FUNDUSZ POKRZYWKOWY - POKRZYWKI PROSZONE O GŁOS !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 18, 2011 20:59 Re: FUNDUSZ POKRZYWKOWY - NA RATUNEK KOTOM!!! DOŁĄCZ DO NAS!!!

dagmara-olga pisze:od około 19:300 zablokowano dostęp do wątku dla niezalogowanych.

chyba za duży tłok tam zrobiłyśmy :twisted:
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Wto paź 18, 2011 21:09 Re: FUNDUSZ POKRZYWKOWY - NA RATUNEK KOTOM!!! DOŁĄCZ DO NAS!!!

Ja-Ba pisze:Czytałam forum Psiakość ale w pewnym momencie mi zablokowało dostęp. Też ktoś tak ma? Nie logowałam się tam bo poza tą sprawą - nie mam po co.

Dziwnie ta sprawa wyglada, sama jestem ciekawa jakiegoś wyjaśnienia.

Ja-Ba, mnie zablokowało od 93 str., ale zarejestrowałam się pod innym nickiem, właśnie ze względu chociażby na to żeby wiedzieć jak się sprawa wyjaśni.
„W Polsce skumulowały się trzy najgorsze zarazy: PiS, KK i coronawirus.”
„Patrząc na naszych obecnych polityków mogę stwierdzić,
że najwięcej kultury jest w serze, jogurcie i kefirze.”

„Jeżeli człowiek rodzi się nie prosięciem, a niemowlęciem ludzkim,
to nie powinien na starość być świnią tylko człowiekiem”.
- Władysław Bartoszewski
„Cienia i wolności nie przydepniesz butem”.- Antoni Regulski
„Pobożność jest niezwykle ważna, ale rozumu nie zastąpi”. - Ks. Józef Tischner
„Ręce, które pomagają są bardziej święte, niż usta które się modlą”. - Maria Czubaszek

mamut

Od: Śro lip 09, 2008 17:44

Post » Wto paź 18, 2011 21:21 Re: FUNDUSZ POKRZYWKOWY - NA RATUNEK KOTOM!!! DOŁĄCZ DO NAS!!!

Mamutku, ja też się w końcu zarejestrowałam, nie dla sensacji, ale chcę wiedzieć.
Szczęśliwie wyjaśniła się sprawa suczki Gi, a co z kotami?
Obrazek

Ja-Ba

Post » Wto paź 18, 2011 22:04 Re: FUNDUSZ POKRZYWKOWY - NA RATUNEK KOTOM!!! DOŁĄCZ DO NAS!!!

dziewczyny proszę o streszczenie... ja tylko szybko przeleciałam dwie ostatnie strony
ObrazekObrazekObrazek
ZAPRASZAM NA WYPRZEDAŻ U CYNAMONA I WANILII:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=134893&p=8123784#p8123784

cynamon i wanilia

Od: Sob maja 24, 2008 20:16

Post » Wto paź 18, 2011 22:09 Re: FUNDUSZ POKRZYWKOWY - NA RATUNEK KOTOM!!! DOŁĄCZ DO NAS!!!

8O Co sie dzieje?? Znowu cos z pieniedzmi?
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

Post » Śro paź 19, 2011 8:01 Re: FUNDUSZ POKRZYWKOWY - NA RATUNEK KOTOM!!! DOŁĄCZ DO NAS!!!

C&W - tego streścić się nie da. Wygląda na to że sprawa jest o wiele głębsza i poważniejsza niż się wydawało, z czysto ludzkiego punktu widzenia / chodzi też o dramat człowieka/
Na forum Psiakość hodowczyni od której była suczka Ginger prosi o wstrzymanie się od wszelkich osądów i komentarzy - a ona poznała sprawę i ja ufam że prosi o to nie bezpodstawnie.

Jedyne co teraz chyba możemy robić to starać się ustalić co dzieje się z kotami które były pod opieką Etiopii, czy można w jakiś sposób im / kotom/ pomóc, a jeśli zdecydujemy jednak przekazać swoją pomoc finansową - to komu tak naprawdę - z przeznaczeniem dla tych kotów naturalnie.
Obrazek

Ja-Ba

Post » Śro paź 19, 2011 9:54 Re: FUNDUSZ POKRZYWKOWY - NA RATUNEK KOTOM!!! DOŁĄCZ DO NAS!!!

przekleję od Czarownic
lutra pisze:Kotami Beaty zajmie się jej tata, który bardzo lubi te koty. Syntia została zabrana na inny tymczas. Koty żyją, mają się dobrze. Pies ma się też dobrze, choć niewiele brakło. Beata potrzebuje lekarza i wsparcia. Może liczyć na rodzinę i myślę, wierzę, że da sobie ze wszystkim radę.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro paź 19, 2011 9:58 Re: FUNDUSZ POKRZYWKOWY - NA RATUNEK KOTOM!!! DOŁĄCZ DO NAS!!!

To sie narobilo Etiopii i jej zwierzakom :?
Czy wiadomo w ogole jak ona sie czuje?
Obrazek

Ania i jej Nitro

Post » Śro paź 19, 2011 19:06 Re: FUNDUSZ POKRZYWKOWY - NA RATUNEK KOTOM!!! DOŁĄCZ DO NAS!!!

Ania i jej Nitro pisze:To sie narobilo Etiopii i jej zwierzakom :?

Tu jest jeszcze jeden watek http://www.bialyowczarek.fora.pl/psy-w- ... ,1695.html

Ja-Ba pisze:C&W - tego streścić się nie da. Wygląda na to że sprawa jest o wiele głębsza i poważniejsza niż się wydawało, z czysto ludzkiego punktu widzenia / chodzi też o dramat człowieka/
Na forum Psiakość hodowczyni od której była suczka Ginger prosi o wstrzymanie się od wszelkich osądów i komentarzy - a ona poznała sprawę i ja ufam że prosi o to nie bezpodstawnie.

Jedyne co teraz chyba możemy robić to starać się ustalić co dzieje się z kotami które były pod opieką Etiopii, czy można w jakiś sposób im / kotom/ pomóc, a jeśli zdecydujemy jednak przekazać swoją pomoc finansową - to komu tak naprawdę - z przeznaczeniem dla tych kotów naturalnie.

Wydaje mi się że na razie to chyba musimy zachować spokój i cierpliwie poczekać aż sprawa się nieco wyjaśni, bo na chwilę obecną wiadomo tylko tyle, że kotami zaopiekowała się rodzina Etiopii .
W tej sytuacji pieniądze dla niej będą musiały na razie poczekać na wysyłkę.
Musimy też śledzić inne wątki i fora.

- Władysław Bartoszewski
„Ręce, które pomagają są bardziej święte, niż usta które się modlą”. - Maria Czubaszek

mamut

Post » Czw paź 20, 2011 9:22 Re: FUNDUSZ POKRZYWKOWY - NA RATUNEK KOTOM!!! DOŁĄCZ DO NAS!!!

mamut pisze:
Ania i jej Nitro pisze:To sie narobilo Etiopii i jej zwierzakom :?

Tu jest jeszcze jeden watek http://www.bialyowczarek.fora.pl/psy-w- ... ,1695.html

Ja-Ba pisze:C&W - tego streścić się nie da. Wygląda na to że sprawa jest o wiele głębsza i poważniejsza niż się wydawało, z czysto ludzkiego punktu widzenia / chodzi też o dramat człowieka/

Wydaje mi się że na razie to chyba musimy zachować spokój i cierpliwie poczekać aż sprawa się nieco wyjaśni, bo na chwilę obecną wiadomo tylko tyle, że kotami zaopiekowała się rodzina Etiopii .
W tej sytuacji pieniądze dla niej będą musiały na razie poczekać na wysyłkę.
Musimy też śledzić inne wątki i fora.
Obrazek

Ania i jej Nitro

Post » Czw paź 20, 2011 11:41 Re: FUNDUSZ POKRZYWKOWY - NA RATUNEK KOTOM!!! DOŁĄCZ DO NAS!!!

jasdor pisze:przekleję od Czarownic
lutra pisze:Kotami Beaty zajmie się jej tata, który bardzo lubi te koty. Syntia została zabrana na inny tymczas. Koty żyją, mają się dobrze. Pies ma się też dobrze, choć niewiele brakło. Beata potrzebuje lekarza i wsparcia. Może liczyć na rodzinę i myślę, wierzę, że da sobie ze wszystkim radę.

Czy możesz podać tutaj linka do tego wątku ?

Od Behemot z Psiakości dostałam na moje zapytanie o los kotów odpowiedź że kotami podobno zajmuje się rodzina, ale nie jest to potwierdzona informacja.

Ciągle boję się czy koty otrzymały już własciwą pomoc, czy są w tak szczęśliwej sytuacji jak Ginger - czy już nic im nie grozi.

Na wątku Etiopii brak jakichkolwiek wpisów o losie kotów.

Czy lutra ma bezpośredni kontakt z rodziną Etiopii? czy wiadomości są pewne?
Obrazek

Ja-Ba

Post » Czw paź 20, 2011 12:29 Re: FUNDUSZ POKRZYWKOWY - NA RATUNEK KOTOM!!! DOŁĄCZ DO NAS!!!

Ja-Ba pisze:
jasdor pisze:przekleję od Czarownic

Czy możesz podać tutaj linka do tego wątku ?

Od Behemot z Psiakości dostałam na moje zapytanie o los kotów odpowiedź że kotami podobno zajmuje się rodzina, ale nie jest to potwierdzona informacja.

Ciągle boję się czy koty otrzymały już własciwą pomoc, czy są w tak szczęśliwej sytuacji jak Ginger - czy już nic im nie grozi.

Na wątku Etiopii brak jakichkolwiek wpisów o losie kotów.

Czy lutra ma bezpośredni kontakt z rodziną Etiopii? czy wiadomości są pewne?

Zacytowany przez jasdor post lutry jest z wątku Paktu Czarownic viewtopic.php?f=1&t=133473&start=840

Wczorajsza wypowiedź viewtopic.php?f=1&t=133473&start=855 . Pozwoliłam sobie skopiować.

solangelica pisze:Dotarlam na forum, wreszcie. Nigdy przenigdy nie bede psioczyc na krakowska komunikacje mejska, obiecuje... na szczescie udalo mi sie wreszcie dotrzec do domu i zjesc obiad :)
esc
Jesli chodzi o Etiopie - sprawa BEDZIE WYJASNIONA. Jesli ktos w to watpi, to trudno, to jego sprawa i jego zwatpienie. Sytuacja Beaty jest tak delikatna i trudna ze nie ma innego wyjscia jak czekac cierpliwie na rozwiazanie sprawy. Publiczne wytykanie bledow, wyliczanie i rozstrzasanie niczego nie przyspieszy wrecz przeciwnie, moze przyniesc wiecej krzywdy niz korzysci. Dlatego ponawiam swoj apel o zachowanie spokoju i odpowiedzialnego doboru slow.
Czarownice jak zwykle stanely pod tym wzgledem na wysokosci zadania, za co bardzo Wam dziekuje. Pokazalyscie prawdziwa klase :) :1luvu:

Ja tez pomagalam Beacie. Mysle ze bardzo duzo jej pomoglam, a poza tym po prostu i po ludzku polubilysmy sie. Jak to w zyciu bywa. Nadal jest dla mnie wazna osoba, martwie sie o nia i przezywam to wszystko na swoj sposob. Staram sie pamietac ze jest chora. Mnie rowniez jest dziwnie, ciezko i trudno mi to wszystko ogarnac, ale nie ja tu jestem najwazniejsza ale Beata. Zwierzeta sa bowiem bezpieczne, jak napisala lutra. Teraz toczy sie walka o zdrowie i zycie Beaty, ktora - jak wierze mocno - wygra.

Zanim sie zacznie od niej wymagac odwagi i rozliczen na trzech, czterech, pieciu forach, trzeba jej dac czas na to zeby mogla wogole zaczac normalnie funkcjonowac. Na wyjasnienia przyjdzie czas i miejsce, teraz trzeba przede wszystkim zachowac spokoj i szacunek.

Kazdemu sie to moze przytrafic, kazdemu z nas. Dlatego - tak jak napisala Ayo - nie bijmy piayny i pamietajmy o tym ze to w dalszym ciagu jest jedna z nas.

Odpowiadajac na wasze pytania: osobiscie nie widzialam na zywo jej zwierzat ale one istnieja, sa zywe i realne i to moze potwierdzic chocby duzo osob z AFNu. Beata duzo wczesniej niz ja zaczela zajmowac sie zwierzetami; koty pochodza z fundacji, Beata sie nimi zajmowala najpierw na DT potem zostaly u niej. Psa osobiscie wozil wislackikot do Wroclawia i Warszawy. Jesli ktos potrzebuje sprawdzic to osobiscie, prosze kontaktowac sie z Tweety lub wislackimkotem z AFNu. Oni udziela wiecej konkretnych informacji.

Zwierzeta byly chore i potrzebowaly specjalistycznej pomocy medycznej. Sa na to realne dowody, weterynarz ktora leczyla je rowniez istnieje (nie jest to weterynarz widmo ;)) i to dzieki niej Ginger zyje. Sa rowniez faktury i rachunki za leczenie zwierzat, sa karty leczenia itp. Ta pomoc medyczna byla potrzebna realnie, co do tego nie ma watpliwosci.

Osobiscie nic mi nie wiadomo na ten temat jakoby Beata pieniadze na leczenie wziela dla siebie. Wrecz przeciwnie, zawsze dla niej wazniejsze byly zwierzeta niz ona sama. Osoba z fundacji z ktora rozmawialam rowniez takiej wiedzy nie posiada.
Jesli ktos ma twarde dowody ze jest inaczej, to proszony jest o zgloszenie sprawy odpowiednim organom scigania. Istnieja w tym kraju takie procedury ktore beda w stanie wyjasnic wszelkie watpliwosci. I nie sa to procedury zwiazane z internetowym forum milosnikow zwierzat, ze przypomne.

W razie watpliwosci i pytan, Robert z AFNu prosil zeby kontaktowac sie z nim, na miau wystepuje jako wislackikot.

Beata jest powaznie chora. Ufam, ze osoby wrazliwe na trudny los chorych zwierzat beda w stanie choc w czesci zrozumiec trudna sytuacje chorego czlowieka. Nie jest to proste, bo nic w tej sytuacji nie jest proste ale wierze ze wrazliwosc ktora nas tu wszystkie cechuje rowniez dotyczy ludzi.

Ja tez jej pomoglam. I czuje sie podobnie jak wy. Ale nie zaluje tej pomocy bo tak najwidoczniej mialo byc. Kto wie czy bez tego naszego/waszego wsparcia sytuacja nie skonczylaby sie duzo tragiczniej...?

Dzisiaj został zamknięty wątek na Psiakość http://www.psiakosc.com/forum/showthrea ... 38&page=99

- Władysław Bartoszewski

mamut

Post » Czw paź 20, 2011 21:27 Re: FUNDUSZ POKRZYWKOWY - NA RATUNEK KOTOM!!! DOŁĄCZ DO NAS!!!

zamieszczam info z forum Psiakość

Oto oficjalne oświadczenie Alpenangel w sprawie Beaty i Ginger. Na prośbę Alpenangel na pewien czas otwieram wątek. Bardzo proszę o zachowanie taktu i spokoju.

Obiecałam i słowa dotrzymuje.

Po wielu rozmowach, wyjaśnieniach – powstał w miarę zwięzły obraz sytuacji – chce podkreślić, że ta sytuacja to przede wszystkim tragedia człowieka i jego rodziny. Proszę więc, by wszyscy czytający uwzględnili ten fakt.

1. Finanse:
TOZ Kraków przeprowadził dokładną analizę kosztów poniesionych na diagnozowanie Gi – łączna kwota wydana na konsultacje, badania, leki to około 17.000,00 PLN Gi była faktycznie konsultowana, badana, a nawet miała wykonywane zabiegi przez weterynarzy w Krakowie, Wrocławiu i Warszawie. Każda złotówka, przekazywana na leczenie Gi została na to leczenie wydana.
Zespól medyczny, nie mógł prawidłowo zdiagnozować Gi.
2. Choroba Gi
Gi była konsultowana przez szereg specjalistów pod wieloma różnymi kątami. Jedynym prawdziwym schorzeniem Gi było nietrzymanie moczu, oraz powiększona śledziona. Żaden z weterynarzy w drodze konsultacji NIE MÓGŁ stwierdzić, co jest Gi.
Dopiero ścisła współpraca dwóch lekarzy, doprowadziła do powzięcia podejrzenia, że „chorobą” Gi jest choroba Beaty. W celu potwierdzenia tego przypuszczenia, Gi została przyjęta do szpitala, gdzie pod okiem pani doktor Dudy zaczęła błyskawicznie dochodzić do siebie mimo odstawienia leków.
Po stwierdzeniu faktów : pies miał ogromną niedowagę, można napisać, że suka była zagłodzona i potwierdzenia ich przez dwóch lekarzy weterynarii oraz pracownika TOZ, została podjęta decyzja o interwencyjnym odebraniu psa.
Pracownik TOZ w obecności lekarza weterynarii przeprowadził rozmowę z Beatą, której efektem było podpisanie przez Beatę dobrowolnego zrzeczenie się opieki nad Gi.
3. Stan obecny
Obecnie Gi mieszka w nowym domu, poza Krakowem. Powoli dochodzi do siebie, dochodzenie do właściwej wagi jeszcze trochę potrwa.
Beata nadal znajduje się w szpitalu na oddziale intensywnej opieki. Z pewnością będzie wymagała długiego leczenia, oraz wsparcia ze strony rodziny i przyjaciół. Chce podkreślić, że Beata nie jest osobą złą, a chorą. To ogromna różnica!

Proszę, by ten wątek – po okresie koniecznym do zapoznania się zainteresowanych – został ukryty, tak by nikt obok administratora forum nie mógł go czytać, a tym bardziej kopiować.

Jest to konieczne ze względu na stan zdrowia Beaty oraz dobro jej rodziny.
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Wto paź 25, 2011 16:07 Re: FUNDUSZ POKRZYWKOWY - NA RATUNEK KOTOM!!! DOŁĄCZ DO NAS!!!

Przypominam o zgłaszaniu kandydatów do pomocy w październiku!

Jednym z kandydatów byłaby kotka jedno oczka Mila która "przepadła" w głosowaniu wrześniowym, a która dalej przebywa w Jokocie viewtopic.php?f=1&t=127452&start=1320 na GERSONA
2. Mila
Obrazek

Na dzień dzisiejszy mamy w pokrzywkowej kasie na październik: składki - 165 zł + 160 zł z bazarku Rakei = 325 zł.
Do końca miesiąca jeszcze powinny wpłynąć składki.

Ze spraw zaległych które muszę poruszyć - wrześniowe pieniążki (145 zł) dla kotów Etiopii dalej są nie wysłane.
Na dzień 22-go października mam tylko takie informacje jakie były podane na forum.
Odnośnie kotów które są pod opieką rodziny, to dodatkowo dowiedziałam się, że kotka Nala jest lekko karłowata i ma problemy z sercem ale ogólnie czuje się dobrze, a jej leczenie jest opłacane przez AFN.
Mufasa ma problemy ze stawami, a Teqila, tu zacytuję: "z Tequilą było kiepsko ale jest już dobrze".
I że na ten dzień nie było u weta zaległości płatniczych za koty.

- Władysław Bartoszewski

mamut

Post » Wto paź 25, 2011 18:47 Re: FUNDUSZ POKRZYWKOWY - NA RATUNEK KOTOM!!! DOŁĄCZ DO NAS!!!

Co do składek wrześniowych to myślę że pieniążki powinny iść "za zwierzakami". Nie wiem do końca jak by to można było załatwić, nie wiem czy jakieś koty potrzebują wsparcia w leczeniu, czy te u rodziny Etiopii są zdrowe czy leczone, czy może są jakieś długi u wetów. Ale myślę że na któryś z tych celów powinny być przekazane.

Co do głosowania na październik to tak jak poprzednio - pół na pół?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

[poprzednia][następna]