Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 19, 2011 11:53 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Marta dzięki za wieści ja zaraz po pracy podjadę i zabiorę małą do weta :( tylko kucze mam prośbę zamieniłam się na wieczorny dyzur z Marą, a u weta z godzinę mi zejdzie, nie pomógł by mi ktoś w wieczornym dyzurze? - bo mój syn ma dziś urodziny i chciałabym kupić mu prezent i przyjść o w miarę normalnej porze do domu :oops:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro paź 19, 2011 13:33 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Śro paź 19, 2011 18:17 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Chwilowo jestem na tyle chora, że nie dam rady w niczym pomóc ani nawet wkleić zdjęć Fuksa i Madhuri i opisów ich charakterów :( Jak przejdzie najgorsze zrobię jakieś ogłoszenia i bazarek. Na razie schodzę :roll:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro paź 19, 2011 19:34 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

terenia1 pisze:Marta dzięki za wieści ja zaraz po pracy podjadę i zabiorę małą do weta :( tylko kucze mam prośbę zamieniłam się na wieczorny dyzur z Marą, a u weta z godzinę mi zejdzie, nie pomógł by mi ktoś w wieczornym dyzurze? - bo mój syn ma dziś urodziny i chciałabym kupić mu prezent i przyjść o w miarę normalnej porze do domu :oops:

Teresa jesli masz taka podbramkowa sytuacje to dzwon do mnie ja nie koniecznie siedze caly dzien na necie, dopiero wieczorem, poprostu przez dzien nie mam czasu.
A tak wogole ktos Ci pomogl czy dalas sama rade.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Śro paź 19, 2011 19:47 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Zapraszam wszystkich na "BAZAREK KLIMKOWY" MUZYCZNO-FILMOWY: viewtopic.php?f=20&t=134584
- dla Naszego Ukochanego Klimcia :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Śro paź 19, 2011 20:29 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Ponawiam pytanie ktore koty sa szczepione bo nie kazdy ma o tym napisane. Czy Mieczysław jest już po kastracji ? :kotek: :ok: :
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Śro paź 19, 2011 20:39 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Mięczysław jest wyszczepiony dwukrotnie, kastrowany jeszcze nie bo ma dopiero piaty miesiąc
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Śro paź 19, 2011 21:04 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

wiesiak pisze:Ponawiam pytanie ktore koty sa szczepione bo nie kazdy ma o tym napisane. Czy Mieczysław jest już po kastracji ? :kotek: :ok: :

Z KOciej Chatki dokładnie nie pamiętam trzeba sprawdzić w kiążeczkach - wg mnie są zaszczepone Zuzia, Pędzel, Józek, Smoła, Longer, Nela

terenia1

Post » Śro paź 19, 2011 21:30 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

jadziaII pisze:Teresa jesli masz taka podbramkowa sytuacje to dzwon do mnie ja nie koniecznie siedze caly dzien na necie, dopiero wieczorem, poprostu przez dzien nie mam czasu.
A tak wogole ktos Ci pomogl czy dalas sama rade.

Dziękuję Jadziu :D jakoś dałam radę. Kupiłam dla kociaków 50 tacek z Rossmana, część zużyłam część włożyłam na półkę tam gdzie jedzenie dla maluszków.
Z Biedronką byłam u weta temperatura 40 stopni, dziś dostała zastrzyki, na następne dni tabletki cała rozpiska jest w Karcie leczenia co i jak podawać - karta leczenia na zdrowej, leki w torebce podpisane na zdrowej.
Kociaki wszystkie praktycznie ok. Romka koteczka po sterylce miała pustą i wylizaną miseczkę.
Dropsika i Sabinkę wypuściłam na kociarnię i zostawiłam je na noc. Mam nadzieję że jutro rano nie będzie sajgonu.
Grzejniki odkręciłam.

terenia1

Post » Śro paź 19, 2011 21:49 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Kocia Mama Ewa pisze:Zapraszam wszystkich na "BAZAREK KLIMKOWY" MUZYCZNO-FILMOWY: viewtopic.php?f=20&t=134584
- dla Naszego Ukochanego Klimcia :kotek:

Ewa super :D zdolna dziewczynka jesteś :wink:

terenia1

Post » Śro paź 19, 2011 21:57 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Chciałam zrobić allegro Zycie i maluszkom, ale zdjęcia robione dawno i kolorowa rodzinka na nich wyglada jeszcze fatalnie :( tak że niestety potrezbne będą fajne zdjecia kociej rodzinki bo kociaki urosły i urocze. Agatko możesz uśmiechną się do swojego taty o zdjęcia kociej rodzinki i Dropsika, bo on tez jeszcze bez zdjęć :( a powolutku można już robić ogłoszenia. I tak na razie nikt nie dzwoni w sprawie adopcji, odwrotnie w sprawie przyjęcia - dziś dwa telefony żeby łącznie zabrać 4 koty :( bo oczywiście standardowo nikt nic nie może zrobić :evil: my musimy bo kotów mamy pod opieką chyba tylko 40 :evil:

terenia1

Post » Śro paź 19, 2011 22:37 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Teresa mamy ladne zdjecia Zyty i rudaskow to jutro Ci poslemy, a jak co to jutro jeszcze jakie zrobimy.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Śro paź 19, 2011 22:56 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

jadziaII pisze:Teresa mamy ladne zdjecia Zyty i rudaskow to jutro Ci poslemy, a jak co to jutro jeszcze jakie zrobimy.

Super :D dzięki Jadziu :D

terenia1

Post » Śro paź 19, 2011 23:15 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Dziś i wczoraj rozmawiałam w lecznicy o szczepieniach na białaczkę i o testach, generalnie tak po pierwsze trzeba kociaki odrobaczyć potem odczekac po odrobaczeniu, zrobić testy i szczepić koty które mają ważne szczepienie doszczepić szczepionką tylko na białaczkę, taka szczepionka jest, kotynie szczepione zaszczepić potrójną szczepionką m. in. na pp. kk i osobną szczepionką na białaczkę, Pani Doktor twierdzi że szczepionki które w jednej injekcji mają wszystko nie do końca są skuteczne, potem odczekać po szczepieniu ok 3 - 4 tygodni i można połaczyć koty z białaczką ze szczepionymi kotami zdrowymi.
I tak myślę na zdrowej części mamy Józka, Smołę, Zuźkę i Pędzla (ich tak szybko ich nie wyadoptujemy niestety chyba że zdarzy się cud) - trzeba zacząć od nich ( w ciągu 4 tygodni zaczym odrobaczymy, zrobimy testy, zaszczepimy mam nadzieję że małą Triskę i Biedronkę wyadoptujemy) i od nich trzeba zacząć wtedy Biedronka i Arletkę można przenieśc na zdrową, z kwarantanny do testów i szczepień Mańka, Longer, Nela - Zytę można od razu szczepić, maluchy i podrostki mam nadzieję, że znajdą domki w miarę szybko.
Zdaję sobie sprawę że koszt na wstępie może być spory - ale zyskujemy pewność że koty są zdrowe i zaszczepione. Biedronek z Arletka będą mogły odzyskać wolność.
Tak w przybliżeniu po cenach takich jak w przychodniach - test na Felv, Fiv 75zł, szczepienie podstawowe ok. 35zł, szczepionka tylko na białaczkę 40zł czyli jeden kot 150zł po cenach takich jak dla klientów - dla nas może być niżej. Może na poczatek inwestycja spora, ale wydaje mi się że w przyszłości nam to zaowocuje.
Jutro podjadę do kociarni zabiorę wszystkie książeczki zdrowia - zorientuję się ze szczepieniami, podjadę do weta założyć brakujące książeczki - i mozna zacząć działać.
Jeśli macie możliowość załatwienia po niższych kosztach lub bezpłatnie testów i szczepionek dajcie sygnał.

terenia1

Post » Czw paź 20, 2011 10:03 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Czyli koncepcja wynajmu dodatkowego pomieszczenia już zupenie odpadła? A pamiętacie jaki to był koszt? Moze by je choc na 1 miesiąc wynająć do czasu aż się poszczepi kociaki ze zdrowej lub ewentualnie zrobi jakąś wolierę?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

[poprzednia][następna]