Henio

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 25, 2011 11:31 Re: Henio

najszczesliwsza pisze:
A tutaj motywacją moją nie była bynajmniej troska o ciebie, a mój altruizm. Tutaj wobec ciebie pozytywnych pobudek brak.

:ryk: Ha!!! A jednak altruizm jeszcze w narodzie istnieje! A Ty narzekałeś ostatnio, że go brak. :wink: :ryk:
Fajnie się moszczą na Tobie kotki. :mrgreen:
Co do rozterek, kiedy robić badania Heniowi nie pomogę.
Zrobisz dwa badania, wyniki wyjdą podobne - będziesz sobie pluł w brodę, że niepotrzebnie go dwukrotnie narażałeś na stres.
Zrobisz jedno w terminie późniejszym, wynik nie będzie zadowalający - będziesz zły na siebie, że nie zrobiłeś badania wcześniej.
Tak źle, tak nie dobrze. Wybieraj mniejsze zło. Jeśli umiesz to określić. :wink:
Cieszę się, że zachowuje się jak zdrowy kot. :ok:
Na każdym zdjęciu wygląda na zadowolonego kota. :mrgreen:
Głaski dla wszystkich futer, przekaż również Almie przy okazji. :mrgreen:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Wto paź 25, 2011 12:00 Re: Henio

Fajne te Twoje koty :) I bardzo się cieszę, że Henio się zaaklimatyzował, a Olek z Pcimką przyjęli go bez problemu.
PcimOlki pisze:Henio właśnie przybiegł z balkonu, wciął miseczkę jedzonka i poleciał znów obserwować okolicę.
Ja się zastanawiam, czy robić mu badania teraz, na początku listopada i kolejne na początku grudnia.
Czy może lepiej zrobić jeden raz w połowie listopada.
Nie mam zdania.
Gdyby Henio okazywał złe samopoczucie, to wiadomo, że trzeba by zrobić już, ale on zachowuje się jak zupełnie zdrowy kocur.
Stąd wątpliwość, czy ciagać go na kłucie 2 razy, czy raz.

Ja bym ukłuła raz - skoro ma apetyt i wydaje się zadowolony. Ale to Ty go widzisz i Ty oceniasz.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Wto paź 25, 2011 12:04 Re: Henio

PcimOlki pisze:Henio właśnie przybiegł z balkonu, wciął miseczkę jedzonka i poleciał znów obserwować okolicę.
Ja się zastanawiam, czy robić mu badania teraz, na początku listopada i kolejne na początku grudnia.
Czy może lepiej zrobić jeden raz w połowie listopada.
Nie mam zdania.
Gdyby Henio okazywał złe samopoczucie, to wiadomo, że trzeba by zrobić już, ale on zachowuje się jak zupełnie zdrowy kocur.
Stąd wątpliwość, czy ciagać go na kłucie 2 razy, czy raz.

Pytanie, czy coś jeszcze, albo coś innego można zrobić - Czy gorsze wyniki dadzą podstawę do zmiany terapii? (Już były gorsze...) Czy jak byłyby lepsze, to coś trzeba odpuścić?

emkamara

Od: Śro sty 19, 2011 17:26

Post » Wto paź 25, 2011 12:28 Re: Henio

...
Ostatnio edytowano Wto sty 10, 2012 13:56 przez najszczesliwsza, łącznie edytowano 1 raz
najszczesliwsza

Post » Wto paź 25, 2011 12:38 Re: Henio

A ja chyba bym sobie zadała dodatkowe pytanie - jak badanie wpłynie na badanego oraz czy efekt faktu dokonania badań może wpłynąć na jego stan zdrowia. Czyli w sumie pytanie o korzyści i straty jakie można uzyskać badając 1 raz albo 2 razy.

Nie jest łatwo odpowiedzieć sobie na takie pytania, w przypadku kota którego zna się wiele lat, a co dopiero znanego od niedawna...Nie mówiąc już o wierzchołku góry :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Wto paź 25, 2011 13:39 Re: Henio

No więc właśnie się zastanawiam, czy dwa tyg. może na coś wpłynąć.
- Mocznik i kreatynina obecnie wartości diagnostycznej nie ma, bo nie ma już możłiwości terapeutycznych. Te oznaczenia zrobi się dla nas, nie dla kota.
- Wątpię, aby anemia jakoś katastrofalnie postępowała. Było by to chyba widać w zachowaniu. Raczej spodziewał bym sie poprawy tutaj.
- Spadek Ca w ostatnich oznaczeniach jest prawdopodobnie wynikiem spadku ALB w przedostatnim badaniu. Spadek ALB w ostatnim z kolei nie postępuje i trzyma normę z marginesem.
- Wszyskie futra śpią lub przynajmniej zalegają, a Henio biega, coś gaworzy, łapkę czyści etc.

Obrazek

Obrazek

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Wto paź 25, 2011 13:41 Re: Henio

Jak mrufa to ja bym go raz kula :kotek:

Mary_Poole

Od: Wto lut 03, 2009 21:51

Post » Wto paź 25, 2011 16:35 Re: Henio

Mam wrażenie, że on się poprawił.
Futro też ma chyba lepsze.
Może to wynik lampy błyskowej, ale wolałabym by moje odczucia miały odzwierciedlenie w rzeczywistości. :wink: :mrgreen:
Obrazek

selene00

Post » Wto paź 25, 2011 17:41 Re: Henio

Na pewno się rozbrykał.

PcimOlki

Post » Wto paź 25, 2011 18:48 Re: Henio

To też cieszy. :D
Obrazek

selene00

Post » Wto paź 25, 2011 22:12 Re: Henio

Wcale nie też, tylko cieszy :)

casica

Post » Wto paź 25, 2011 22:52 Re: Henio

Brykanie cieszy, demolka mniej. :wink:

PcimOlki

Post » Wto paź 25, 2011 23:03 Re: Henio

Ooooo, bez przesady, dobra demolka oznaką dobrego samopoczucia :ok: :)

casica

Post » Wto paź 25, 2011 23:55 Re: Henio

PcimOlki pisze:
Krzysiekbolo pisze:Zastanawiam się, czy najszczesliwsza po raz kolejny posunie się do stwierdzenia: "Domku Henia, zabijasz go."
Ciekaw też byłbym jej reakcji na przedstawienie przez Pcimolki faktu, że Heniu dostał antybiotyk bez robienia posiewu.A na 99% jestem pewien, że tak było.
edit

Hehe... Oczywiście, że Henio miał zrobiony posiew. Jest to napisane w tym wątku. Wyszedł negatywny. Teraz sobie zrekombinuj te informacje.

Nie o posiew moczu mi chodziło.
I dobrze wiesz o tym. To mój post skłonił Ciebie i Casicę do zainteresowania się dostępnymi rezultatami posiewu Henia.

Byłem przekonany, że na faflucenie Henio miał zapodany antybiotyk. Przejrzałem teraz wątek dokładniej, ale oprócz wielokrotnie wspomnianego zamiaru podania antybiotyku, nie znalazłem potwierdzenia faktu, że antybiotyk został rzeczywiście podany. Więc pewnie nie został, stąd nieporozumienie. Na swoje usprawiedliwienie podam to, że trudno z kilkusetstronicowego wątku wydobyć informacje najważniejsze.
Stąd moja sugestia :
Krzysiekbolo pisze:Czy ktoś mógłby zrekapitulować, jakie leki obecnie przyjmuje Heniu?

PcimOlki pisze:A na jakiej podstawie? Partycypujesz w leczeniu Henia? Henio to jest jakiś forumowy tymczas może?
Coś główka kolegi słabo kojarzy śródnocnie.
Jeśli ktokolwiek ma prawo pytać o Henia, to casica, najszczęśliwsza i ew. kamari - bo one włożyły wkład w ratowanie go. Ty możesz sobie najwyżej pobrzęczeć.

Sugestia ta nie była skierowana do Ciebie bezpośrednio. Ale miło, że odpowiadasz.

W swoich płomiennych wystąpieniach na wątku kamari opisywałeś jak powinny być prowadzone wątki kotów chorych na PNN. Ten wątek tak nie jest prowadzony.

Stwierdzając, że tylko osoby bezpośrednio zaangażowane w sprawę mają prawo zadawać pytania, zachowujesz się jak onegdaj Smarti z Carlito, z której postawą walczyłeś i ostatnio plułeś sobie w brodę, że tę walkę sobie odpuściłeś.

Edit:
Skojarzyłem skąd u mnie było przekonanie, że Heniu miał podane antybiotyki.
PcimOlki pisze:
najszczesliwsza pisze:Jaki Henio dostawał antybiotyk na niedawną infekcje,...

Skuteczny.

najszczesliwsza pisze:... jako co zdiagnozowana była infekcja?

A jako co można zdiagnozować infekcję?

No więc jak z tym posiewem przed podaniem tego skutecznego antybiotyku na faflucenie? Był zrobiony?
Krzysiekbolo

Post » Śro paź 26, 2011 0:46 Re: Henio

najszczesliwsza napisała:
"A co do spania na tobie,to nie jestes pierwszy,na którym spał Henio"

no, racja :twisted: na kamari tez spał :twisted:
i zjadl "psychol gumkę" :lol: :lol: :lol: -"dobrze,że wyrzygał."...sorki,ale nie mogłam sie powtrzymać,bo miks z tego nieziemski :ok:
BOZENAZWISNIEWA

[poprzednia][następna]