Fundacja Pod Jednym Dachem - gdzie te kocie Domy?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 15, 2011 15:47 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem, Kawa i Rakija mają DOMY! :)))

Telefony ucichły... Być może ogłoszenia spadły. Muszę pokombinować z popodnoszeniem ich.

Loa czuje się nieźle :)

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Pon paź 17, 2011 23:03 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem, Kawa i Rakija mają DOMY! :)))

Majtek i Daniels przeprowadziły się dzisiaj do Grzanki :)

starchurka

Post » Wto paź 18, 2011 17:30 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem, Kawa i Rakija mają DOMY! :)))

A u nas :piwa: :piwa: :piwa: Wenus przeprowadzi się za kilka tygodni do Warszawy!!! A wszystko dzięki ogłoszeniu, które Zuza powiesiła u siebie w pracy :1luvu:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Wto paź 18, 2011 17:52 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem, Kawa i Rakija mają DOMY! :)))

Super wieści! :piwa:

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Śro paź 19, 2011 17:09 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem, Kawa i Rakija mają DOMY! :)))

Wenus i Malcolm jutro jadą na sterylizację :) Selena zaczeka jeszcze kilka tygodni - wolę na nią jeszcze pochuchać.
Obrazek

ryśka

Post » Pt paź 21, 2011 1:54 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem, Kawa i Rakija mają DOMY! :)))

Dzieciaki po zabiegu, szaleją zadowolone. Cieszę się, że teraz szukają domów jako "już po kastracji". Selena jeszcze poczeka ok. 2 tygodnie.
Obrazek

ryśka

Post » Sob paź 22, 2011 13:51 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem, Kawa i Rakija mają DOMY! :)))

Super! :D

starchurka

Post » Wto paź 25, 2011 21:03 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem, Kawa i Rakija mają DOMY! :)))

A ja chciałabym napisać o dwóch maluchach z Kokotowa, które zostały przyjęte w ciągu ostatniego miesiąca.

O Lamie była już mowa, dzisiaj uzupełniłam jej zdjęcia na stronie, żeby wszyscy mogli ją podziwiać. Kotka powoli, ale zdrowieje, mam też zdjęcia z początku jej obecności u Stachury - zapewniam Was, że to był prawdziwy malutki kłębuszek kociego nieszczęścia... Bardzo chciałaby, żeby ktoś się w niej zakochał! :!:

Obrazek

Natomiast gorzej ma się przywieziony później Monte:

Obrazek

Monte jest bratem Lamy. Mieszka u zaprzyjaźnionych ludzi, którzy zgodzili się pierwszy raz w życiu zostać DT. Są bardzo przejęci swoją rolą i bardzo poważnie podchodzą do opieki nad Monte... Niestety stan kociaka jest niestabilny... Ciągle pojawia się płyn w płucach, działa tylko leczenie objawowe. Jutro malca czeka seria kolejnych badań, będziemy chcieli wykluczyć m.in. niewydolność serca. Niestety malutek jest z grupy ze wszech miar zagrożonej - ma typowe załomki na ogonku, które mogą świadczyć o tym, że pochodzi z chowu wsobnego. Ma do tego też krzywicę. I chlamydiozę.

Bardzo potrzebuje kciuków... :|
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Wto paź 25, 2011 21:08 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem, Kawa i Rakija mają DOMY! :)))

Bardzo trzymam kciuki...

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Wto paź 25, 2011 21:17 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem, Kawa i Rakija mają DOMY! :)))

Wysyłam mnóstwo pozytywnej energii do Monte i jego opiekunów.

Fajnie, że już są zdjęcia Lamy, zrobię jej ogłoszenia :)

grzanka.ch

Post » Śro paź 26, 2011 19:33 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem, Kawa i Rakija mają DOMY! :)))

Dzisiaj uzupełniłam też najświeższe zdjęcia Mojito i Malibu. Kocurki zmieniają właśnie zęby na stałe 8O . A dla mnie to ciągle takie maluszki :oops: .

Najlepiej Chłopaków zobaczyć na stronie naszej Fundacji, ale dla zachęty pozwolę sobie wrzucić tu dwa zdjęcia:

Mojito - piękny, o marmurkowym umaszczeniu, ufny, radosny, czuły, wyjątkowy. Ma jako jeden z niewielu PaJDotków to szczęście, że ma Mecenasa, firmę Infusion. Chętnie ustąpił by już jednak miejsca innemu PaJDotkowi i powędrował do swojego domu...

Obrazek

Malibu - słodki delikatny kocurek, uwielbiający drzemki na czyimś karku, Przyjaciel wszystkich kotów i ludzi. Gdy się rozczula, wącha dokładnie obiekt swoich uczuć. Na przykład czyjeś ucho albo włosy, albo nos. Albo brata. Albo ulubioną myszkę :lol: . Wyjątkowe przeżycie, gwarantuję :1luvu: .

Obrazek

luelka

Post » Pt paź 28, 2011 20:07 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem, Kawa i Rakija mają DOMY! :)))

Dzisiaj Daniels pojechał do nowego domu! :piwa:

grzanka.ch

Post » Sob paź 29, 2011 10:37 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem, Kawa i Rakija mają DOMY! :)))

Mam wieści z nowego domu Danielsa. Tylko na początku był onieśmielony, ale po chwili się rozmruczał i zaczął wcinać przygotowane dla niego jedzonko. A dzisiaj o 4 rano obudził swoją nową opiekunkę głośnym mruczeniem i domagał się głaskania :)

grzanka.ch

Post » Sob paź 29, 2011 18:28 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem, Kawa i Rakija mają DOMY! :)))

Mam dzisiaj smutne wieści.

Wczorajsze badania potwierdziły nasze najgorsze przeczucia co do problemów Monte.

Jak się okazało, kociaczek cierpi na kardiomiopatię przerostową. Jego serduszko jest dużo większe, ale nie radzi sobie z pełnieniem swojej funkcji, w związku z czym bije dużo szybciej niż powinno.

U maluszka pojawia się także woda w płucach.

Rokowania są złe. Wolontariusze, u których mieszka Monte, zajmują się malutkiem wspaniale, ale wygląda na to, że poza leczeniem objawowym i ograniczeniem do minimum stresu nie da się dla niego nic więcej zrobić. Nasza pani weterynarz szacuje długość jego życia na jeszcze 2-3 miesiące. Póki widać, że czuje się dobrze, że mruczy i bawi się, będzie miał zapewnioną czułą opiekę, ale nie mamy wątpliwości, że jeśli zacznie cierpieć, będziemy musieli zdecydować się na eutanazję.

Biedny maluszek... :cry:

Ogromnie współczuję Mateuszowi i Agnieszce, którzy pierwszy raz są Domem Tymczasowym, i to naprawdę wzorcowym... A którzy zmagają się z takim wyzwaniem, jakim jest opieka nad kotem, dla którego tak niewiela da się już zrobić, poza po prostu dbaniem o to, żeby jak najdłużej dobrze się czuł, bez nadziei na poprawę.

:|

luelka

Post » Sob paź 29, 2011 18:34 Re: Fundacja Pod Jednym Dachem, Kawa i Rakija mają DOMY! :)))

Chciałabym jeszcze napisać, że Monte nie ma Mecenasa. Jego diagnozowanie kosztowało dużo, leczenie objawowe też będzie generować pewne koszty.

Gdyby ktoś chciał zaopiekować się nim wirtualnie, byłoby to dla nas bardzo ważnym odciążeniem. A Maluszek byłby przez chwilę trochę bardziej czyjś.

luelka

[poprzednia][następna]