Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 20, 2011 16:32 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

To może zapytajmy na jaki najkrótszy okres facio wynajmie to dodatkowe pomieszczenie a równocześnie niech się siostrzeniec Dorotki przymierzy do jakiejś woliery na zdrowej.... :?:

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw paź 20, 2011 16:54 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Umówię się z Michałem i podjedziemy pomierzyć i rozeznać się w kosztach materiałów.
Bedą potrzebne kontowniki i jakaś siatka metalowa.
Myślałam też żeby troszkę oszczędzić, a i żeby było łatwiej mocować żeby zrobić metalowe do wys. 2- max 2,30 a górę wykończyć siatką taką jak balkony.
Wtedy tylko haczyki były by w sufit wiercone.
A co do pomieszczenia to proponuję chyba głosować.
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw paź 20, 2011 17:48 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Dorota Wojciechowska pisze:Umówię się z Michałem i podjedziemy pomierzyć i rozeznać się w kosztach materiałów.
Myślałam też żeby troszkę oszczędzić, a i żeby było łatwiej mocować żeby zrobić metalowe do wys. 2- max 2,30 a górę wykończyć siatką taką jak balkony.

Jak już wcześnie mówiłam - ja jestem "za "wynajęciem pomieszczenia dodatkowego chociaż na trochę. Wcale nie musimy informować wynajmującego że to tylko na trochę -umowa na czas nieokreślony będzie trwała dopóki byśmy jej nie wypowiedzieli - może to być za miesiąc , powiemy że nie dajemy rady z czynszem i już. Chciałam Wam jeszcze przypomnieć , ze przed 3 tygodniami była bardzo ładnie wysprzątana kwarantanna , ale nie została zdezynfekowana przez wyświecenie lampą gdyż nie było gdzie umieścić kotków , lampę włączyły dziewczyny tylko na zdrowej kociarni. Jak będzie głosowanie , ja głosuję na "tak" i oferuję 50 zł miesięcznie, bardzo proszę o uwzględnienie mojego głosu w ogólnym głosowaniu bo nie wiem czy będzie jakieś spotkanie w tym temacie , ostatnio na nic nie mam czasu i nawet na kociarni nie bywam :( Chciałam też przypomnieć ,że dość dawno temu Całek założył nam wewnętrzny wątek dla dyżurujących w kch...

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Czw paź 20, 2011 18:02 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Paulinka
Obrazek Obrazek

Alfa
Obrazek

Arni
Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Czw paź 20, 2011 18:04 Re: proszę nie pisać zakładam nowy wątek

Obrazek
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Czw paź 20, 2011 18:10 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Ja mam wątpliwośc, czy z tą wolierą na zdrowej to nie będzie tak, że białaczkowce nie zyskają zbytnio wolności, a zdrowe dużo wolności utracą? To pomieszczenie nie jest aż tak duże :roll:
Natomiast nowe pomieszczenie ok jeśli będą tam tylko białaczki, wtedy dojdzie jedna kuweta do sprzątnięcia i da się to jakoś czasowo obsłużyc.
Ale gdyby jeszcze to pomieszczenie miało byc dzielone, to dyżury naprawdę sporo się wydłużą, bo będzie więcej sprzatania i pewnie przybędzie kotków :roll: Ja na to się chyba nie piszę :|
Jeszcze kwestia kosztów :roll: Sporo osób twierdzi, że damy radę, to może damy :ok: :?:

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Czw paź 20, 2011 18:29 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Z jednej strony pomieszczenie naprawdę by się przydało, ale z drugiej nie wiem, czy dodatkowe koszty nas nie "zarżną" :(
Ale jestem chora, mam gorączkę, więc myślenie też może mi nie wychodzić :? Pozdrawiam wszystkich KChwiczów i trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: za zdrowie wszystkich razem i każdego z osobna oraz :ok: :ok: :ok: :ok: za nowe domki.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw paź 20, 2011 18:33 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

No właśnie finanse :?
Wczoraj zapłaciłam dwie płatności:
40,50zł księgowa
56,95zł Allegro

STAN NASZEGO KONTA NA DZIŚ 1 324,29zł

DO ZAPŁACENIA:
1455ZŁ Almavet
z Lupusa dalej nie mam faktury, ale niebawem będzie.
Niebawem koniec miesiaca i na początku listopada będzie czynsz do zapłaty, a już zaczęliśmy grzać i chyba będzie już trzeba w ciągu dnia grzać, bo Mara mówiła że na zdrowej było zimno Biedronka z tri Triśką się trząsły chyba z zimna - więc czynsz za październik wyniesie na pewnie około 750zł najmniej.
około 100zł jeszcze stała opłata za ksiegową , i na koniec miesiąca zejdze 65zł za konto.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw paź 20, 2011 19:05 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Dorota Wojciechowska pisze:Umówię się z Michałem i podjedziemy pomierzyć i rozeznać się w kosztach materiałów.

Na wszelki wypadek podaję link do zooplusa gdzie oferują siatki ,ale nie mam rozeznania czy cena jest korzystna ? Może gdzieś indziej siatki przyzwoitej jakości są taniej ?

http://www.zooplus.pl/shop/koty/drzwi_s ... _kot/31941

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Czw paź 20, 2011 19:14 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Wzięłam dziś wszystkie książeczki zdrowia z kociarni - poprzeglądam, co jest uzupełnione co nie, co trzeba uzupelnić, jakie szczepienia koty miały i kiedy - kupiłam takie segregarorki z osobnymi zakładkami - dla każdego kota w danej zakładce będzie książeczka zdrowia i ewentualnie wyniki dodatkowych badań, będę prosiła o uzupełnienie brakujacych wpisów w ksążeczkach poszczególnych kotów, i jutro poproszę w Almavecie o założenie książeczek dla tych kociaków, które ich jeszcze nie mają. Jak bedzie komplet to prosba o zabieranie do weta kotów z książeczkami i wpisy na bieżąco - żeby potem nie było potrzeby na szybko uzupełniać wpisów. Jak zrobię to rozpiskę wkleję na 1 stronę - potem jak coś ktoś zaległego uzupełni będę prosiłą informacje, aż książeczki zostaną na bieżąco wyprowadzone z zaległości.

terenia1

Post » Czw paź 20, 2011 20:08 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

to rozumiem,że jeśli wynajmiemy dodatkowe pomieszczenie to wycofujemy się z testów i szczepień dla naszych obecnych i przyszłych podopiecznych?

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Czw paź 20, 2011 21:02 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Zrobiłam porządek z książeczkami zdrowia kotów, neistety nie wygląda to ciekawie :( zaraz opiszę co i jak - generalnei jedno jest pewne że czeka nas akcja odrobaczenia całego kocio-chatkowego towarzystwa - w tym tygodniu zakupię preparaty odrobaczające i może na którymś dyżurze rannym lub wieczornym w niedzilę podjadę i załatwię wszystko od reki. Ale po kolei.
PĘDZEL
książeczka:jest
szczepienie: brak wpisu, ale szczepiony był dawno, trzeba szczepić na już
kastracja: wykastrowany, brak wpisu w książeczce
test FELV, FIV: nie był robiony
odrobaczenie: nie ma wpisu do odrobaczenia
ZUZIA
szczepienie: brak wpisu, ale szczepionA był dawno, trzeba szczepić na już
kastracja: wysterylizowana, brak wpisu w książeczce
orobaczenie: nie ma wpisu do odrobaczenia
SMOŁA
szczepienie: 08.07.11r. aktualne
kastracja: wysterylizowana 20.09.11r. wpis w książeczce jest
odrobaczenie: 13.06.11r. do odrobaczenia
JÓZEK
szczepienie: 02.04.11r. aktualne
kastracja: wykastrowany, bra wpisu w ksążeczce
odrobaczenie: 29.06.11. do odrobaczenia
NELA
szczepienie: 20.08.11r. aktualne
kastracja: wysterylizowana 16.06.11r. wpis w książeczce jest
odrobaczenie: 20.08.11r. do odrobaczenia
PAULINKA
książeczkę ma Pani Małgosia kicia jest zaszcepiona, Pani MAŁGOSIA ma dopilnować odrobaczenia, za młoda do sterylizacji
LONGER
szczepienie: 08.06.11r. aktualne
kastracja: wykastrowany, brak wpisu w książeczce
odrobaczenie: do odrobaczenia, nie ma daty ostatniego odrobaczenia
DROPSIK
szczepienie: nie szczepiony
kastracja: za młody na kastrację
odrobaczenie: 29.09.11r.
SABINKA
szczepienie: nie szczepiony
kastracja: za młodA na STERYLIZACJĘ
odrobaczenie: do odrobaczenia
TRI, BIEDRONKA
książeczka: BRAK
szczepienie: nie szczepionE
kastracja: za młodE DO STERYLKI
odrobaczenie: do odrobaczenia

terenia1

Post » Czw paź 20, 2011 21:15 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

CIĄG DALSZY :(
BIEDRONEK
szczepienie: chyba był szczepiony w schronie, ale wpisu nie ma
kastracja: wykastrowany czerwiec 2011, wpis w ksążeczce jest
test FELV, FIV: robiony niestety dodatni, brak wpisu w ksążeczce
odrobaczenie: 10.08.11r.
ARLETKA
książeczka:BRAK
szczepienie: nie szczepiona
kastracja: nie wysterylizowana
test FELV, FIV: robiony niestety dodatni,
odrobaczenie: nie wiadomo kiedy
MILKA, INKA
książeczka: JEST
szczepienie: za małe na szczepienie
kastracja: za małe na sterylizację
odrobaczenie: 29.09.11r.
ARNI i ALFA
książeczka: brak
szczepienie: nie szczepione
kastracja: za małe na sterylizację
test FELV, FIV: jedno miało robione całe rude test ujemny chyba Alfa
odrobaczenie: nie wiadomo
ROMKA
kastracja: tak
test FELV, FIV: nie robione
KLIMEK
kastracja: tak
test FELV, FIV: chyba robiony i ujemny
MAŃKA
książeczka: JEST
kastracja: sterylizowana brak wpisu
test FELV, FIV: nie robione
odrobaczenie: 11.06.11r.
Ostatnio edytowano Czw paź 20, 2011 21:26 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Post » Czw paź 20, 2011 21:22 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Tereniu Pani od Paulinki dziś zostawiła jej książeczkę a przy mnie zapodała jej Profender bodajże.
Arletka w schronie nigdy nie była. Arletka jest ciachnięta.
Książeczka Klimka jest razem z nim w Almavecie (do jutra)

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw paź 20, 2011 21:32 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Mara S pisze:Tereniu Pani od Paulinki dziś zostawiła jej książeczkę a przy mnie zapodała jej Profender bodajże.
Arletka w schronie nigdy nie była. Arletka jest ciachnięta.
Książeczka Klimka jest razem z nim w Almavecie (do jutra)

OK to jutro trezba dopisać że jest ksiąeczka Paulinki i wpisać że odrobaczona.
Ze schronem z Arletka pomyłka już poprawiłam, skąd wiesz że Arletka ciachan, u na nie była ciachana, chyba że jak ją brałaś to juz kotka była wysterylizowana.
Mara do Ciebie mam prośbę - o założenie Arletce książeczki z wpisami - szcególnie chodzi o test na białaczkę, nie wiem czy była odrobaczana wcześniej, jesli juz była wysterylizowana zaczym ją znalazłyśmy to wpisu w książeczce nie zrobimy. Proszę dopilnuj tych dwóch kotów w sparwie ksążeczek - zeby były ze wszystkimi wpisami od wetów.
Jadziu Ciebie proszę o załozenie książeczek Alfie i Arni, ja założe tri Triśce i Małej Biedronce, Mara Ciebie prosze o załozenie ksążeczki Romce.

terenia1

[poprzednia][następna]