Zwrot z adopcji po roku... co robić?

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon paź 24, 2011 8:17 Re: 3 małe dzikuski szukają domków! nowe fotki s. 4 WROCŁAW

Super :-)

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pon paź 24, 2011 8:24 Re: 3 małe dzikuski szukają domków! nowe fotki s. 4 WROCŁAW

Jesteśmy po nocy... Lunka ma całkiem inny charakter niż Łatka, aż trudno uwierzyć, że to siostry. Ona była najbardziej wyalienowana, totalny outsider, inne maluchy szalały ze mną za piórkami, a ona zawsze na dystans. Kiedy kociaki się bawiły, ona zazwyczaj się przyglądała. Noc spędziła spokojnie, 50% w moim łóżku, ale musiałam sama brać ją na ręce, bo nie wskakiwała do mnie z własnej woli. Kiedy już ją wzięłam, to prężyła się jak mogła, żeby tylko ją głaskać i oczywiście mruczała. Pozostałą część nocy łaziła gdzieś po pokoju albo leżała pod łóżkiem.

Jest jeden problem. Mała nie załatwia się ani do kuwety ani nigdzie :/ brzuszek ma jak balon, pod ogonem taka kulka, że widać, że już ledwo wszystko w sobie trzyma i nic :( Wsadzałam ją do kuwety, grzebałam palcem w żwirku żeby wiedziała o co chodzi, ale ona patrzyła na mnie jak na UFO. Myślicie, że sama jakoś sobie poradzi? Już nawet niech się załatwi na podłogę, tylko żeby w ogóle się załatwiła...

Jak zaczęłam jej masować brzuszek to kupka aż sama wychodzi, wsadziłam ją szybko do kuwety a ona nic. Siedzi i na mnie patrzy jak na głupią :/

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Pon paź 24, 2011 9:05 Re: 3 małe dzikuski szukają domków! nowe fotki s. 4 WROCŁAW

Stres. Czasami koty potrafią nie sikać nawet i dobę ze stresu. A jak kupka już wychodzi... to może po prostu poudawaj, że Cię dla kotka nie ma. W końcu zrobi co trzeba :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Pon paź 24, 2011 9:23 Re: 3 małe dzikuski szukają domków! nowe fotki s. 4 WROCŁAW

Zaraz wychodzę na zajęcia więc nie będę musiała udawać, tylko żeby się zorientowała, że trzeba to zrobić do kuwety. Wsadzałam ją tam kilkanaście razy, więc liczę, że da radę.

michalinadzordz

Post » Pon paź 24, 2011 12:01 Re: 3 małe dzikuski szukają domków! DS/DT Zd. Wola/WROCŁAW

michalinadzordz pisze:W każdym razie, muszę powiedzieć, że jednak rozmowy z babcią dużo pomogły - przez 2 tyg. kiedy byłam we Wrocławiu Mitka jest już wysterylizowana, a maluchy są tak oswojone, że je głaskałam, co było poprzednim razem absolutnie NIEMOŻLIWE. Szacun dla mojej babci i pradziadka, ale domków nadal brak.

aż chciałoby się powiedzieć- a nie mówiłam... :) super! :D
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon paź 24, 2011 12:38 Re: 3 małe dzikuski szukają domków! DS/DT Zd. Wola/WROCŁAW

XAgaX pisze:
michalinadzordz pisze:W każdym razie, muszę powiedzieć, że jednak rozmowy z babcią dużo pomogły - przez 2 tyg. kiedy byłam we Wrocławiu Mitka jest już wysterylizowana, a maluchy są tak oswojone, że je głaskałam, co było poprzednim razem absolutnie NIEMOŻLIWE. Szacun dla mojej babci i pradziadka, ale domków nadal brak.

Ale co się nagadałam i nasłuchałam... Ważne, że są efekty. Pradziadek nadal utrzymuje, żeby się nie wtrącać, ale chętnie wydał mi kolejnego kociaka, sam zaprasza maluchy do domu (śpią pod piecem), a wczoraj nawet dał mi 30 zł "za kota" ;) Trzeba walczyć z wszelką znieczulicą a w wielu przypadkach także ciemnotą, bo się opłaca :)

michalinadzordz

Post » Pon paź 24, 2011 16:34 Re: 3 małe dzikuski szukają domków! nowe fotki s. 4 WROCŁAW

Hurra :D Lunka pod moją nieobecność zrobiła wielką kupkę i tyle sików, że żwirek zbrylił się do rozmiaru zaciśniętej pięści. I gdzie to wszystko zrobiła? DO KUWETY :D jestem z niej dumna ;)

michalinadzordz

Post » Pon paź 24, 2011 16:38 Re: 3 małe dzikuski szukają domków! nowe fotki s. 4 WROCŁAW

Zuch dziewczynka!
Obrazek Obrazek Obrazek

turkawka

Post » Pon paź 24, 2011 17:14 Re: 3 małe dzikuski szukają domków! nowe fotki s. 4 WROCŁAW

O matko 8O Przez ostatnie 40 min czyściłam małej uszaki. Doszła już do mnie jedna maść od Magdy z Leszna (nie wiem teraz jaki nick, bo miały mi wysłać Oridemyl Zasoova i Kosma :oops: - dzięki dziewczyny :) ), więc uznałam, że od razu ją zaaplikuję, ale znalazłam w necie ulotkę i zgodnie z moimi przewidywaniami najpierw trzeba wyczyścić uszka. To co tam zobaczyłam było 2x gorsze niż u Łatki. TRAGEDIA :? wyjęłam jej z uszu ok 2 cm sześciennych tej wstrętnej, czarnej wydzieliny. :cry: Maleńka jest cudowna. Była jeszcze grzeczniejsza niż Łatka, nawet mnie nie drapnęła, tylko lizała po palcu. Maść już zaaplikowana i mam nadzieję, że szybko pomoże i że wystarczy jej na 21 dni. Wieczorkiem dodam zdjęcia małej.
Ostatnio edytowano Pon paź 24, 2011 22:14 przez michalinadzordz, łącznie edytowano 1 raz

michalinadzordz

Post » Pon paź 24, 2011 18:57 Re: 3 małe dzikuski szukają domków! nowe fotki s. 4 WROCŁAW

Wcześniej mogło być tak, że u weterynarza wyczyścili jej część tego świństwa z uszu. Ale jaka ona dzielna, że sobie tak dała!
Obrazek Obrazek Obrazek

turkawka

Post » Pon paź 24, 2011 21:54 Re: 3 małe dzikuski szukają domków! nowe fotki s. 4 WROCŁAW

Proszę Państwa oto Luna
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Tu widać jej rozkoszną, białą plamkę na brzuszku - jest czarna tylko w 99% :)
Obrazek
Oślepiona fleszem 8O
Obrazek
Obrazek
ATAK!!!

Czyż nie jest cudowna? Mnie najbardziej pociągają jej zielone oczy :) im dalej od źrenicy, tym bardziej wpadają w żółtawy kolor. Słodziak :kotek: Może ktoś z was wie czy taka czarnulka jest poszukiwana do adopcji?

Lunkowe ogłoszenia:
:arrow: http://allegro.pl/show_item.php?item=1896453159
http://www.kociezycie.pl/?action=detail&result=638
http://wroclaw.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId ... REGISTERED
http://tablica.pl/oferta/3-mies-lunka-p ... DqsLn.html
http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1819461 ... domku.html
http://www.morusek.pl/ogloszenie/78428/ ... !-Wroclaw/
http://www.koty.pl/baza-ogloszen/art276 ... oclaw.html

Wszystkie kiciory:
http://www.morusek.pl/ogloszenie/76765/ ... mu!-DT/DS/
Ostatnio edytowano Wto paź 25, 2011 11:15 przez michalinadzordz, łącznie edytowano 1 raz

michalinadzordz

Post » Wto paź 25, 2011 9:30 Re: 3 małe dzikuski szukają domków! DS/DT Zd. Wola/WROCŁAW

michalinadzordz pisze:
XAgaX pisze:

Ale co się nagadałam i nasłuchałam... Ważne, że są efekty. Pradziadek nadal utrzymuje, żeby się nie wtrącać, ale chętnie wydał mi kolejnego kociaka, sam zaprasza maluchy do domu (śpią pod piecem), a wczoraj nawet dał mi 30 zł "za kota" ;) Trzeba walczyć z wszelką znieczulicą a w wielu przypadkach także ciemnotą, bo się opłaca :)

Często trudniej przekonać rodzinę niż obcych ludzi... najważniejsze, że się udało :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto paź 25, 2011 11:46 Re: 3 mies. Luna PILNIE SZUKA DOMU!!! DT/DS foto s.5 (WROCŁAW)

Pisała do mnie w sprawie Luny maila jakaś kobieta. Wydaje mi się, że ludzie są coraz bardziej bezczelni. Pisałam w każdym ogłoszeniu, że kicia jest uratowana z działki i przebywa w domu tymczasowym, a ktoś mi wyskakuje z pytaniem czy jest szczepiona 8O Odpisałam, ze 2 kicie już w domu a 5 w kolejce na tymczas, że nie mam pieniędzy, żeby każdego szczepić, to dostałam tylko odpowiedź: to dziękuję. Masakra :x :evil:

michalinadzordz

Post » Wto paź 25, 2011 13:15 Re: 3 mies. Luna PILNIE SZUKA DOMU!!! DT/DS foto s.5 (WROCŁAW)

Na takie pytania, odpowiadaj krótko nie. Szkoda czasu i nerwów.

Chociaż z drugiej strony jak u nas szczepione, to prosimy o zwrot za szczepienie. Ale trudno, żebyś szczepiła kota na drugi dzień po przywiezieniu.
Obrazek Obrazek Obrazek

turkawka

Post » Wto paź 25, 2011 13:44 Re: 3 mies. Luna PILNIE SZUKA DOMU!!! DT/DS foto s.5 (WROCŁAW)

a ludzie nie protestują z tym zwrotem pieniędzy?

michalinadzordz

[poprzednia][następna]