KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 22, 2011 20:12 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

A ja niestety nie chcem ale muszem donieść :cry:
Po szczepieniu Ewelinka w poprzedni piątek się rozłozyła.
Wszystko ją bolała nie miałą apetytu tylko piła.
Myśleliśmy że to po 2 dniach przejdzie , że to taka reakcja poszczepienna.
Nawet minimalnie zaczela jeśc ale znowu nie chciała.
Pani była z nią ponownie u weta. porobiła wszystkie testy i badanie krwi.
Testy wykazały białaczkę co potwierdziło badanie krwi.
Badanie wykazalo też bardzo duże zniszczenie watroby.
Pomimo leków na apetyt i innych kicia nie chciała jeśc, gasła.
Nowa Duża po rozmowie z wetem podjeła decyzję o eutanazji i dzisiaj to się stało :cry:
Normalnie rozwaliło mnie to.

Wet ponoć stwierdził że Ewelinka ma ok 15 lat :?: i że ta szczepionka uaktywniła uspionego wirusa.
Pani bardzo to przezywa, zła jest na siebie że poszła ją zaszczepić, że być może jak by jej nie szczepiła to Ewelinka by była zdrowa przez jakiś czas.
Normalnie załamka
Ewelinko [*] :1luvu:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Sob paź 22, 2011 20:23 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Ala była wczoraj w Lupusie z Julinką i Franią z Rudy. Julince niestety z uszka dalej lecie cuś a w dodatku oczko od strony lewego, felernego uszka zaczęło łzawić i lekko ropieć, momentami zaczęła wyłazić 3cia powieka. Na szczęście nie ma gorączki, nie kicha etc. Kurujemy więc dalej uszko plus oko kroplimy 3xdziennie Dicortineffem i po 15 minutach Gentamycyną. To cud, że Julka poza porami posiłków jeszcze chce mieć ze mną do czynienia, bo fakt, że wciąż albo jej grzebię przy uszach, albo przy oczach :roll:
Madhuri z Fuksem mają się dobrze - jak znów będę mobilna, to Fuka zaszczepię póki zdrowy a Madhuri zawiozę na sterylkę a wcześniej badanie krwi (dzięki, Dorotko :1luvu: ). Niestety na razie jestem na tyle chora, że łazić nie mogę wcale a rozmowa dłuższa niż 1 minuta też odpada :(
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob paź 22, 2011 20:25 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

I troszkę relacji zdjęciowych z Kociej Chatki :)
ZYTKA
Obrazek

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob paź 22, 2011 20:28 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Mała triTriśka i Bieronka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

terenia1

Post » Sob paź 22, 2011 20:29 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

SABINKA śpi :D
Obrazek

terenia1

Post » Sob paź 22, 2011 20:30 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

PAULINKA :D
Obrazek

Obrazek

terenia1

Post » Sob paź 22, 2011 20:32 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

MILKA i INKA
Obrazek

terenia1

Post » Sob paź 22, 2011 20:34 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Longer lubi Paulinkę, ale ona się troszkę go boi :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

terenia1

Post » Sob paź 22, 2011 20:38 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Zapasy Dropsika i Sabinki :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

terenia1

Post » Sob paź 22, 2011 20:40 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

DROPSIK :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

terenia1

Post » Sob paź 22, 2011 20:43 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Arni i Alfa :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

terenia1

Post » Sob paź 22, 2011 20:59 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

jadziaII pisze:Z Joziem komedia niemozliwa tzn. mial preparat do wkropienia na kark a nie tabl. ale i tak nie dalo go sie przytrzymac nawet w trojke wiec nie ryzykowalismy pogryzieniem i podrapaniem, wiec Wiesiu przyniosl z kwart.klatke inekcyjna to jest metoda, zaladowalismy kota, zakropilismy ale co sie okazalo to nie byl Jozek tylko Manka :ryk: Teresa jak to zobaczyla to sobie usiadla ze smiechu :ryk: takze Manka odrobaczona zostala dwa razy raz tabl. potem kropelkami, rabakow z pewnoscia nie bedzia miala do konca zycia :lol:
One sa kolorystycznie podobne bialo czarne a nie spojrzelismy w oczy czy to Jozek czy nie Jozek.
Takze Jozio zostal do odrobaczenia tylko jak oto jest pytanie, specjalnie tylko dla niego zostaly zakupione kropelki ale i tak sie nie da choc proba byla nie jedna i forma kocykowa i to nie dalo rady moze ktos odwazny da mu rade.
Jak to bedzie z pobraniem krwi od niego :cry:

Nie wiem jak to by bylo z Joziem ,ale ja moim dzkusom dawalam krople na kark jak były zajęte jedzeniem to wlewalam na skórę koty tego nie lubią nawt moje po zakropleniu uciekają A Guido dostaję w czasie pieszczot jedną ręką drapię za uszkami ,pod broda a drugą rozprowadzam lek,nie wiem czy Józio jest przytulasty.

Obrazek
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Sob paź 22, 2011 21:07 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

:cry: :cry: :cry: Ewelinko :cry: :cry: [*]

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Sob paź 22, 2011 21:10 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

:ryk: Chyba trzeba siostrom zmienić imiona :ryk: :ryk:
Na barszcz czerwony i grzybowa :ryk:
Obrazek
A może wyslemy jako reklame do firmy :mrgreen:
Z podpisem dwa grzybki w barszczu :ryk:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Sob paź 22, 2011 21:13 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

terenia dodałam twoje fotki do albumow :)
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

[poprzednia][następna]