TYSKIE MRUCZKI IX - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro paź 19, 2011 14:25 Re: TYSKIE MRUCZKI IX - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Justa&Zwierzaki pisze:Kopiuje ze stronki Przystani Ocalenie :

Czy starość musi być tragiczna???- dramat starego człowieka i starego konia

Marianka ma ponad 30 lat. Od kilkunastu mieszka w gospodarstwie swoich właścicieli. Tam przeżyła dużą część swojego życia, a za pracę dostała dom, opiekę i wyżywienie. Niestety przyszła starość- w obecnym miejscu nie ma możliwości zapewnienia jej odpowiedniej opieki. W gospodarstwie jest jeszcze córka, która wyjeżdżając do pracy musi sama oporządzić konia i pozostawić go samego do powrotu z pracy.

W ostatnim czasie otrzymaliśmy wiele próśb o pomoc dla koni. Często odpowiadamy Państwu, zgodnie z prawdą, że niestety brakuje miejsca lub środków na utrzymanie kolejnych koni. Wiemy dobrze, że taka odpowiedź jest przykra dla proszących, ale w danej sytuacji nie możemy w żaden sposób pomóc. I bardzo często znajdujecie Państwo pomoc u innych osób czy fundacji, czasem sami podpowiadamy do kogo się zwrócić. Jednak nie potrafimy zostawić bez pomocy tych, które na żadną inną pomoc nie mogą liczyć ze względu na wiek czy choroby. I tak jest w tym przypadku: właściciele nie chcą oddać swojego końskiego przyjaciela na rzeź, ale proszą żeby zabrać Mariankę do nas, aby mogła dożyć u nas szczęśliwie końca swoich dni. Koniem zainteresowali się oczywiście okoliczni handlarze, ale wiadomo w jakim celu, bo kto kupi ponad 30- letniego konia, który nie nadaje się już do pracy?

Wcześniej trafił do nas Zenuś - stary konik, dla którego miejsce u nas wyszukał stary właściciel prosząc, abyśmy pozwolili jego przyjacielowi pożyć szczęśliwie na starość. No i u nas odszedł na wiecznie zielone pastwiska! Właściciele chcą oddać Mariankę za darmo, jednak musimy pokryć koszt transportu, a to ponad 700 km w dwie strony. Z całego serca prosimy o wsparcie na transport Marianki do Przystani oraz na jej utrzymanie. Za wszelkie wpłaty na konto zbiórkowe z dopiskiem: „Dla Marianki” z całego serca dziękujemy. Takie historie są bardzo wzruszające, świadczą o tym, że są jeszcze ludzie, którzy potrafią sercem odpowiedzieć na bezgraniczną miłość i poświęcenie ze strony zwierząt, które całe życie oddały swoim właścicielom. Są jeszcze ludzie, którzy nie przeliczają wszystkiego na pieniądze! Marianka zasłużyła na spokojną starość, a nie na rzeż, a jej opiekunowie zasłużyli na pomoc- dlatego ośmielamy się prosić Was kochani o wsparcie!
MARGO

MARGO

Od: Pt lip 23, 2004 19:39

Post » Śro paź 19, 2011 19:34 Re: TYSKIE MRUCZKI IX - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Margo dzięki za przypomnienie o Przystani , może ktoś pomoże w transporcie ...

Przed chwilka umyłam Emi i zostawiłam ją bez pampersa bo te odparzenia ciężko sie goja a nadal ma tez luźne kupale i sie koło zamyka :roll: No i żeby wreszcie zaczęła sama siku robić :|
Ale apetyt dopisuje , zabawa tez :):):)

Mam doła bo juz nie bede miała dostępu do taniej RC :cry: i bede zmuszona kupować suche przez neta a karmy lecznicze czyli RC Urinary i RC Urinary HD i Calm u weta na kreske :|

I tu wielkie podziękowania dla OBECNEJ za zakup u moich wetów 3.5 kg RC Urinary :1luvu: :1luvu: :1luvu:

A wiecej nie teraz już nie napisze bo Mati sie upomniała o porcje miziania a ona nie lubi rywalizować z kompem :twisted:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Śro paź 19, 2011 19:40 Re: TYSKIE MRUCZKI IX - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Justa, na Allegro są RC Urinary i Calm, tylko byś musiała porównać, czy jest coś taniej niż u Twoich wetów.
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Śro paź 19, 2011 19:47 Re: TYSKIE MRUCZKI IX - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

a czemu nie bedziesz juz miala dostepu do tanszego royala?

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro paź 19, 2011 19:51 Re: TYSKIE MRUCZKI IX - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Kociara82 pisze:a czemu nie bedziesz juz miala dostepu do tanszego royala?

Bo zmieniły sie struktury ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro paź 19, 2011 19:58 Re: TYSKIE MRUCZKI IX - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Ja kupuję na Krakvecie karmę specjalistyczną RC dla cukrzycowej kici moich rodziców. Wychodzi trochę taniej niż u weta i na allegro :roll:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Śro paź 19, 2011 20:02 Re: TYSKIE MRUCZKI IX - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Justa&Zwierzaki pisze:

tzn? Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi?

Kociara82

Post » Śro paź 19, 2011 20:04 Re: TYSKIE MRUCZKI IX - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Kociara82 pisze:
Justa&Zwierzaki pisze:

tzn? Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi?

Nie ma możliwości juz nic załatwić , tak mi powiedział ten pan u kogo zamawiałam :(
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro paź 19, 2011 20:07 Re: TYSKIE MRUCZKI IX - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

buuuuuuuuuuuuuuuu, szkoda.... :roll:

Kociara82

Post » Śro paź 19, 2011 20:31 Re: TYSKIE MRUCZKI IX - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

phantasmagori pisze:Ja kupuję na Krakvecie karmę specjalistyczną RC dla cukrzycowej kici moich rodziców. Wychodzi trochę taniej niż u weta i na allegro :roll:

A masz jakis rabat stałego klienta?? Bo krakvet na allegro też sprzedaje :lol:
Tak z ciekawości tylko pytam, bo raczej zawsze mieli te same ceny u siebie co na allegro ;)
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Śro paź 19, 2011 20:34 Re: TYSKIE MRUCZKI IX - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Dziś miałam ogromną przyjemność poznać osobiście Justynę, jej dwa psiaki i jej ptaki :mrgreen:
Justynko dzięki wielkie raz jeszcze na namiary na weta... dam znać jak sprawa będzie się rozwijać :kotek:

obecna

Od: Wto sty 18, 2011 16:23

Post » Śro paź 19, 2011 22:45 Re: TYSKIE MRUCZKI IX - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

obecna pisze:Dziś miałam ogromną przyjemność poznać osobiście Justynę, jej dwa psiaki i jej ptaki :mrgreen:
Justynko dzięki wielkie raz jeszcze na namiary na weta... dam znać jak sprawa będzie się rozwijać :kotek:

Justa czemu ja ptaszków nie widziałam :evil:
Anna Kubica

Post » Śro paź 19, 2011 23:02 Re: TYSKIE MRUCZKI IX - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Anna Kubica pisze:
obecna pisze:Dziś miałam ogromną przyjemność poznać osobiście Justynę, jej dwa psiaki i jej ptaki :mrgreen:

Bo juz były pojedzone i siedziały na drzewie :twisted: ale masz to jak w banku że je zobaczysz jak je bede pszenica karmić :lol: A teraz jak zimno to jedzą sporo ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro paź 19, 2011 23:21 Re: TYSKIE MRUCZKI IX - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Obrazek
dobrej nocy, mruczki kochane :)

Kociara82

Post » Czw paź 20, 2011 7:37 Re: TYSKIE MRUCZKI IX - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Justa&Zwierzaki pisze:
Anna Kubica pisze:

Bo juz były pojedzone i siedziały na drzewie :twisted: ale masz to jak w banku że je zobaczysz jak je bede pszenica karmić :lol: A teraz jak zimno to jedzą sporo ...

Ha, ha zanim odpowiedziałaś, pomyślałam, że futrzaki zamiast telewizora z żywych rybek, mają fruwające ptaszki, ale mruczki miałyby radochę...
MARGO

MARGO

Od: Pt lip 23, 2004 19:39

[poprzednia][następna]