w sprawie kotów, ale na razie cisza.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pt paź 28, 2011 13:25 Re: *Lubelskie Tymczasy*cz.5-perska kotka, dorosła biała i małe

Właśnie dostałam wiadomość, że został odwieziony na miejsce i z prędkością nadświetlną oddalił się w nieznanym kierunku 8)
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Pt paź 28, 2011 13:36 Re: *Lubelskie Tymczasy*cz.5-perska kotka, dorosła biała i małe

pixie65 pisze:Właśnie dostałam wiadomość, że został odwieziony na miejsce i z prędkością nadświetlną oddalił się w nieznanym kierunku 8)

Hehe, przypomniała mi się taka czarna szczekająca kocica półdługowłosa, która po trzech tygodniach bycia u mnie, została wypuszczona na stare śmiecie. Tiger mówiła, ze kota po prostu zaniemówiła ze szczęścia jak zobaczyła gdzie jest a zaraz potem pognała aż kurz się uniósł z traw okolicznych. Myślę, że w niektórych przypadkach, decyzja o wypuszczenia kota jest bardzo dobrą decyzją. :idea:

Anda

Post » Sob paź 29, 2011 14:25 Re: *Lubelskie Tymczasy*cz.5-perska kotka, dorosła biała i małe

Podnoszę z apelem o pomoc w szukaniu tymczasu dla Czarnej Panny.
Kotka najprawdopodobniej będzie mogła zostać w lecznicy do czwartku.
I nie bardzo wiem, co dalej...
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Sob paź 29, 2011 17:29 Re: *Lubelskie Tymczasy*cz.5-perska kotka, dorosła biała i małe

Znaleziono psa czarny golden retriever (o ile się znam) około roczny w okolicach Lublin- Felin/Świdnik las. Bez obroży, zadbany.
Jakby ktoś coś słyszał proszę o kontakt na pw. Jutro przejdę się po okolicy i poszukam ogłoszeń. Mam nadzieje, że ma właściciela bo tu nie może zostać :(
Wiem, ze nie ten watek, ale może ktoś coś wie słyszał ...
EDIT: Doczytałam, to raczej Flat coated retriever skoro czarny (lub coś podobnego -się nie znam :roll: )
Obrazek
pwpw

Post » Nie paź 30, 2011 22:07 Re: *Lubelskie Tymczasy*cz.5-perska kotka, dorosła biała i małe

Ostatnio edytowano Wto lis 01, 2011 13:08 przez default, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Pozostajesz na zawsze odpowiedzialny za to, co oswoiłeś."
Webdeveloper/*NIX admin szuka zleceń.

Od: Śro sie 24, 2011 21:32

Post » Pon paź 31, 2011 9:13 Re: *Lubelskie Tymczasy*cz.5-perska kotka, dorosła biała i małe

A my się z Krówką/Łatką przypominamy...
Po Rudą Maui czasem ktoś dzwoni (i chyba już będzie miała dom), a po Łatkę - ani jednego telefonu:(
A to fajna, bezproblemowa kicia... tylko zwykła taka...

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Pon paź 31, 2011 17:43 Re: *Lubelskie Tymczasy*cz.5-perska kotka, dorosła biała i małe

Czarna kotka nie może pojechac do Białki, bo tam kotów zatrzęsienie i z tego co mówi Jurek, one sa tam zupełnie na dziko. On nie wie czy ktoś karmi i nie wie nic o kotach :(
Jak ona w ogóle się czuje??

Anda

Post » Pon paź 31, 2011 18:46 Re: *Lubelskie Tymczasy*cz.5-perska kotka, dorosła biała i małe

Anda, wieeeeelgie dzięki za pomoc w poszukiwaniach DT/DS :1luvu:
Nie chciałabym zapeszyć ale dzisiaj dowiedziałam się, że...
Jest szansa na Dom.
Nie chcę cieszyć się zawczasu ale Kocia miała dzisiaj zrobiony test FeLV (pojedynczy, bo podwójnego nie udało się na szybko zdobyć).
Test wyszedł NEGATYWNY :dance: :dance2: :dance:
To ważne, bo kotka ma szansę na dom, w którym jest już czterech rezydentów. Po przejściach.
Domek zorientowany w kocich sprawach i problemach, nie oczekujący, że "na dzień dobry" będzie pełna harmonia i takie tam.
Ale to wszystko dopiero być może...
Aby do piątku :wink:

Dzisiaj była u niej masza4 - tak jak się spodziewałyśmy: w trakcie zabiegów toaletowych, przy puszce sardynek, Kocia próbowała zaprezentować się z jak najlepszej strony :D
Były więc mruczanki, mizianki i wygibasy :1luvu:
Prosimy o kciuki: niech jej się uda :ok:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Pon paź 31, 2011 20:30 Re: *Lubelskie Tymczasy*cz.5-perska kotka, dorosła biała i małe

:ok: :ok: :ok:

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Pon paź 31, 2011 23:12 Re: *Lubelskie Tymczasy*cz.5-perska kotka, dorosła biała i małe

pixie65 pisze: Dzisiaj była u niej masza4 - tak jak się spodziewałyśmy: w trakcie zabiegów toaletowych, przy puszce sardynek, Kocia próbowała zaprezentować się z jak najlepszej strony :D
Były więc mruczanki, mizianki i wygibasy :1luvu:
Prosimy o kciuki: niech jej się uda :ok:

:ok: :ok: Niech się kocince uda
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

[poprzednia][następna]