Tereska była w piątek na zdjęciu szwów, zniosła to dzielnie tylko dwa razy bluzgnęła na nas, postanowiliśmy iść za ciosem i obciąć jej pazurki
Prawie wszystko można przy niej zrobić, ale pazurki to broń, której niewolno ruszyć, w domu wpadała w szał, w lecznicy spacyfikowana musiała się podać, ale strasznie na nas bluźniła.
Taka ładna i grzeczna dziewczynka a słownictwo jak u szewca, nasłuchaliśmy się dużo

, oberwało nam się za pozbawienie jej broni.
Obiecałam jej, że po wizycie u doca zdejmiemy abażur, niestety, doc kazał jeszcze go zostawić do soboty, musiałam Tereni na miejscu jeszcze u doca powiedzieć, że ja chcę zdjąć abażur, ale to ten zły w zielonym fartuchu nie pozwala, żeby nie było, ze jestem taka zła

, chyba zrozumiała, bo nie gniewała się na mnie po przyjściu do dom.
Terenia pilnie szuka domu, nie może u mnie zostać, jeśli nic nie znajdę będę musiała ją wypuścić przy pracy

„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer
"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!" - Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek
“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/