PAKT CZAROWNIC XXVIII - listopad, nie dajemy się smutkowi

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 20, 2011 15:01 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

A ja jestem umówiona na sobotę na wymianę opon :mrgreen: I w sobotę zamierzam też dogodzić mojemu tacie kulinarnie, bo wreszcie może jeść jak człowiek. Zamówił sobie zupę jarzynową i wołowinę w sosie worchester, z duszoną marchewką i groszkiem oraz z ziemniaczkami :P W ramach niespodziewajki ugotuję mu jeszcze jakiś kompot z prawdziwych owoców i zrobię banany w czekoladzie na deserek. Boże - jak ja lubię kiedy on ma apetyt :ok: Uwielbiam dla niego gotować :mrgreen: To jednak prawda, że mój tato jest najważniejszym facetem w moim życiu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Czw paź 20, 2011 15:21 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

a ja wam jeszcze pozanudzam o kotku Brunu :D
Kotku Brunu pobiegł do kuchni, gdy usłyszał maszynke do mielenia mięsa 8O
Ale nie dostał, bo za krótko po narkozie... I siku do kuwety zrobił, co jest dla niego hańbą przecież! Kurcze jak ja juz bym chciała byc w domu!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw paź 20, 2011 15:23 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

villemo5 pisze: I siku do kuwety zrobił, co jest dla niego hańbą przecież! Kurcze jak ja juz bym chciała byc w domu!

Od razu widać, że naćpany jeszcze :ryk:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Czw paź 20, 2011 15:24 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

Kotek Brunu jest po prostu bardzo dzielnym kotkiem :mrgreen:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Czw paź 20, 2011 15:41 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

AniHili pisze:Kotek Brunu jest po prostu bardzo dzielnym kotkiem :mrgreen:

Tak :ok:
Siostry, czy jeżeli przewiozę kota z ew. świerzbem swoim autem a we wtorek będę wiozła Pu - to czy ona mi się nie zarazi?
Opony muszę koniecznie w sobotę zmienić, mam nadzieję, że jeszcze jutro będzie jako - tako...

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Czw paź 20, 2011 15:43 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

jozefina1970 pisze:
AniHili pisze:Kotek Brunu jest po prostu bardzo dzielnym kotkiem :mrgreen:

Tak :ok:
Siostry, czy jeżeli przewiozę kota z ew. świerzbem swoim autem a we wtorek będę wiozła Pu - to czy ona mi się nie zarazi?
Opony muszę koniecznie w sobotę zmienić, mam nadzieję, że jeszcze jutro będzie jako - tako...

Może się zarazić niestety :? Jak się świerzb rozlezie w aucie - choć nie musi - to może przeleźć na drugiego kota. Zapodaj mu od razu profilaktycznie strongholda, to nie przelezie :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Czw paź 20, 2011 15:45 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

pomponmama pisze:Zapodaj mu od razu profilaktycznie strongholda, to nie przelezie :mrgreen:

Nie mam :-(
No i wolałabym, żeby wet go najpierw obejrzał, nie wiem ile waży i jaka dawkę ewentualnie podać. On ma coś dziwnego w tym uszku, chcę, żeby to zobaczył.
pomponmama pisze:Może się zarazić niestety :? Jak się świerzb rozlezie w aucie - choć nie musi - to może przeleźć na drugiego kota.

Cholera...
A czy na psa przelezie? Bo pojechałybyśmy autem koleżanki. Ile on żyje w aucie?

jozefina1970

Post » Czw paź 20, 2011 16:04 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

preparaty typu advocate są na dwie kategorie wagowe kota do 4kg i powyzej.
To nie jest niebezpieczny preparat i nie powinien kotu zaszkodzić, a złagodzi świerzb .Wet może zalecić jeszcze coś innego ,ale jeśli kot nie był ostatnio odrobaczany to advocate czy inne tego typu krople nie zaszkodzą...
Co do zarażenia się, to nie jestem pewna czy kot w transporterze jest niebezpieczny ...na moje nie,ale mogę się mylić...
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Czw paź 20, 2011 16:10 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

becia_73 pisze:ale jeśli kot nie był ostatnio odrobaczany to advocate czy inne tego typu krople nie zaszkodzą...

To mam pojęcia - to podrzutek. Zawiozłyśmy go z koleżanką do nas, do pracy. Transportera swojego też boje się ruszać.
To Junior:
Obrazek
Chciałyśmy go jutro zabrać do weta - z tym uchem, A. mówi (jest u niej w biurze), że coś brązowego mu wyciekło, jak się podrapał i krzyknął.
Edit: świerzbowiec uszny "Zwierzęta zarażają się bezpośrednio od siebie. Istnieje ogromne prawdopodobieństwo zachorowania wszystkich kotów, żyjących razem w jednym domu. Podobnież, przy sprzyjających warunkach, forma przetrwalnikowa świerzbowca może przetrwać poza ciałem żywiciela nawet kilka tygodni." - http://www.vetopedia.pl/article320-1-Sw ... _koci.html

jozefina1970

Post » Czw paź 20, 2011 16:34 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

Jak moja Kropka miala świerzb , to bardzo mocno trzęsła głową i wylatywał jasny płyn z uszu.
ale to może być wszystko, zależy jaki ma zapach ta wydzielina.
Z tego co kojarzę,świerzb ma postać raczej takiej substancji stałej ..taka stała woskowina i charakterystycznie pachnie,..ale może są różne rodzaje ...
Obrazek[b]

becia_73

Post » Czw paź 20, 2011 16:38 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

Świerzbowiec to malutki pajęczak...

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Czw paź 20, 2011 16:54 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

becia_73 pisze:Jak moja Kropka miala świerzb , to bardzo mocno trzęsła głową i wylatywał jasny płyn z uszu.

Wyczytałam, że może też być ciemny.
becia_73 pisze:zależy jaki ma zapach ta wydzielina.

No właśnie, często weci diagnozują to po zapachu.
Edit: Nie mogę dopuścić, żeby Puszka teraz mi się zaraziła - we wtorek jedziemy na testy.

jozefina1970

Post » Czw paź 20, 2011 16:57 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

charm pisze:Świerzbowiec to malutki pajęczak...

i wygląda to w uchu jak fusy z kawy
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Czw paź 20, 2011 17:00 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

On sobie nawet nie za bardzo daje zajrzeć do tego uszka.

jozefina1970

Post » Czw paź 20, 2011 17:15 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Październikowe głosowanie

charm pisze:Świerzbowiec to malutki pajęczak...

tak tak,ale jak się go wyciąga z ucha to stanowi taka maż ...ciemnobrązową ...
trochę się tego w fundacji naoglądałam, jak czyścimy kotom uszy jak do nas trafiają;)
Obrazek[b]

becia_73

[poprzednia][następna]