[W-wa] Na wydaniu 3 cudne panny po eksmisji

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto paź 25, 2011 17:12 [W-wa] Na wydaniu 3 cudne panny po eksmisji

Witam

W trybie pilnym poszukujemy domu dla trzech kotek (mamusia 3 lata i dwie córeczki po 2 lata), wszystkie wysterylizowane.

Sytuacja jest tragiczna, zwierzęta zostały wychowane w mieszkaniu w bloku (niewychodzące) i pewnie trafią do schroniska albo na dwór po eksmisji ich właścicieli w czwartek, aktualnie mam je w biurze w którym zostać na stałe nie mogą. Prosimy o pomoc dla tych sierot, zwierzęta jak zwykle niewinne, nie wiedzą co się dzieje, są strasznie przestraszone i zdezorientowane, ale zdrowe, przylepne i prześliczne (ciekawe umaszczenie). W sumie zwierząt było 7, 2 psy i 5 kotów, dla psów dom już znaleziono, dwa kocurki, dzięki koleżance z pracy, trafią dzisiaj do nowego lokum, natomiast brakuje nam już pomysłów co zrobić z tą trójką.

Odpowiem na wszystkie pytania. Numer telefonu na priv. Kotki do odebrania w Warszawie (Śródmieście), lub kwestia umówienia.
Proszę, wręcz błagam o pomoc i kontakt, nie chcemy, żeby te domowe stworzenia trafiły teraz do schroniska na Paluchu, lub gorzej, bo na ulicę w zimie.

Poniżej zdjęcia kotek (na ostatniej fotce dwie siostry, na pierwszej mama z córcią)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Pt paź 28, 2011 21:25 przez Cai, łącznie edytowano 3 razy

Cai

Od: Wto paź 25, 2011 16:17

Post » Wto paź 25, 2011 17:14 Re: [W-wa] Do eksmisji 2 dni...

boszszsz ale piekne :cry: :!:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Wto paź 25, 2011 17:22 Re: [W-wa] Do eksmisji 2 dni...

Piękne, bardzo grzeczne i bardzo nieszczęśliwe... od sąsiadów, którzy będą eksmitowani dzieli nas właściwie jedna ściana... kotki słyszą jeszcze psy z którymi zostały wychowane i pewnie nie rozumieją dlaczego nie są razem i dlaczego ich właściciel nawet się z nimi nie pożegnał, tylko je do nas kolejno przyniósł i poszedł bez słowa, czy choćby pogłaskania :? Coś strasznego. Żal tych ludzi, ale przede wszystkim zwierząt, bo człowiek zawsze sobie jakoś poradzi, a taki domowy kot co ma zrobić jak wyląduje prosto z łóżka na śmietniku?

Cai

Post » Wto paź 25, 2011 19:47 Re: [W-wa] Do eksmisji 2 dni...

Podrzucam koteczki...
Może ktoś się zlituje...
---------------------------------------------
Rysia i Tasia - moje wąsate słoneczka :)
Obrazek
Obrazek

Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji
(Mark Twain)

berushkaa

Od: Wto kwi 12, 2011 18:48

Post » Wto paź 25, 2011 19:49 Re: [W-wa] Do eksmisji 2 dni...

ciemna to szykretka?

kotx2

Post » Wto paź 25, 2011 19:57 Re: [W-wa] Do eksmisji 2 dni...

wrzuciłam ich zdjęcia na fb...
będę mocno trzymać kciuki...
przecież na ulicy zginą od razu :crying:
Obrazek
Obrazek

Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji
(Mark Twain)

berushkaa

Post » Wto paź 25, 2011 20:01 Re: [W-wa] Do eksmisji 2 dni...

wrzuciłam do wątku whiskasów viewtopic.php?f=13&t=115585&p=8120863#p8120863
ObrazekObrazek

dorota13

Od: Pt maja 09, 2008 12:06

Post » Wto paź 25, 2011 20:22 Re: [W-wa] Do eksmisji 2 dni...

Muszą być u góry! Podrzucam
Obrazek
Obrazek

(Mark Twain)

berushkaa

Post » Wto paź 25, 2011 20:31 Re: [W-wa] Do eksmisji 2 dni...

Dzięki Wam wielkie za pomoc i wsparcie, nadal szukamy nowego domu :(

Kotx2 to nie szylkretka, niestety nie potrafię koloru określić, ponieważ się na tym nie znam... opisowo mogę powiedzieć, że wygląda tak jakby miały dwukolorowy włos tzn. od skóry do połowy włosa srebrno-szary jak jej mama z siostrą, a następnie przechodzi w ciemny ni to brąz, ni to czerń, nie widziałam takiego umaszczenia u kota nigdy, jak np. leży to wygląda normalnie, ale jak się rusza, to tak fajnie widać jej spod ciemnego kubraczka jasny kubraczek, tak na marginesie, to ona jest najbardziej zszokowana całą sytuacją, co chyba widać po jej przestraszonych, wielkich oczach :/

Cai

Post » Wto paź 25, 2011 21:02 Re: [W-wa] Do eksmisji 2 dni...

Piękne koty.Trzecia kicia "dymna"-tak podobno nazywa się to umaszczenie.
Trzymam kciuki.

luty-1

Od: Nie lut 21, 2010 19:19

Post » Wto paź 25, 2011 21:06 Re: [W-wa] Do eksmisji 2 dni...

Cai pisze:Dzięki Wam wielkie za pomoc i wsparcie, nadal szukamy nowego domu :(

Kotx2 to nie szylkretka, niestety nie potrafię koloru określić, ponieważ się na tym nie znam... opisowo mogę powiedzieć, że wygląda tak jakby miały dwukolorowy włos tzn. od skóry do połowy włosa srebrno-szary jak jej mama z siostrą, a następnie przechodzi w ciemny ni to brąz, ni to czerń, nie widziałam takiego umaszczenia u kota nigdy, jak np. leży to wygląda normalnie, ale jak się rusza, to tak fajnie widać jej spod ciemnego kubraczka jasny kubraczek, tak na marginesie, to ona jest najbardziej zszokowana całą sytuacją, co chyba widać po jej przestraszonych, wielkich oczach :/

cudna jest :1luvu:

kotx2

Post » Wto paź 25, 2011 21:10 Re: [W-wa] Do eksmisji 2 dni...

http://www.facebook.com/event.php?eid=247933271922058 rozsyłamy udostępniamy itp :ok:

Cai masz fb ? Bo dobrze by było jakbyś pilotowała wydarzenie. Bo może ludzie będą pytać.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro paź 26, 2011 0:00 Re: [W-wa] Do eksmisji 2 dni...

ale piekne :1luvu:
podrzucę - moge tylko kciuki niestety trzymać (sama mam 8szt) :ok: :ok: :ok:
7ksiezyc

Post » Śro paź 26, 2011 6:59 Re: [W-wa] Do eksmisji 2 dni...

udostepniłam na FB, tylko tyle mogę na dzień dzisiejszy zrobić
kociska cudne i aż przykro się patrzy jakie wystraszone :cry:

Tuka

Od: Pon cze 20, 2005 10:57

Post » Śro paź 26, 2011 8:01 Re: [W-wa] Do eksmisji 2 dni...

Dzięki za zainteresowanie i pomoc, wciąż szukamy, głównie po znajomych, poszły w ruch maile i telefony, niestety na razie cisza :/ Na dodatek długi weekend idzie, 5 dni nikogo w pracy nie będzie, nie wiem co zrobić.

CatAngel niestety nie mam profilu na FB, na PW podesłałam Ci mój numer telefonu.

Cai

[następna]