Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 24, 2011 22:13 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

magaaaa pisze:
ossett pisze: Na pewno tam podjadę (jak tylko będę miała za co, ale mam nadzieję że Bolko czuje się na tyle dobrze, że doczeka mojej wizyty...) i z przyjemnością powiadomię wszystkich, że tym razem TOZ podjął działania, które zakończyły się sukcesem, który nie wymagał żadnych niewinnych ofiar dla idei.

Tak, tak - zrób to.
Po prostu wreszcie coś zrób poza sianiem histerii.

Nie rozśmieszaj mnie...

Po histerycznych apelach o pomoc dla Bolka wypadałoby rzetelnie poinformować osoby zainteresowane o jego losach.

Jeżeli reprezentanci wrocławskiego TOZ mają pewne trudności z wysławianiem się na piśmie to ich elokwentne adwokatki przecież mogły ich zastąpić.

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Pon paź 24, 2011 23:02 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

Prawdę mówiąc tez obawiam sie czy Bolkowi nie zrobiono niedźwiedziej przysługi.
Do tej pory nikt kto bezpośrednio brał udział w akcjach nie napisał choćby paru słów. Są tylko przekazywane. A można było jakieś zdjęcie machnąć. Zamek w Ksiązu jest spory. I chyba nie będzie takie łatwe przy takiej pogodzie znalezienie przeniesionego w inne miejsce Bolka.
Miejmy nadzieję, że wszystko jest ok.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto paź 25, 2011 8:34 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

ossett pisze:
magaaaa pisze:
ossett pisze: Na pewno tam podjadę (jak tylko będę miała za co, ale mam nadzieję że Bolko czuje się na tyle dobrze, że doczeka mojej wizyty...) i z przyjemnością powiadomię wszystkich, że tym razem TOZ podjął działania, które zakończyły się sukcesem, który nie wymagał żadnych niewinnych ofiar dla idei.

Tak, tak - zrób to.
Po prostu wreszcie coś zrób poza sianiem histerii.

Nie rozśmieszaj mnie...

Po histerycznych apelach o pomoc dla Bolka wypadałoby rzetelnie poinformować osoby zainteresowane o jego losach.

Jeżeli reprezentanci wrocławskiego TOZ mają pewne trudności z wysławianiem się na piśmie to ich elokwentne adwokatki przecież mogły ich zastąpić.

Jedyne co można zrobić, to cię zignorować, bo z tobą się nie da normalnie porozmawiać.

Ile razy Ci mam pisać? Zadzwoń, proszę, tu masz telefon:
Tri-Vet s.c. Przychodnia weterynaryjna: 501 033 497
Marta Strzelczak Inspektor TOZ marta.toz@wp.pl

A uwierz, że niektórzy po prostu pomagają kotom, a nie gonią za nimi i cykają fotki dla rozhisteryzowanego forum.

Lidka pisze:I chyba nie będzie takie łatwe przy takiej pogodzie znalezienie przeniesionego w inne miejsce Bolka.

Na pewno ktoś je dalej dokarmia i wie, gdzie są. Bolko się przeważnie kręci przed głównym wejściem, myślę, że nie zmienił przyzwyczajeń.
Zamek Książ Sekretariat: 501 033 497

Lidka pisze:Do tej pory nikt kto bezpośrednio brał udział w akcjach nie napisał choćby paru słów.

Bo Marta już tu nie chce wchodzić i się jej wcale nie dziwię.
‎"Czy dom bez kota - najedzonego, dopieszczonego i należycie docenianego
- zasługuje w ogóle na miano domu?" M.Twain

dzikafretka

Od: Pt lut 11, 2011 14:35

Post » Wto paź 25, 2011 8:56 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

dzikafretka pisze:
Bo Marta już tu nie chce wchodzić i się jej wcale nie dziwię.

A ja się dziwię takiej postawie kogoś kto jest z TOZ.

ossett

Post » Wto paź 25, 2011 9:04 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

dzikafretka pisze:Jedyne co można zrobić, to cię zignorować, bo z tobą się nie da normalnie porozmawiać.

No cóż... Powiedz mi kogo ignorujesz i z kim nie umiesz rozmawiać, a powiem ci kim jesteś.
Parę razy byłam już tu obrażana, ale nie obrażałam się i ignorowałam wyjątkowo niekulturalne uwagi, bo nie o mnie tu chodzi, ale o kota.

Na dzwonienie do TOZu szkoda mi czasu i pieniędzy. To samo dotyczy sekretariatu Zamku.

ossett

Post » Wto paź 25, 2011 9:12 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

dzikafretka pisze:A uwierz, że niektórzy po prostu pomagają kotom, a nie gonią za nimi i cykają fotki dla rozhisteryzowanego forum.

Taa...
TOZ tak bardzo i z wielką skromnością pomaga; pewnie dlatego rozhisteryzowany tłum z Miau (i jego prywatne środki finansowe)tak bardzo jest kotom ciągle potrzebny.

Gminy czynią to samo. I dlatego nie potrzebują wolontariuszy wtykających nosy tam gdzie nie potrzeba...

ossett

Post » Wto paź 25, 2011 9:16 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

Nie karmić trolla.
Ja wlepiam ignora, tak chyba najlepiej.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Wto paź 25, 2011 9:19 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

magaaaa pisze:Nie karmić trolla.
Ja wlepiam ignora, tak chyba najlepiej.

Dziękuję magaaaa. Ignor od ciebie to zaszczyt dla mnie.

I dzięki temu NA PEWNO już wiadomo, że Bolko i koty z zamku Książ mają się świetnie.

ossett

Post » Wto paź 25, 2011 15:36 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

Gdyby się tym nie zajęła Marta i TOZ to pewnie dalej dyskutowałybyśmy na forum bez sensu, a tak przynajmniej się sprawa ruszyła, były dwa spotkania w sprawie zamkowych kotów, pierwsze o którym już Marta pisała i drugie, na którym być nie mogła, ale ustalili to co pisałam kilka postów wcześniej.
Poza tym:
1. Bolko trafił do lecznicy tak jak chcieliśmy, został zbadany, wyleczony ze świerzba, wykastrowany.
2. Wrócił na swój teren.

O co są pretensje to dalej nie rozumiem.

dzikafretka

Post » Wto paź 25, 2011 15:43 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

ossett pisze:
Na dzwonienie do TOZu szkoda mi czasu i pieniędzy. To samo dotyczy sekretariatu Zamku.

Wysyłanie maila chyba nic nie kosztuje, czyż nie?

marta.toz@wp.pl <- MAIL DO MARTY,
kmalecki@gmail.com <- MAIL do weta
zamek@ksiaz.walbrzych.pl <- MAIL do zamku

dzikafretka

Post » Pt paź 28, 2011 10:19 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

dzikafretka pisze:1. Bolko trafił do lecznicy tak jak chcieliśmy, został zbadany, wyleczony ze świerzba, wykastrowany.
2. Wrócił na swój teren.

ad. 1 - 30 września zdaje się?
ad. 2 - kiedy dokładnie? 8 października opuścił lecznicę. Więc wtedy został wypuszczony?
Tak sobie zaczęłam czytać ten wątek...
Wyleczyliście mu świerzba w tydzień? 8O Szybko. Mi się udaje po jakiś 3... O ile nie ma powrotu, albo świerzb nie okazuje się jakimś grzybem, to wtedy ze 2 miesiące. A co miał na świerzba, że tak z ciekawości zapytam, bo mam zawsze z tym problem.. Ostatnio kotka mi się podtruła maścią, a kiedyś kociaki miały problem po zastrzyku... Więc czasem się boję cokolwiek robić.
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Pt paź 28, 2011 10:21 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

Edzino - na świerzba najlepiej zastosować najpierw czyszczenie uszu, a następnie po 1-2 krople fiprexu albo strongholda do każdego ucha.
Walka ze świerzbem trwa wtedy jeden dzień i świerzb nie wraca.
Najwyraźniej weci z Wałbrzycha o tym wiedzieli :ok:

magaaaa

Post » Pt paź 28, 2011 10:23 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

Pierwsze słyszę... Więc nikt inny nie zna takiego cudownego leczenia? To po co ja codziennie czyściłam i smarowałam? Kurna. Muszę zapytać weta, bo nigdzie się z tym nie spotkałam.
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Post » Pt paź 28, 2011 10:27 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

A no widzisz.
A tu się okazuje że i pchła i świerzbowiec od strongholda padają momentalnie.
Nie wiem dlaczego wszyscy weci tego nie stosują; ba, dlaczego o tym nie wiedzą...

magaaaa

Post » Pt paź 28, 2011 10:32 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

Jak widać zawsze człowiek się uczy...

Edzina

[poprzednia][następna]