Czar-koty,bur-koty,paw i jej siostra życzą DOBREGO ROKU

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 19, 2011 12:22 Re: Starsze starszaki i młodsze starszaki + 1 - fotki

mój smuteczek... :( na zdjęciach ze schroniska wygląda raźniej... no ale może to jeszcze było zanim dopadła ją depresja... w każdym razie zainteresowania miseczkami nie traci, a po jedzonku robi się miziasta i kręci kółeczka wokół mnie. wczoraj godzinę siedziała mi na kolanach (pół jej sierści zostało na mnie) :)

paw

Od: Pt mar 27, 2009 16:37

Post » Śro paź 19, 2011 19:37 Re: Starsze starszaki i młodsze starszaki + 1 - fotki

Paw! Gratuluję wspaniałej decyzji! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Piotrusia jest na zdjęciach smutna. Ale na pewno w Twoim kochającym domu szybko zapomni o schroniskowej rzeczywistości.
Tylko na razie jeszcze nie wierzy, że już na zawsze trafiła do tego ciepełka...
Życzę wam wspaniałych, dłuuuugich, wspólnych dni, miesięcy i lat...

mavi

Od: Czw sie 26, 2010 18:45

Post » Śro paź 19, 2011 21:22 Re: Starsze starszaki i młodsze starszaki + 1 - fotki

ale w okno spogląda całkiem z zainteresowaniem... :ok:
i jedzą w kuchni jednocześnie z Wykałaczką (W. na szafce na górze, Piotrusia na dole)
będzie dobrze! :kotek: smutki, precz!!

jotpeg

Od: Śro paź 28, 2009 18:24

Post » Śro paź 19, 2011 22:24 Re: Starsze starszaki i młodsze starszaki + 1 - fotki

jotpeg pisze: będzie dobrze! :kotek: smutki, precz!!

Jasne! Smutki precz do wszystkich czortów! Piotrusiu, a uśmiechnij się, jak ci będą fotkę pstrykać :kotek:

mavi

Od: Czw sie 26, 2010 18:45

Post » Czw paź 20, 2011 8:33 Re: Starsze starszaki i młodsze starszaki + 1 - fotki

paw pisze:Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

jakież bure śliczności (usmiechniete też kiedyś będzie :ryk:
ObrazekObrazek

galos3max

Od: Sob lip 31, 2010 9:06

Post » Czw paź 20, 2011 8:50 Re: Starsze starszaki i młodsze starszaki + 1 - fotki

Piotrusia ma już lepszą minkę. Mniej smutną a bardziej zgredkowatą. Zastanawiam się nad zmianą imienia na Zygfryda :)
Wczoraj próbowała się bliżej zapoznać z Wykałaczką, W. wyraźnie powiedziała co o tym myśli, ale leżały potem w odległości pół metra od siebie i spokojnie spały. Lukrecjan uważa że baby są nudne i nie poświęca Piotrusi większej uwagi, zdecydowanie woli naparzać się z Mićkiem. Piotrusia je dalej z zapałem, bardzo smakują jej wielkie chrupki Orala :roll: Powiedziałam jej że to dla takich co mają zęby , to się obraziła :)

paw

Post » Czw paź 20, 2011 8:57 Re: Starsze starszaki i młodsze starszaki + 1 - fotki

paw pisze:Piotrusia ma już lepszą minkę. Mniej smutną a bardziej zgredkowatą. Zastanawiam się nad zmianą imienia na Zygfryda :)
Wczoraj próbowała się bliżej zapoznać z Wykałaczką, W. wyraźnie powiedziała co o tym myśli, ale leżały potem w odległości pół metra od siebie i spokojnie spały. Lukrecjan uważa że baby są nudne i nie poświęca Piotrusi większej uwagi, zdecydowanie woli naparzać się z Mićkiem. Piotrusia je dalej z zapałem, bardzo smakują jej wielkie chrupki Orala :roll: Powiedziałam jej że to dla takich co mają zęby , to się obraziła :)

I słusznie się obraziła, bo ona chce, żeby ten ruszający się ząb wyleciał :D
może lepiej na Brunhilda?

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Czw paź 20, 2011 9:02 Re: Starsze starszaki i młodsze starszaki + 1 - fotki

jej siostra pisze:
paw pisze:Piotrusia ma już lepszą minkę. Mniej smutną a bardziej zgredkowatą. Zastanawiam się nad zmianą imienia na Zygfryda :)

I słusznie się obraziła, bo ona chce, żeby ten ruszający się ząb wyleciał :D
może lepiej na Brunhilda?

i za to :ok:

hm... albo Walkiria - jak widać Pietruszka skazana będzie na imię z dziedziny muzyki klasycznej :)

paw

Post » Czw paź 20, 2011 9:09 Re: Starsze starszaki i młodsze starszaki + 1 - fotki

wczoraj zakupiłam serce i kiedy je porcjowałam Lukrac odstawiał zwyczajowe przedstawienie:n krzyczał swoim cienkim głosikiem, biegał i ocierał mi się o nogi i wspinał do blatu. No to Piotrusia, nie wiedząc o co chodzi też się wspinała, a co. jeśli nie wiadomo o co chodzi, to na pewno chodzi o żarciucho :) nie wiem czy to możliwe przez tydzień ale mi się wydaje że ona już troszkę przytyła :ok: bardzo nad tym pracuje :)

paw

Post » Czw paź 20, 2011 9:28 Re: Starsze starszaki i młodsze starszaki + 1 - fotki

paw pisze:wczoraj zakupiłam serce i kiedy je porcjowałam Lukrac odstawiał zwyczajowe przedstawienie:n krzyczał swoim cienkim głosikiem, biegał i ocierał mi się o nogi i wspinał do blatu. No to Piotrusia, nie wiedząc o co chodzi też się wspinała, a co. jeśli nie wiadomo o co chodzi, to na pewno chodzi o żarciucho :) nie wiem czy to możliwe przez tydzień ale mi się wydaje że ona już troszkę przytyła :ok: bardzo nad tym pracuje :)

ona czy ty?

jej siostra

Post » Czw paź 20, 2011 11:31 Re: Starsze starszaki i młodsze starszaki + 1 - fotki

ZYGFRYDA :strach: BRUNCHILDA :strach: WALKIRIA :strach:
paw podam Cie do TOZ-u jak będziesz dręczyć niewinne stworzenie :mrgreen:
ObrazekObrazek

galos3max

Post » Czw paź 20, 2011 13:28 Re: Starsze starszaki i młodsze starszaki + 1 - fotki

galos3max pisze:ZYGFRYDA :strach: BRUNCHILDA :strach: WALKIRIA :strach:
paw podam Cie do TOZ-u jak będziesz dręczyć niewinne stworzenie :mrgreen:

no co, no co, no co??? piękne starogermańskie imiona :)

jej siostro pracujeMY nad wagą Piotrusi :kotek:

paw

Post » Czw paź 20, 2011 20:17 Re: Starsze starszaki i młodsze starszaki + 1 - fotki

to pracujcie, pracujcie.
My nad wagą Kleksa i Maliny
pracować nie musimy,
ona sama się robi.
Choć nie powinny, żebrzą przy stole. Jedzą wszystko (prawie). Ostatnio, prócz zwyczajowych kąsków mięsa, smakowały: Malinie - duszne jabłka, zasmażana kapusta, curry; Kleksowi - groszek ptysiowy, omlet po hiszpańsku i curry.

jej siostra

Post » Pt paź 21, 2011 8:56 Re: Starsze starszaki i młodsze starszaki + 1 - fotki

doceniają dobrą kuchnię :) ( ja też) :)

Piotrusia coraz lepiej - pomalutku. Ona jest pełna dystansu - taktowna ale daleka -prawdziwa dama. minkę ma nieco gniewną więc mówię do niej (z czułością rzecz jasna) - Zgredziu ;) po jedzeniu robi się miziakiem a dziś pokazała mi brzuszek - tylko na chwilkę i niezbyt pewnie - ale jednak :) Jest taka kruchutka... bardzo mnie rozczula :oops:

paw

Post » Pt paź 21, 2011 10:39 Re: Starsze starszaki i młodsze starszaki + 1 - fotki

to super, że tak się już odnajduje :1luvu: i super, że rezydenci też akceptują Piotrusię :1luvu:
ObrazekObrazek

galos3max

[poprzednia][następna]