Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 20, 2011 16:07 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

Koty ostatnio szaleją, Wedel nawołuje w pokoju miauczeniem Lunę, która idzie się kotłować(stare a głupie)wraca poczochrana, czasem z Gia sie gonią, zabawnie to wygląda jak wielkie kocisko goni kociątko, z Wedlem powstaja jeszcze zwady, ostatnio np. Wedel chciał przeskoczyć przez Gia i się biedna wystraszyła, zaczeły sie miauki, rozdzieliłam je na 15 minut, no i się uspokoiło, widzę że Gia się mniej boi, zdecydowanie mniej się boi tych wyjacych prób dominacji kocura, wszystko nabrało swojego biegu, jednak myślę ze prawdziwa masakra sie zacznie po przeprowadzce, nowe miejsce dla wszystkich, choć do tego sporo czasu jeszcze ale juz o tym myslę. Ale póki co myślę też o wystawie, o spotkaniu tylu kociarzy i wizycie Marii(której tak szybko nie puszczę), zrobię sobie listę pytań,trudno będę dociekliwa jak Anulka, a czy Anulka na żywo też taka dociekliwa, hmmm ciekawe....ja jako młoda i niedoświadczona"kocia mama" mam duzo różnych pytań dot. kotów:))))na co dzień trochę męczę Dalię a niedługo pomęczę Marię:D :twisted:

A tak na serio będę się ograniczać zeby nie zameczyc.A teraz jak już się uspokoi to stado, to drzemka popołudniowa mile widziana....
Obrazek

angel03

Od: Nie kwi 29, 2007 13:36

Post » Czw paź 20, 2011 16:48 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

Spisz sobie pytania w kajeciku. :)

Po przeprowadzce może być lepiej, bo to będzie teren niczyj. I każdy kot będzie się czuł tak samo obco i nieswojo a na zasadzie "wspólny wróg jednoczy", może nastapić przełom.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Czw paź 20, 2011 17:05 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

ojjj...byłabym szczęśliwa gdyby tak było:))ale to fakt ten sam zapach wszystkie beda czuły, obco bedzie, więc może chodząc obok siebie i czujac swoje zapachy pokochają się...było by cudownie:)))hmmmm...tak kajecik juz otwieram i zapisuję:)
Obrazek

angel03

Post » Czw paź 20, 2011 17:57 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

Anulka na zywo zadaje jeszcze wiecej pytan i jest gadatliwa niesamowicie-mimo ,ze probuje sie powstrzymac :oops: Jako dziecko potrafilam zadawac pytania calymi seriami tak ,ze rodzice nie nadazali odpowiadac.....a ja wiedzialam na ktore nie odpowiedzieli ;) i zadawalam ponownie :oops:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Czw paź 20, 2011 18:08 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

anulka111 pisze:Anulka na zywo zadaje jeszcze wiecej pytan i jest gadatliwa niesamowicie-mimo ,ze probuje sie powstrzymac :oops: Jako dziecko potrafilam zadawac pytania calymi seriami tak ,ze rodzice nie nadazali odpowiadac.....a ja wiedzialam na ktore nie odpowiedzieli ;) i zadawalam ponownie :oops:

boże...Anulka, biedni rodzice;)))))) :mrgreen:
Obrazek

angel03

Post » Czw paź 20, 2011 18:13 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

Coz nie bylam łatwym dzieckiem-moze dlatego nadaje sie do pracy w szkole-mam wiele wyrozumialosci dla dzieciecych numerow ;)Zaraqz Ci puszcze pw z numerem mojej komorki ....rodzice mieli nadruchliwca w domku, na szczescie sie nie rpzejmowali-ja bylam w koncu srednio grzeczna i naprawde sie staralam.
Ale osiagniecia podworkowe mialam wybitne i Bog nade mna czuwal ,ze przezylam dziecinstwo.
Zaliczalam biegi po kasztanowcach na wysokosci 2 pietra, a to nie byly jedyne przestepstwa ;)

I o dziwo w szkole moja cierpliwosc jest nieskonczona-moge tlumaczyc wiele razy to samo i zero wnerwa :ryk:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Czw paź 20, 2011 18:26 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

anulka111 pisze:Coz nie bylam łatwym dzieckiem-moze dlatego nadaje sie do pracy w szkole-mam wiele wyrozumialosci dla dzieciecych numerow ;)Zaraqz Ci puszcze pw z numerem mojej komorki ....rodzice mieli nadruchliwca w domku, na szczescie sie nie rpzejmowali-ja bylam w koncu srednio grzeczna i naprawde sie staralam.
Ale osiagniecia podworkowe mialam wybitne i Bog nade mna czuwal ,ze przezylam dziecinstwo.
Zaliczalam biegi po kasztanowcach na wysokosci 2 pietra, a to nie byly jedyne przestepstwa ;)

I o dziwo w szkole moja cierpliwosc jest nieskonczona-moge tlumaczyc wiele razy to samo i zero wnerwa :ryk:

hmmm.....to anioł z Ciebie.....ja cierpliwość do ludzi mam, ale w pewnym momencie jest mi już ciężko, pracuję przy obsłudze klienta, a jak wiadomo sprawy urzędowe do prostych nie należą więc trzeba dużoooo tłumaczyć,kiedyś dawałam korepetycje, ale w tym chyba mniej się sprawdzałam, wymagająca byłam;)
Obrazek

angel03

Post » Czw paź 20, 2011 18:28 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

ps. nie wysyłaj smiejących minek bo jak się ruszają to Gia chce na nie polować;)))skacze tu i wariuje, teraz to ona jest ruchliwcem;)))odkryła niedawno zalety forum:))czekam na pw
Obrazek

angel03

Post » Czw paź 20, 2011 19:26 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

MariaD pisze:Po przeprowadzce może być lepiej, bo to będzie teren niczyj. I każdy kot będzie się czuł tak samo obco i nieswojo a na zasadzie "wspólny wróg jednoczy", może nastąpić przełom.
Ja też po cichu liczę na taki przełom u nas, bo ostatnio już oba muntanty znęcają mi się nad malutką Frygusią :(

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Czw paź 20, 2011 19:31 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

Towarzystwo dorasta i ustawia sobie od nowa hierarchie-u mnie coraz mocniejszy czuje sie Rys ,a Gucio tego zniesc nie moze,choc Rys jest bardoz delikatny w obejsciu -efekt-kombinuje,zabawiam,dopieszczam nawet jak na pysio padam,by kocury czuly sie dopieszczone :wink: Smakusia zas niezmiennie radiz sobie z ich fochami delikatna łapka 8)

anulka111

Post » Czw paź 20, 2011 19:45 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

Przeprowadźcie najpierw te koty, które są najmniej pewne siebie. Niech one najpierw obejmą teren, na końcu tej "dominanty".
Obrazek

MariaD

Post » Czw paź 20, 2011 19:54 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

MariaD pisze:Przeprowadźcie najpierw te koty, które są najmniej pewne siebie. Niech one najpierw obejmą teren, na końcu tej "dominanty".

Nie wiem jak to się da zorganizować, bo przeprowadzka bedzie w 1 dzień, chyba ze osobno zamknąć w pokojach, hmmm nie wiem, na szczęście jeszcze do tego dużo czasu, więc bedzie co przemyśleć i przedyskutować ale warto już trzymać kciuki za przeprowadzki forumowe:)))by wyszły na dobre.
Obrazek

angel03

Post » Czw paź 20, 2011 20:16 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

angel03 pisze:
MariaD pisze:Przeprowadźcie najpierw te koty, które są najmniej pewne siebie. Niech one najpierw obejmą teren, na końcu tej "dominanty".

Nie wiem jak to się da zorganizować, bo przeprowadzka bedzie w 1 dzień, chyba ze osobno zamknąć w pokojach, hmmm nie wiem, na szczęście jeszcze do tego dużo czasu, więc bedzie co przemyśleć i przedyskutować ale warto już trzymać kciuki za przeprowadzki forumowe:)))by wyszły na dobre.

No to wszystkie razem i NIE izolować. Będą potrzebować swojego wsparcia to raz, dwa żaden z pokoi nie stanie się azylem dla jakiegoś kota, który będzie go bronił jak swoje terytorium.
Obrazek

MariaD

Post » Czw paź 20, 2011 20:28 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

Ja bym dala wszystkie na raz i udawala ,ze nie wiem o co chdozi -beda tak zajete zwiedzaniem ,zapachami ,ze na kocie utarczki czasu nie beda mialy.......luz najbardziej bojacego na pocztek rano a reszte pod koniec.

Ja bardzo sie balam remontu z wywalaniem drzwi u mnie i kuciem-okazalo sie ,ze to ja sie balam,a koty to mialy gdzies-owszem chowal sie Gucio i zle znosil ,ale byl na swoim.....dopieszczalam go jak moglam i widzialam efekt ,a remont trwal dluzej niz chcialam.....wez rzeczy nie prane, ktore sa z ich zapachem na poczatek...budki ,narzute itd......beda szukac zapachow ktore znaja.

anulka111

Post » Czw paź 20, 2011 21:24 Re: Kocie Rewolucje - kolorowy Mix - Luna, Wedel, Gia

tak wszystkie posłanka wezmę nieprane, ciuchy i koce....fajnie że tu jesteście i zawsze można fajne rady przeczytać:))) :mrgreen: :1luvu:
Obrazek

angel03

[poprzednia][następna]