Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 16, 2011 22:09 Re: Książ,Wałbrzych-adopcje,sterylki - potrzebni wolontariusze!

... martwimy się o Boleczka :1luvu:
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Wto paź 18, 2011 8:59 Re: Książ,Wałbrzych-adopcje,sterylki - potrzebni wolontariusze!

Zaznaczę sobie. W tej chwili mieszkam we Wrocławiu, ale Wałbrzych to moje miasto rodzinne.
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Wto paź 18, 2011 17:00 Re: Książ,Wałbrzych-adopcje,sterylki - potrzebni wolontariusze!

CheshireCat1 pisze:Dziewczyny, bardzo prosimy o jakies wiadomosci o Bolku. Moze ktoras z Was jest w stanie podjechac do zamku i zobaczyc co sie dzieje? Martwimy sie ta cisza :(

Powinien być albo w schronisku (w Wałbrzychu chyba...) albo w zamku : tak planował wrocławski TOZ (w osobie xmartix)...

Łatwo go poznać, jest bardzo stary(ale zdrowy i po niedawnej kastracji ) i wygląda tak:

Obrazek

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Sob paź 22, 2011 16:39 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

Dzikafretka zmieniła tytuł wątku, ale zapomniała napisać post na ten temat.

KTO widział Bolka w Książu? Skąd taka informacja?

Czy ten tytuł wątku zmieniono po to tylko, aby przestać się o niego dopytywać?

ossett

Post » Sob paź 22, 2011 17:41 Re: Książ,Wałbrzych-adopcje,sterylki - potrzebni wolontariusze!

animalon pisze:.... był sobie BOLEK :?

:|

ja1

Od: Czw cze 16, 2011 21:37

Post » Sob paź 22, 2011 18:24 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

Tak mi napisała Marta, myślałam, że doda tu tą informację, no ale skoro nic nie pisze, to ją zacytuję:
Prezes ustąpił, pomoże w wyłapywaniu i koty zostaną na terenie, niekoniecznie pod drzwiami samego Zamku, po prostu na terenie tego kompleksu. Szukają dla nich odpowiedniego miejsca gdzie mogłyby też nocować. Pomoże schronisko. Gmina zapłaci.
Będę kontrolować sytuację.
Na razie nie potrzebują wolontariuszy.

A Bolko wg informacji od niej jest na zamku.
‎"Czy dom bez kota - najedzonego, dopieszczonego i należycie docenianego
- zasługuje w ogóle na miano domu?" M.Twain

dzikafretka

Od: Pt lut 11, 2011 14:35

Post » Sob paź 22, 2011 20:13 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

Dobra wiadomosc :) szkoda, ze nikt nie chce lub nie moze tam podjechac i zrobic zdjecia Bolkowi, aby rozwiac wszelkie watpliwosci co do jego losu.

CheshireCat1

Od: Pon sie 15, 2011 10:22

Post » Sob paź 22, 2011 22:30 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

Jesli to jest cała wypowiedź, to ja nie widzę tu informacji o Bolku, ale może się czepiam.

ja1

Od: Czw cze 16, 2011 21:37

Post » Pon paź 24, 2011 15:21 Re: Książ,Wałbrzych-adopcje,sterylki - potrzebni wolontariusze!

ja1 pisze:

.... był sobie BOLEK?
Obrazek

animalon

Post » Pon paź 24, 2011 15:21 Re: Książ,Wałbrzych-adopcje,sterylki - potrzebni wolontariusze!

ja1 pisze:

.... my się o BOLKA martwimy :cry:
Obrazek

animalon

Post » Pon paź 24, 2011 15:34 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

No sory, ale nie mam więcej informacji o Bolku oprócz tego, że został wykastrowany, leczony miał świerzb w uszach, a wet stwierdził, że zmiany na pyszczku to od kocich walk, bo badania wyszły ok.

I został wypuszczony na teren zamku. Nie mam możliwości wsiąść w pociąg i przejechać kilkaset km żeby zrobić zdjęcie Bolka.

Jak ktoś mieszka blisko to proszę bardzo, można jechać, można dzwonić do weta, można sprawdzać, ja wierzę Marcie jak mówi, że z Bolkiem jest ok, to jest ok.

Przykro mi, ale nie mogę Wam udzielić więcej informacji.

dzikafretka

Post » Pon paź 24, 2011 15:40 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

Aha i jeszcze napisała:
Bolek wrócił na teren Zamku, wszystko z nim w porządku. Wszystkie koty przyszły się z nim przywitać. Jest tam najważniejszy

:)

dzikafretka

Post » Pon paź 24, 2011 15:42 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

Mnie tam te informacje zadowalają.
Gdyby tak każdym wykastrowanym bezdomniakiem sie interesowano to by troche schizofrenia to była, nie?
TOZ podjął działania, to najważniejsze.

Ossett - dlaczego nie podjedziesz do Książa i nie zrobisz rozpoznania?
Ciężko będzie zapewne przejśc od teorii do praktyki, ale może wreszcie pozbedziesz się tych straszliwych wątpliwości... :mrgreen: :mrgreen:

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pon paź 24, 2011 21:57 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

magaaaa pisze:Mnie tam te informacje zadowalają.
Gdyby tak każdym wykastrowanym bezdomniakiem sie interesowano to by troche schizofrenia to była, nie?
TOZ podjął działania, to najważniejsze.

Ossett - dlaczego nie podjedziesz do Książa i nie zrobisz rozpoznania?
Ciężko będzie zapewne przejśc od teorii do praktyki, ale może wreszcie pozbedziesz się tych straszliwych wątpliwości... :mrgreen: :mrgreen:

Hej tam magaaa, czy musisz koniecznie ciągle wlepiać te zielone mordy do swoich tekstów? Nic mi nie wiadomo o twoich praktycznych działaniach na rzecz kotów... Same zielone mordy to trochę za mało...Może to jakaś schizofrenia? A jakimi kotami ty się interesujesz? Rasowymi czempionami może?

Nie ma obaw. Na pewno tam podjadę (jak tylko będę miała za co, ale mam nadzieję że Bolko czuje się na tyle dobrze, że doczeka mojej wizyty...) i z przyjemnością powiadomię wszystkich, że tym razem TOZ podjął działania, które zakończyły się sukcesem nie pociągającym za sobą żadnych niewinnych ofiar dla idei.

ossett

Post » Pon paź 24, 2011 21:59 Re: Bolko w Książu, kotom ma pomóc Gmina Wałbrzych i schronisko.

ossett pisze: Na pewno tam podjadę (jak tylko będę miała za co, ale mam nadzieję że Bolko czuje się na tyle dobrze, że doczeka mojej wizyty...) i z przyjemnością powiadomię wszystkich, że tym razem TOZ podjął działania, które zakończyły się sukcesem, który nie wymagał żadnych niewinnych ofiar dla idei.

Tak, tak - zrób to.
Po prostu wreszcie coś zrób poza sianiem histerii.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

[poprzednia][następna]