Kraków-Krowodrza: kompletuję adresy karmicieli kotów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 26, 2011 9:33 Kraków-Krowodrza: kompletuję adresy karmicieli kotów

Szukam mojej kotki, Lilki (zaginęła 19.10.11, szarobura prążkowana, wolnowychodząca, Kraków, kwadrat: Lea, Piastowska, al. Armii Krajowej, al. Kijowska, ul. Królewska, Bronowicka, Młynówka Królewska...) a tymczasem kompletuję adresy karmicieli kotów w mojej okolicy. Bardzo proszę o pomoc :).

Na razie znam:

1. pod wysokim blokiem przy ul. Stanisława Skarbińskiego (karmi pani z 1. piętra)

2. pod blokiem od strony zagajnika przy ul. Mariana Smołuchowskiego (też pani z 1. p.)

3. tzw. budka przy ul. Leopolda Staffa przy ogrodzeniu od szpitala wejście od ul. Kronikarza Galla (karmi pan)

4. za wysokim blokiem przy ul. Warmijskiej/przy Młynówce Królewskiej (nie wiem kto karmi)

Może ktoś ma mapkę takich miejsc, a jeśli nie, ja ją zrobię.
Ostatnio edytowano Śro paź 26, 2011 17:42 przez ellubis, łącznie edytowano 1 raz

ellubis

Od: Czw paź 20, 2011 15:33

Post » Śro paź 26, 2011 9:45 Re: kompletuję adresy karmicieli kotów

Napisz w tytule wątku - Kraków
Poddzwoń po organizacjach krakowskich - pewnie znają kociarzy z tego rejonu.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro paź 26, 2011 9:53 Re: kompletuję adresy karmicieli kotów

ok, dzięki :)

ellubis

Post » Śro paź 26, 2011 9:58 Re: kompletuję adresy karmicieli kotów

Organizacje krakowskie? TOZ? Schronisko przy Rybnej? Gdzie jeszcze?

ellubis

Post » Śro paź 26, 2011 16:51 Re: kompletuję adresy karmicieli kotów

annskr pisze, "napisz w temacie, że chodzi o Kraków", napisałam, na to ktoś inny (moderator? :)) "nie mnóż wątków"! Sorry, nie chciałam mnożyć wątków, po prostu robię co w mojej mocy, żeby znaleźć moją kotkę! To wprawdzie nie to samo, co zaginięcie dziecka, ale w tej samej skali. Mnożenie (tu: wątku), to zwiększenie prawdopodobieństwa, że ktoś, kto coś wie o jej losie, zauważy :)

ellubis

Post » Śro paź 26, 2011 17:04 Re: kompletuję adresy karmicieli kotów

ellubis pisze:annskr pisze, "napisz w temacie, że chodzi o Kraków", napisałam, na to ktoś inny (moderator? :)) "nie mnóż wątków"! Sorry, nie chciałam mnożyć wątków, po prostu robię co w mojej mocy, żeby znaleźć moją kotkę! To wprawdzie nie to samo, co zaginięcie dziecka, ale w tej samej skali. Mnożenie (tu: wątku), to zwiększenie prawdopodobieństwa, że ktoś, kto coś wie o jej losie, zauważy :)

Chyba nie zrozumiałaś porady annskr. Ona napisała, żebyś zmieniła tytuł swego (już istniejącego) wątku, a nie żebyś założyła nowy wątek. Wchodzisz na swój pierwszy wpis, klikasz na "zmień", modyfikujesz tytuł, klikasz na "wyślij".

Nie sądzę, żeby mnożenie wątków dawało większą szansę na to, że ktoś je zauważy. A poza tym, to dość egoistyczne podejście... Bo czy wyobrażasz sobie, co by było, gdyby wszyscy tutaj zakładali po kilka identycznych wątków zamiast jednego??? Wtedy to już nikt niczego by tu nie znalazł...

Trzymam kciuki za znalezienie kota! Mam nadzieję, że szukasz wczesnym rankiem i późnym wieczorem albo w nocy?
Pytaj o kota pijaczków, o ile tacy tam są oraz ludzi spacerujących z psami. Ci często zauważają koty...
Powodzenia!

wojtek_z

Od: Pt gru 31, 2010 12:08

Post » Śro paź 26, 2011 17:29 Re: kompletuję adresy karmicieli kotów

Dzięki, pytam wszystkich, "pijaczków" także, chodzę wieczorem, wczesnym rankiem i głęboką nocą...

A jak usunąć ten "pomnożony wątek"?

ellubis

Post » Śro paź 26, 2011 17:35 Re: kompletuję adresy karmicieli kotów

Jeśli znajdziesz jakieś miejsce karmienia, a nie wiesz, kto karmi, to zostawiaj tam kartkę do karmiciela z informacją, fotką kota i telefonem.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Śro paź 26, 2011 17:38 Re: kompletuję adresy karmicieli kotów

Dzięki, każda rada jest cenna.

PS. Upomniana chciałam usunąć wątek, ale wygląda mi na to, że nie można. No, nic, teraz już wiem w czym rzecz...

ellubis

Post » Śro paź 26, 2011 17:39 Re: kompletuję adresy karmicieli kotów

ellubis pisze:A jak usunąć ten "pomnożony wątek"?

Nie wiem. Ale obawiam się, że wątek może usunąć tylko moderator. Ten Twój dodatkowy wątek powoli sam odejdzie "w niebyt", znajdzie się na odległej stronie forum, bo wyprzedzą go te aktualne. Nie dopiszesz w tytule nazwy miasta? Zwróciłoby to uwagę krakowskich forumowiczów...

wojtek_z

Od: Pt gru 31, 2010 12:08

Post » Śro paź 26, 2011 17:40 Re: kompletuję adresy karmicieli kotów

Aha, no jasne! Dopiszę :)

ellubis

Post » Śro paź 26, 2011 19:22 Re: Kraków-Krowodrza: kompletuję adresy karmicieli kotów

Zdublowany wątek usunęłam.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Śro paź 26, 2011 19:37 Re: Kraków-Krowodrza: kompletuję adresy karmicieli kotów

Dziękuję i przepraszam :)

ellubis