DT Matahari-kiepskie finanse.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 04, 2011 17:03 Re: DT Matahari- Nowe zdjęcia w 1 poście !!!

foty nowych
chory Marcel ObrazekObrazekObrazekObrazek
dzikadzicz Zadzior ObrazekObrazek
koci olbrzym Kropek ObrazekObrazekObrazek
Ostatnio edytowano Śro lis 02, 2011 13:38 przez Matahari, łącznie edytowano 1 raz

Matahari

Od: Pon cze 18, 2007 7:18

Post » Wto paź 04, 2011 20:14 Re: DT Matahari- Nowe zdjęcia w 1 poście !!!

gratulacje za dobre wyniki na loterii..
szkoda, że się koty posypały - ale tak to jest że w naturze nie ma spokoju i równowagi..
byłoby za dobrze gdyby było bezchorobowo..
trzymajcie się kobity!!!
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Sob paź 08, 2011 21:51 Re: DT Matahari- Nowe zdjęcia w 1 poście !!!

bezchorobowo się niestety nie udało... cały tydzień borykaliśmy się z luzakami u kociąt... najgorzej było z Marcelem - kompletny brak apetytu, apatyczność, na pierwszy rzut oka było widać, że coś chłopakowi jest... leki i dieta wyprowadziły Marcela na prostą i teraz rozrabia z resztą... u rodzeństwa Zet też stawialiśmy qpale do pionu... jedyną stratą jest moja koszmarnie podrapana dłoń, przez Tylbian ze Smectą zresztą... jeszcze boli... a chorą łapkę zafundował sobie Zadzior - baaaaardzo łapka byłą chora - zapytajcie madziabrau, ona go pocieszała jak mogła... (łapka była chora 36 godzin i jak ręką odjął)...
olbrzym Kropek też już wyprowadzony z luzackich qpali, apetyt mu wzrósł, rozmoczone chrupki RC Weaning są jak najbardziej jadalne... teraz chłopak waży już 400g, bardzo nie lubi jak go sprzątam - tyłek pod kran i mycie - zaczął sam próbować wykonywać tą czynność, ale mały języczek jeszcze nie do końca daje radę... bardzo podoba się Kropkowi bieganie po podłodze - chociaż rodzeństwo Zet traktuje go jako interaktywną zabawkę... jak nie je i nie śpi, to próbuje wydostać się przez zamkniętą kratę klatki... z kuwetki zaczął korzystać prawie od razu jak mu postawiłam - pierwsze razy należało malucha wstawić i natychmiast wiedział co ma robić - wygrzebujemy dołek i robimy co należy... i wie do czego służy głos, całkiem donośnie potrafi mnie wołać z klatki, jak mu się już totalnie nudzi... ma swoje zdanie w kilku sprawach, nie zawsze zgodne z moim... i ma także pazurki jak szpileczki...
reszta stadka bez zmian i bez chorób - oprócz Raty, która ma kolejny wenflon i kroplówki dostaje... mam wrażenie, jakby trochę lepszy apetyt miała, sama prosi w ciągu dnia o jedzonko... to cieszy...

edit:literówka

Matahari

Post » Nie paź 09, 2011 21:55 Re: DT Matahari- Nowe zdjęcia w 1 poście !!!

Obrazek Obrazek Obrazek

Przyszłam się przywitać i przedstawić. Mam pół roku, na imię mi Julka.

Pozdrawiam serdecznie

Julia

Kliknij miniaturkę

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Sob paź 15, 2011 11:04 Re: DT Matahari- Nowe zdjęcia w 1 poście !!!

Kropek podwoił już swoją wagę - teraz waży już 0,5 kg i jest co brać w ręce :D ... cały czas chłopak ma mały problem z pupą, ale działamy i jest coraz lepiej... apetyt mu dopisuje, nauczył się już sam wychodzić z klatki, jak otworzę... zakumał, gdzie są miski z żarełkiem w kuchni... dużymi kotami się w ogóle nie przejmuje, a rodzeństwo Zet traktuje jako worki treningowe... z wzajemnością zresztą...
białączki, czyli Szarlotka i Czesio, mają się bardzo dobrze... apetyt dopisuje, ochota na mizianki jeszcze większa, żadnych katarów i innych problemów zdrowotnych nie ma... robią babci kawały i pomagają w bałaganie... o próbach zwijania szynki z kanapek nawet nie wspominam :D ...
Chudini zakumplował się z Pędzlem i toczą przyjacielskie boje... a potem siadają naprzeciwko siebie i mierzą się morderczym wzrokiem... najczęściej Chudini nie wytrzymuje i drze pyszczycho - ratuj mnie!!!
Bazylowi przypomniało się, że może by tak trochę porządzić... ale chłopak został szybko przywołany do porządku i przestał gnębić innych...
Marcel będzie gabarytów Bazyla, apetyt ma podobny, rozumek niewiele większy i upodobał sobie łazienkę... spędza tam większość czasu, poza tym tam jest jego ulubione jedzonko - Arion dla dzieciaków... często w łazience towarzyszy mu Klakier - ciekawskie stworzenie... tak bardzo interesuje go woda lecąca do wanny, że aż wczoraj nie wytrzymał i się wykąpał...
po kroplówkach trochę lepiej z apetytem Raty, jeszcze jedna seria nawodnień i zbadamy ponownie krew...

Matahari

Post » Wto paź 25, 2011 9:15 Re: DT Matahari- Nowe zdjęcia w 1 poście !!!

Kropek rośnie, już ma 0,6kg, ale mam z nim mały problem... ma wynicowaną śluzówkę przy odbycie, czeka go mały zabieg kosmetyczny likwidujący tą przypadłość, ale chłopczyk musi jeszcze podrosnąć... na razie ma wieeelki apetyt, humor jeszcze lepszy, biega razem z resztą bandy i świetnie daje sobie radę...
wczoraj do własnego domku poszedł "morderca ludzi", czyli Zadzior vel Zbój... pojechał do Torunia i już zdobył serca wszystkich domowników... w swoim domku namiętnie wszystkich ciumka...
reszta stadka ma się dobrze, Racie wrócił apetyt, rodzeństwo Zet rozrabia - teraz w trójkę, Marcel pożera nieprawdopodobne ilości żarcia, Bazyl chce rządzić, wkurzona Zuza pierze wszystkie koty z olbrzymią szczotą na ogonie, Fusia cały czas ma głos i skończyło się glucenie - po kuracji wymyślonej przez weta, Jaga polubiła mnie znowu i zaczęła już przychodzić do kuchni...
zrobiłam remont pokoju i zmieniłam wystrój trochę, koty zyskały nowy drapak i inna możliwość włażenia na antresolę...

Matahari

Post » Wto paź 25, 2011 12:39 Re: DT Matahari- Nowe zdjęcia w 1 poście !!!

Ooooooooo - to trzeba wizytację przeprowadzić :mrgreen:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Wto paź 25, 2011 20:12 Re: DT Matahari- Nowe zdjęcia w 1 poście !!!

villemo koniecznie... coś dla Ciebie pewnie będzie... :twisted:

Matahari

Post » Wto paź 25, 2011 20:15 Re: DT Matahari- Nowe zdjęcia w 1 poście !!!

Yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy???
Pirogi z mięskiem? :mrgreen:

Długi weekend listopadowy - już postanowiłam, że w tym czasie z domu wybywam i basta!
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Wto paź 25, 2011 21:13 Re: DT Matahari- Nowe zdjęcia w 1 poście !!!

to już siem nastawiam na wizytacje... :twisted:

Matahari

Post » Wto paź 25, 2011 21:23 Re: DT Matahari- Nowe zdjęcia w 1 poście !!!

Ale to ten na 11 listopada 8)
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pt paź 28, 2011 11:02 Re: DT Matahari- Nowe zdjęcia w 1 poście !!!

Zapraszamy po leniwe pierogi :)
viewtopic.php?f=20&t=134965

Tiris

Od: Pon paź 16, 2006 0:38

Post » Pt paź 28, 2011 12:56 Re: DT Matahari- Nowe zdjęcia w 1 poście !!!

Po długiej przerwie wracam i pozdrawiam. Póki co poczytuję co się przez ten czas u Was działo. :)
Obrazek ObrazekObrazek

Bo kto nie był ni razu człowiekiem
Temu człowiek nie pomoże.

A.Mickiewicz

Sabinka

Od: Pt sie 08, 2008 16:36

Post » Śro lis 02, 2011 13:44 Re: DT Matahari- Nowe zdjęcia w 1 poście !!!

jaki kotek jest na fotkach poniżej??? Tiris twierdzi, że biały... pomóżcie...
ObrazekObrazek

Gabryś zafundował sobie - chyba z nudów - zapalenie pęcherza... po 5 dniach zastrzyków jest kolosalna poprawa...
reszta stadka jest w świetnej kondycji i formie...

Matahari

Post » Śro lis 02, 2011 15:37 Re: DT Matahari- Nowe zdjęcia w 1 poście !!!

Kropek - śliczny tyger
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

[poprzednia][następna]