Może ktoś? :(- proszę o zamknięcie wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 25, 2011 13:58 Re: Może ktoś? :(- bardzo pilne

Udostępniłam na FB, oby znalazł tam swoją szansę :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto paź 25, 2011 14:15 Re: Może ktoś? :(- bardzo pilne

Pierwsze słyszę, żeby kot był ZAGROŻENIEM ŻYCIA i żeby był brudnym zwierzęciem !! :evil: :evil:
Psa tez już się pozbyliście ??

Angell14

Od: Wto wrz 20, 2011 13:10

Post » Wto paź 25, 2011 14:16 Re: Może ktoś? :(- bardzo pilne

Zaraz,zaraz!-jaki pies?
Waldek
Elżbieta

Post » Wto paź 25, 2011 14:17 Re: Może ktoś? :(- bardzo pilne

felin pisze:
Hypnotize pisze: A kot zwierzeciem czystym nie jest.

Ale powiem wprost. Oczywiste dla mnie jest ze bardziej interesuje mnie los mój i mojego dziecka niż tego kota.

A to coś nowego 8O Żeby ludzie byli choć w polowie tacy higieniczni jak koty. Ty też zostawiasz wszędzie ślady, tylko ich nie widzisz.

I teraz to jest "ten kot". A przedtem byl pewnie "kochany kiciuś"? No comments.

Nie przyszslo Ci kiedyś do glowy, że z takim podejściem do żywego stworzenia, zwyczajnie nie zaslugujecie na dziecko :?: :evil:

Dokładnie Felin - nie zasługują i los ich pokara i nie będą go mieć!

Angell14

Post » Wto paź 25, 2011 14:18 Re: Może ktoś? :(- bardzo pilne

Elżbieta pisze:Zaraz,zaraz!-jaki pies?
Waldek

Skoro niewychodzący kot to takie zagrożenie to tymbardziej chyba pies

Angell14

Post » Wto paź 25, 2011 14:19 Re: Może ktoś? :(- bardzo pilne

Jaki pies?Halo!
Jakie zagrożenie ze strony psa?
Waldek
Elżbieta

Post » Wto paź 25, 2011 14:31 Re: Może ktoś? :(- bardzo pilne

Poczytałam sobie wątek i ci "Właściciele" maja też psa

Angell14

Post » Wto paź 25, 2011 14:39 Re: Może ktoś? :(- bardzo pilne

Otrzymałem na PW prośbę o wycofanie swoich postów.Oświadczam,że żaden mój post nie zostanie wycofany,bo ja jestem dla psów w pierwszej kolejności.I powiem takiej prośby tu na miau się nie spodziewałem to jest szczyt-pytam o psa o nic innego.
Ponieważ nie podoba mi się to co się dzieje tu na wątku proszę o kontakt ze mną na PW tylko w przypadku psa.Nic innego mnie nie interesuje.
Udział w tym wątku zakończyłem.Prosze do mnie więcej nie pisać jeśli to nie dotyczy psa! :twisted:
:Ja nic złego nie napisałem-a mnie się prosi o wycofanie postów..Was obchodzą koty-mnie psy i nikt mnie nie będzie zamykał ust.
Waldemar
Ostatnio edytowano Wto paź 25, 2011 14:44 przez Elżbieta, łącznie edytowano 2 razy
Elżbieta

Post » Wto paź 25, 2011 14:41 Re: Może ktoś? :(- bardzo pilne

Mają też takie zwierzątko: http://www.photoblog.pl/kopyciaq/106263512

Czy lekarz nie kazal też pozbyć się konia? A wiesz, że jazda konna może być przyczyną poronienia?

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Wto paź 25, 2011 14:44 Re: Może ktoś? :(- bardzo pilne

Elżbieta pisze:Otrzymałem na PW prośbę o wycofanie swoich postów.Oświadczam,że żaden mój post nie zostanie wycofany,bo ja jestem dla psów w pierwszej kolejności.I powiem takiej prośby tu na miau się nie spodziewałem to jest szczyt-pytam o psa o nic innego.
Ponieważ nie podoba mi się to co się dzieje tu na wątku proszę o kontakt ze mną na PW tylko w przypadku psa.Nic innego mnie nie interesuje.
Udział w tym wątku zakończyłem.Prosze do mnie więcej nie pisać jeśli to nie dotyczy psa! :twisted:
To jest szczyt!Nie będę milczał bo chodzi o psa. :twisted:
Waldemar

To ja prosiłam o nie jątrzenie. I dalej bardzo proszę.
Ważny jest dom dla kota a nie osądzanie tymczasowych opiekunów.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto paź 25, 2011 14:46 Re: Może ktoś? :(- bardzo pilne

To jest porzucenie i wg Ustawy takie coś jest karalne!
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Od: Czw paź 13, 2011 6:03

Post » Wto paź 25, 2011 14:47 Re: Może ktoś? :(- bardzo pilne

Lidka pisze:Ważny jest dom dla kota a nie osądzanie tymczasowych opiekunów.

Sorry, gdyby byli tymczasowi.... Ale przecież mieli być na stale.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Wto paź 25, 2011 14:49 Re: Może ktoś? :(- bardzo pilne

Felin - Szkoda słów nerwów!
Ja na zakończenie tylko powiem co ja czuję.
Otóż ja, osoba kompletnie obca dla tego kota - popłakałam się dzisiaj na pewno ten temat nie da mi spokoju.
Reszty co czuję i czego zyczę tym ludziom nie napiszę.... :evil: :evil: :evil:

Najważniejsze teraz to aby znalazł się dom chocby tymczasowy.
Dlaczego akurat to musiało spotkać kota, który i tak już tyle wycierpiał? :oops: :oops: :oops: :oops:

Angell14

Post » Wto paź 25, 2011 14:50 Re: Może ktoś? :(- bardzo pilne

koko_ pisze:Serce mi krwawi, jak czytam o kotach wracających z adopcji. Powody są różne, stres zwierzęcia zawsze ogromny i dlatego większość z nas w pierwszym odruchu zaczyna "jechać" po oddającym kota opiekunie. Słuchajcie, to niczego nie zmieni. Wyraźnie widać, że w tym przypadku naprawdę nie mamy do czynienia z kimś, kto po prostu znudził się zabawką. Co komu da przepychanka między ludźmi kochającymi zwierzęta i chcącymi dla kocia wyłącznie dobrze?? Takie sytuacje mogą spodować tylko tyle, że ludzie będą oddawali koty do schronisk albo wyrzucali je na ulicę, żeby uniknąć tłumaczenia publicznego i zachowań linczujących. Nie wiem, jak wyglądała podpisana umowa adopcyjna, ale w przypadku kotów, które my wywadoptowujemy jest zawsze mowa o tym, że kiedy kot nie może zostać w domu - wraca zawsze do nas. Podkreślam to zawsze bardzo wyraźnie. Koty z adopcji wracać zawsze będą, z różnych powodów. Zawsze będzie bolało, ale lepiej jak się właściciel zwraca do poprzednich opiekunów, prawda? Publiczne dyskusje i osądy niczego dobrego tu nie wnoszą, niestety...

Rozsądne podejście jak dla mnie. To mi przypomniało jak wielka odpowiedzialność ciąży na osobie, kóra przygarnia zwierzaka. Atakowanie kogokolwiek nie polepszy sutuacji. Wręcz przeciwnie. A dyskusja nie powinna zmierzać do roztrzygnięcia czy takie postepowanie jest dobre czy złe. Teraz chodzi o to, żeby pomoc kotu. Jak będzie potrzeba mogę się dorzucić do dobrego hotelu byleby kocur w schronisku nie wylądował...
www.siechnice24.pl
Obrazek Obrazek

jimmy_lodolamacz

Od: Śro wrz 23, 2009 20:26

Post » Wto paź 25, 2011 14:50 Re: Może ktoś? :(- bardzo pilne

Lilianna J-wie pisze:To jest porzucenie i wg Ustawy takie coś jest karalne!

Lepiej już chyba dla tego kociaka żeby znalazł lepszy dom, bo tam nie jest już bezpieczny. Stał się niepotrzebnym sprzętem.

Angell14

[poprzednia][następna]