bylo: koci niemowlak, jest: juz duza panna :-)))-sa fotki!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 02, 2004 14:55

Nika - gratulacje z okazji Gerberka :-)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Sob paź 02, 2004 15:06

Emilka pisze:ma ok. 5-6 tygodni. a weterynarz stwierdzil ze lapki to chorobowo krzywe sa :( narazie leczymy krzywice narazie zadnych postepow nie widze wiec to najwyrazniej nie krzywca, gdy maly bedzie mial z dwa miesiace jedziemy do lepszego weterynarza
[...]
gratuluje malenstwu pierwszego posilku

przykro mi, ze maluchowi cos dolega :cry: Maly jest, wiec mozna pewno wiele zrobic jeszcze w zwiazku z ta krzywica.

A gratulacje przyjmuje z ogromna duma :wink: Nareszcie mala zalapala, ze cos mozna jesc bez ssania, ale lizac :lol:
Obrazek

Nika Łódź

Od: Pt maja 21, 2004 22:27

Post » Sob paź 02, 2004 15:08

zuza pisze:Nika - gratulacje z okazji Gerberka :-)

a dziekujemy, dziekujemy :oops: :lol:
Jak widac zmienilam podpis..... oby to bylo prorocze :twisted:
Obrazek

Nika Łódź

Post » Sob paź 02, 2004 15:15

Nika Łódź pisze:Jak widac zmienilam podpis..... oby to bylo prorocze :twisted:

Za proroctwo zatem trzymam! :lol:
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Sob paź 02, 2004 16:07

Nika, mala jest boska i slodka - do schrupania :)
Wstawilam sobie jej zdjecie na pulpit i sie rozczulam :lol: Taki okruszek a taka determinacja w oczach :lol:
Masz moze to zdjecie w wiekszej rozdzielczosci ?

moni_citroni

Od: Czw sty 23, 2003 19:17

Post » Sob paź 02, 2004 16:14

moni_citroni pisze:Nika, mala jest boska i slodka - do schrupania :)
Wstawilam sobie jej zdjecie na pulpit i sie rozczulam :lol: Taki okruszek a taka determinacja w oczach :lol:
Masz moze to zdjecie w wiekszej rozdzielczosci ?

milo nam niezmiernie 8) :oops:
Pewno, ze mam oryginal :lol: Podaj maila, bo pw zalacznikow nie przyjmuje :cry:
Obrazek

Nika Łódź

Post » Pon paź 04, 2004 11:53

nowa sesja zdjeciowa:-)

Tak sie lubie najbardziej bawic ;-)
http://upload.miau.pl/27256.jpg
http://upload.miau.pl/27257.jpg

a to najwazniejsze momenty w ciagu dnia ;->
http://upload.miau.pl/27258.jpg
jak widac, nadal "micha moj wrog" :evil:
Obrazek

Nika Łódź

Post » Wto paź 05, 2004 0:06

Mała śliczna!
Chyba w jednym wieku z Florcią tak mi sie widzi. :D

zosia&ziemowit

Od: Wto maja 04, 2004 18:30

Post » Wto paź 05, 2004 0:15

Sliczna kociulka, a jaka mądrutka (W oczkach to widać) :D :D :D
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Wto paź 05, 2004 0:21

zosia&ziemowit pisze:Mała śliczna!
Chyba w jednym wieku z Florcią tak mi sie widzi. :D

moja w czwartek skonczyla 4 tygodnie. Pierwsza wersja weta sklania mnie do wieku 3 tygodnie, ale jak jej zeby zaczely isc i uszka sie otwierac, to zweryfikowal, ze jednak jest starsza o tydzien.
My, kocie mamy/taty :wink: musimy sie trzymac razem :lol:

Mam tyle pytan, ze az sie boje zadawac, bom strasznie niecierpliwa i nie moge sie wielu rzeczy doczekac :P Staram sie spokojnie czekac na dalsze kroki malej, na akceptacje miski, na mozliwosc wypuszczenia jej "na pokoje", na wspolne zabawy z Gutkiem...... ale ona jeszcze za mala na takie pelnowartosciowe boje z wujkiem Guciem :cry: Raz go podgryza, raz ucieka od niego, a Gucio tak steskniony, ze wyplakuje pod drzwiami :lol: Nie wiem, jak uloza sie ich relacje, bo od tego zalezy jej dalszy los (zostaje, czy jednak szukam domu). Jesli Guciol i mala przypadna sobie bardzo do gustu, beda sie razem bawic, spac, wylizywac wzajemnie futerka, to mala zostanie :lol: Nie zniose juz widoku 3 kotow, kazdy w innym kacie mieszkania, fukajacych na siebie, jak to Pyrka od ponad pol roku robi na widok Gutka :crying: Nie moge sie doczekac, nie moge........ :evil: Mialo byc "dwa koty to pol kota", a my nadal mamy DWA koty, kazdy dopomina sie oddzielnej porcji czasu, wyplakuje swe zale, ze jest samotny :cry:
Obrazek

Nika Łódź

Post » Wto paź 05, 2004 0:25

anna57 pisze:Sliczna kociulka, a jaka mądrutka (W oczkach to widać) :D :D :D

:lol: a jaka slodka :wink: Swietnie sie z nami bawi (widac to na fotkach), lubi sie przytulac do nas, pcha sie na rece..... to strasznie rozczula :D Najchetniej to spalaby tylko na mej ... piersi :oops: :wink: Bicie serca ja bardzo uspokaja. Taka mala przylepka :) Oby tylko jej sie to nie zmienilo :cry: Nie zmieni? :?
Obrazek

Nika Łódź

Post » Wto paź 05, 2004 0:30

Nika, nie martw się, pół roku to jeszcze może być za mało na Twoje koty, aby dogadały sie całkiem :D Też miałam sytuację, że czekałam prawie 8 miesiecy, żeby koty zaczęły się akceptować. A malutką to napewno polubią, zobaczysz, będzie dobrze :D

anna57

Post » Wto paź 05, 2004 0:33

Nika Łódź pisze:
anna57 pisze:Sliczna kociulka, a jaka mądrutka (W oczkach to widać) :D :D :D

:lol: a jaka slodka :wink: Swietnie sie z nami bawi (widac to na fotkach), lubi sie przytulac do nas, pcha sie na rece..... to strasznie rozczula :D Najchetniej to spalaby tylko na mej ... piersi :oops: :wink: Bicie serca ja bardzo uspokaja. Taka mala przylepka :) Oby tylko jej sie to nie zmienilo :cry: Nie zmieni? :?

No, jak polubi spać z kumplami, to nie gwarantuję :wink: :D Ale nie martw się, może za czas jakiś wszystkie będą pchały się na Twoją pierś :wink: Tylko, czy Tobie starczy piersi :wink: :P

anna57

Post » Wto paź 05, 2004 0:40

Florcia jutro kończy 5 tygodni, wiem dokładnie bo została znaleziona kilka godzin po urodzeniu. Czyli dwa dni starsza od Twojej.
Teraz to już pójdzie z górki zobaczysz!
z dnia na dzień mała będzie Cię zadziwiać większą sprawnością ruchową i większą "inteligencją" w kocich ślepkach. Dziś będzie pukać łapką Gucia z szybkością żółwia wchodzącego pod górkę a jutro Gucio dostanie w pysk aż się obliże. :D
Florcia jest w dzień puszczana na żywioł ze starszymi kocicami (oczywiście pod kontrolą), noc zaś spędza jednak zamknięta w myśl zasady lepiej na zimne...
Jednego Ci zazdroszczę kuweta dla Florci to jeszcze czarna magia.. :cry:
Dziś pierwszy raz jadła sama z miseczki gotowanego kurczaka, wcześniej odstawiła butelkę z mlekiem i domagała się tylko wołowinki co niestety skończyło sie lekka niestawnością :(
Kurczak został zaakceptowany, mleko nadal jest bee..
Acha i ten kurczak nie może być rozpaćkany bo wtedy czeka aż jej dam do pysia, jak jest w kawałeczkach to jakoś sam się je :D

zosia&ziemowit

Od: Wto maja 04, 2004 18:30

Post » Wto paź 05, 2004 0:51

anna57 pisze:Nika, nie martw się, pół roku to jeszcze może być za mało na Twoje koty, aby dogadały sie całkiem :D Też miałam sytuację, że czekałam prawie 8 miesiecy, żeby koty zaczęły się akceptować. A malutką to napewno polubią, zobaczysz, będzie dobrze :D

raczej na to szans nie ma :crying: Wzielam Gucia, by moja Pyrka miala towarzystwo, bo bardzo zgorzkniala i znudzona byla :cry: To sa rowniesnicy 8O Pyrka niedotykalska sie zrobila jeszcze bardziej, a Gutek to wulkan energii..... zamecza nas, gania Pyrke, ciagle na nia napada, bo chce sie bawic, grucha do niej...... ona wyraznie okazuje mu wrecz obrzydzenie i warczy na sam jego widok :crying: On jest na TAK, ona na NIE..... Nie wierze, ze to sie zmieni..... to trwa od marca :crying:
Obrazek

Nika Łódź

[poprzednia][następna]