Schron Wro ! Seniorzy szukają domków ! fot str 87

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 19, 2011 9:59 Re: Schron Wro ! Prosimy o domy !

Marta, ale za co tu dziękować :oops: Sama ją wypatrzyłaś. Oto dymna kicia - zdjęcia kiepskie, bo robione komórką:

Album

Obrazek

Kicia bardzo chuda i mocno kicha, ale najgorsze jest to, że w dłuższą sierść przy pupie zaplątała jej się kupa, a później następna i następna.. Miała wielki "kołtun" z odchodów - wczoraj kąpałam ją chyba z pół godziny, żeby to odmoczyć. Niestety odbyt jest mocno odparzony, ale pomimo bólu wzorowo kuwetkuje :!:
I teraz uwaga co wymyślił jakiś debil :evil: oddając ją do schronu (ktoś ją zwrócił miesiąc temu): nerwowa, brudzi.
Taaaaka nerwowa, ze dała mi się wykąpać od razu po przyniesieniu i umyć właściwie ranę na odbycie.. a "brudzi" tylko do kuwetki :!:
Pozdrawiam
Agnieszka
Obrazek

Agita

Od: Pon wrz 05, 2005 8:49

Post » Śro paź 19, 2011 10:04 Re: Schron Wro ! Prosimy o domy !

To wspaniale, że uratowałyście kicię :ok:

A czy ktoś wie może co z Rudym bez kawałka przedniej łapiny?
Udało się z tym DT dla niego?
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Śro paź 19, 2011 10:13 Re: Schron Wro ! Prosimy o domy !

Cudna :D mimo, "że ja to tylko krótkie" :oops: , chociaż i u mnie mały czarny długowłosy :twisted: i drugi butelkowy.

Kto jeszcze da DT, DS?
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Śro paź 19, 2011 10:18 Re: Schron Wro ! Prosimy o domy !

gabi, ja nie wchodzilam do środka do schronu. Asia kicie mi przygotowała i była koło dyżurki, bo po 16 dojechalam. Nie mam pojecia co z rudym :(
Pozdrawiam
Agnieszka
Obrazek

Agita

Od: Pon wrz 05, 2005 8:49

Post » Śro paź 19, 2011 10:22 Re: Schron Wro ! Prosimy o domy !

Może Leśna napisze.

Edit - pomyliłam sorry :oops: , przecież on był na izolatkach, a Asia jest na kociarni...
Ostatnio edytowano Czw paź 20, 2011 17:21 przez gabi.cezar, łącznie edytowano 1 raz
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Post » Śro paź 19, 2011 13:31 Re: Schron Wro ! PILNE DT/DS Kiwi - uraz neurologiczny!!

BIANKA 1 pisze:To jeszcze jedno zdjęcie .
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

To chłopczyk . Wołam na niego Kocio . Ma około 6 tygodni , i od drugiego tygodnia życia jest na smoczku . Teraz je samodzielnie . Ma alergię pokarmową na wszystko co mleczne , nawet na specjalne mleczka . Dostaje silnej biegunki . Natomiast bez problemu je moczony RC dla kociąt , puszki i ryż gotowany z kurczakiem , to co moje psy i koty . Jest przesłodki , mruczący , wychowany z psami i kotami , i ptaszkami których wielka klatka stoi na podłodze .. Nie robią na nim żadnego wrażenia . Został znaleziony jako porzucony przez matkę i przyniesiony do schroniska . Nie jest ani odrobaczony , ani szczepiony .Jest kuwetkowy .

Na razie tutaj http://tablica.pl/oferta/malutki-kocio- ... DpsTD.html
W domu pokopiuję dalej ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro paź 19, 2011 14:54 Re: Schron Wro ! Prosimy o domy !

martka pisze:Jestem bardzo zła, bo uspili małego kota z kalici. Widziałm go w niedzielę i i uważam, że nadawał sie do leczenia :(

Dziekuję Agicie za DT dla dymnej długowłosej koteczki, która nie mogła odnaleźć się w schronie.
Zdązyła juz sie fest pochorować :(

Bardzo duzo kotów bardzo chorych :cry:

Prosimy o DT, DS.

:-( :-( :-( :-( :-(

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Śro paź 19, 2011 17:37 Re: Schron Wro ! PILNE DT/DS Kiwi - uraz neurologiczny!!

Gibutkowa pisze:
BIANKA 1 pisze:To jeszcze jedno zdjęcie .
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

To chłopczyk . Wołam na niego Kocio . Ma około 6 tygodni , i od drugiego tygodnia życia jest na smoczku . Teraz je samodzielnie . Ma alergię pokarmową na wszystko co mleczne , nawet na specjalne mleczka . Dostaje silnej biegunki . Natomiast bez problemu je moczony RC dla kociąt , puszki i ryż gotowany z kurczakiem , to co moje psy i koty . Jest przesłodki , mruczący , wychowany z psami i kotami , i ptaszkami których wielka klatka stoi na podłodze .. Nie robią na nim żadnego wrażenia . Został znaleziony jako porzucony przez matkę i przyniesiony do schroniska . Nie jest ani odrobaczony , ani szczepiony .Jest kuwetkowy .

Na razie tutaj http://tablica.pl/oferta/malutki-kocio- ... DpsTD.html
W domu pokopiuję dalej ;)

Bardzo dziękuję :D

BIANKA 1

Od: Wto lis 13, 2007 6:06

Post » Sob paź 22, 2011 12:26 Re: Schron Wro ! Prosimy o domy !

Agita pisze:Marta, ale za co tu dziękować :oops: Sama ją wypatrzyłaś. Oto dymna kicia - zdjęcia kiepskie, bo robione komórką:

Album

Obrazek

Kicia bardzo chuda i mocno kicha, ale najgorsze jest to, że w dłuższą sierść przy pupie zaplątała jej się kupa, a później następna i następna.. Miała wielki "kołtun" z odchodów - wczoraj kąpałam ją chyba z pół godziny, żeby to odmoczyć. Niestety odbyt jest mocno odparzony, ale pomimo bólu wzorowo kuwetkuje :!:
I teraz uwaga co wymyślił jakiś debil :evil: oddając ją do schronu (ktoś ją zwrócił miesiąc temu): nerwowa, brudzi.
Taaaaka nerwowa, ze dała mi się wykąpać od razu po przyniesieniu i umyć właściwie ranę na odbycie.. a "brudzi" tylko do kuwetki :!:

Czy to jest kotka z kociarni, czyli z budynku 3 (z wybiegami)? Tam też jest/była długowłosa, ale czarna.

Ktoś będzie w schronie w ten weekend?
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Sob paź 22, 2011 13:49 Re: Schron Wro ! Prosimy o domy !

tak ja będę jutro.
Hm wydaje mi się że to inna kotka. Tamta była czarna a taka tak hm szylkretowa czy cuś. Ale może futerko jej wyrudziało.
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Sob paź 22, 2011 15:55 Re: Schron Wro ! Prosimy o domy !

Tak, ta kotka jest z 3- jest ona dymna, a na 3 jest jeszcze czarny długowłosy kotek, ale dzikusek. Ucieka na sam widok człowieka.
ObrazekObrazek

martka

Post » Sob paź 22, 2011 15:59 Re: Schron Wro ! Prosimy o domy !

Ja od wczoraj mam kociątko z Maślic po jakimś wypadku- uszkodzone dwie łapki, jednej nie da się najprawdopodobniej uratować, drugą-tylną chyba uratujemy.
W nóżce jest ropa, jest zimna i tak jakby nie należała do tego kociątka :( Teraz też mocząc łapki w wodzie z szarym mydłem zauważyłam, że też ma uszkodzony ogonek. Pewnie potrzebne będzie rtg, może i operacja, będziemy potrzebować pomocy :( :oops:
Dramat....
ObrazekObrazek

martka

Post » Sob paź 22, 2011 20:06 Re: Schron Wro ! Prosimy o domy !

Przepraszam, jutro mnie nie będzie... Mam awaryjny wyjazd do Lubina :(
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Sob paź 22, 2011 20:09 Re: Schron Wro ! Prosimy o domy !

Będę więc pracować nad TŻ-tem, żeby mnie podrzucił :ok:
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Post » Nie paź 23, 2011 12:10 Re: Schron Wro ! Prosimy o domy !

Obrazek

Najpilniejszy przypadek w Schronie :!: :!: :!:
1029/11 5 lat kocur
Jest STRASZNIE GRUBY i ogromnie zestresowany :cry: :cry: :cry:
Oczy ma wręcz wybauszone ze strachu :(
Jedzenie w miskach nietknięte... Zaczynał się rozluźniać na drapanie za uchem...
Jestem wściekła, bo skasowało mi się zdjęcie obrazujące jego całą sylwetkę :evil:
A tak grubego kota jak żyję nie widziałam 8O :!: :!: :!:
Asia mówi, że on w Schronie migusiem odejdzie :cry:
Czy jest szansa na DT dla tego pulpeta :?: :?: :?:
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

[poprzednia][następna]