Pominięta tabletka promon-vet?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 20, 2011 19:50 Re: Pominięta tabletka promon-vet?

Chyba nie ma już innego..Albo tabletki albo zacisnąć zęby i jakoś to przetrzymać. Żadnej mojej kotki nie sterylizowałam w okresie rui i raczej bym tego nie zrobiła, bo zwyczajnie bałabym się komplikacji. Staram się zanim ją dostaną w ogóle. Miałam tylko 3 sterylizacje razem z aborcją. Podziwiam za odwagę
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Od: Czw paź 13, 2011 6:03

Post » Czw paź 20, 2011 20:01 Re: Pominięta tabletka promon-vet?

kociara_wro pisze:A macie może jakie pomysły jak mogę inaczej pomóc kotce przez ten miesiąc niż hormonami? ;)

Nadal nie rozumiem po co hormony.
najszczesliwsza

Post » Czw paź 20, 2011 20:15 Re: Pominięta tabletka promon-vet?

Żeby kotka nie miała rui zanim opiekunka jej nie wysterylizuje
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Post » Czw paź 20, 2011 20:19 Re: Pominięta tabletka promon-vet?

Jeśli by pojawiła się ruja, to można ją wyciszyć wtedy i po kilku dniach wysterylizować, co za problem? Przecież to standardowe postępowanie.

Ach, z kim ja dyskutuję, z osobą, która chciała na miau zakładać pseudohodowlę...
najszczesliwsza

Post » Czw paź 20, 2011 21:39 Re: Pominięta tabletka promon-vet?

Chodziło mi o to jak jej "ulżyć"... ;) Tylko ktoś się do niej odezwał to potrafiła godzinę wypinać się, deptać i okropnie miauczeć i tak w kółko. To też chyba niezbyt zdrowe?

kociara_wro

Od: Nie lut 27, 2011 17:23

Post » Pt paź 21, 2011 5:43 Re: Pominięta tabletka promon-vet?

Czytać nie umiesz? Dziewczyna wyrażnie pisze,że ze sterylizacją musi się wstrzymać do grudnia i szuka innego sposobu, by to jakoś przetrwać. Co do tego "migdalenia się". Szkodliwe to też nie jest tyle,że męczące dla kotki jak i opiekuna. Może też być tak,że w okresie rui kotka nie je,bo zwyczajnie nie czuje takiej potrzeby. Zew natury bywa silniejszy.Jeśli nie skacze Ci po firankach,ścianach itp to jeszcze jakoś można to przetrzymać. Jak często ma te ruje?
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Post » Pt paź 21, 2011 6:07 Re: Pominięta tabletka promon-vet?

Jeśli kotka dostanie ropomacicza (a po hormonach to jest prawdopodobne), to będzie musiała ją ciachać w tempie ekspresowym, a nie czekać do grudnia...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt paź 21, 2011 6:09 Re: Pominięta tabletka promon-vet?

Dlatego sugeruję, by zacisnęła zęby i jakoś to wytrzymała, jak kicia nie demoluje połowy domu
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

[poprzednia]