[PKDT]GDAŃSK -KOTY Z FERMY LISÓW WALCZĄ O PRZETRWANIE!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 16, 2011 10:12 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Ode mnie poszedł właśnie przelew na kotki.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Nie paź 16, 2011 10:32 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

edii pisze:Ode mnie poszedł właśnie przelew na kotki.

:kotek: :ryk: :kotek:
Dziekujemy;-)
Kotków nadal kilkadziesiąt (min 40) a nas nadal 4 i to nie zawsze dyspozycyjnych.
Jest tyle kociaków w potrzebie, że w zasadzie 2 osoby o nas pamiętają i ratują datkiem lub karmą.
Tym bardziej dziekuje i ciesze się, że czasem przypadkiem dramat tego stada zostaje zauważony.
To dla mnie ogromna motywacja, aby mimo wielu obowiązków zbierać się w sobie i nadal działać - bo jako mieszkańcy tego osiedla nie potrafimy zostawić tych kotów bez pomocy i jedzenia.
Ostatnio edytowano Nie paź 16, 2011 10:51 przez aya13, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Nie paź 16, 2011 10:38 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Zima będzie bardzo trudna także fizycznie ze względu na teren gdzie sie znajdują.

Bardzo licze na właczenie się pkdt podczas zimy -Aniu czekamy na Ciebie z aparatem;-))))

Liczymy, że po tych letnich i cięzkich miesiacach znajdzie się choć jedno miejsce w PKDT dla jakiegoś kociaka z LISIARNI, bardzo zalezy nam, aby złapać i UDOMOWIĆ 3 maluchy.
Jednak nie mamy doświadczenia i nie zawsze nam się udaje to co sobie zamierzymy;-(
3 :( maluchy nadal siedzą w lisiarni- sa zdrowe i piekne, 2 dziewczynki i 1 chłopak;-)))

Pomózcie! Potrzebny DT i pomoc w złapaniu.
Obrazek

aya13

Post » Nie paź 16, 2011 10:45 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

KaleidoStar pisze:"COO??? Jak to..jak to..NIE MA domku dla MNIE??"

Obrazek

Nadal nie ma domku dla Hansa;-(((

Ten kotek potrzebuje prawdziwego domu tymczasowego, tam gdzie przebywa ma kontakt z człowiekiem 1 godzine dziennie i to nie sprzyja zmianom i pozbyciu sie strachu. Kotek jest miziakiem ale bojącym sie kazdego nagłego ruchu.
Bardzo inteligentny i oryginalnie umaszczony;-)
Obrazek

aya13

Post » Nie paź 16, 2011 12:27 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Ostatnich kilka liczeń daje wynik 48. Są nowe.

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Wto paź 18, 2011 19:53 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

poniżej Szef. Bardzo mądry Pan Kot. To on zgłosił stado do karmienia ;)

http://ssb.vot.pl/i/f/2011-10-18_boss_1.jpg

----------------------------------------------------------------------

a to "Brat Szefa", niestety nie może wyjść z kataru :(

http://ssb.vot.pl/i/f/2011-10-18_boss-bro_1.jpg
http://ssb.vot.pl/i/f/2011-10-18_boss-bro_2.jpg

Rusłan, zapewne spokrewniony z Szefostwem. Wielki i skoczny kocur.

http://ssb.vot.pl/i/f/2011-10-18_ruslan_1.jpg

To Zbój vel "Zjem Wszystko" który okazał się kotką. W kiepskim stanie, podejrzewamy FIP :(

http://ssb.vot.pl/i/f/2011-10-18_goon_1.jpg

A to kupa nieszczęścia, kocur zawsze chory i zbity, na dokładkę
tydzień temu został (najprawdopodobniej) potrącony przez auto (silny
wstrząs mózgu i zwichnięta łapa). Pilnie potrzebuje domu, na dworze
sobie nie radzi. Pechowiec.

http://ssb.vot.pl/i/f/2011-10-18_bidul_1.jpg
http://ssb.vot.pl/i/f/2011-10-18_bidul_2.jpg

ssb

Post » Wto paź 18, 2011 20:10 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Sob paź 22, 2011 18:02 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

O miło że o nas pamiętacie :1luvu: ja już głosowałem na kraku, wydarzenie na fb pchnąłem dalej.

Z innej beczki,
skleiłem starą ulotkę od Kasi (przy okazji zrobiła nam mały update treści) tzn. z dwu stron zrobiłem jedną.

http://pkdt.pl/attachments/article/257/ ... ulotka.png

ssb

Post » Pon paź 24, 2011 11:01 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Hans i Lazurek wczoraj wieczorem zostali zawiezieni do wspólnego domku;-)
mieszkaja blisko i niebawem ich odwiedze, aby zobaczyc jak się zadomowili.
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :kotek: :piwa:
Ostatnio edytowano Pon paź 24, 2011 20:29 przez aya13, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

aya13

Post » Pon paź 24, 2011 12:36 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Właśnie wyczytałam na FB :D Boskie wieści, naprawdę...jedne z lepszych :D
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Pon paź 24, 2011 22:48 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

KaleidoStar pisze:Właśnie wyczytałam na FB :D Boskie wieści, naprawdę...jedne z lepszych :D

:P kazdy sms to moje zastanawianie sie czy jest lepiej z hansem czy gorzej hahaha....ale trzeba pozytywne mysli sciagać to sie uda;-))) Ja 2 tygodnie temu wziełam sie ostro do pracy jesli chodzi o promowanie kotków z lisiarni i uparłam się, że znajde im dom, by zrobic maluchom miejsce...jak to wypowiedziałam to zaraz dom był;-)

Ania teraz kolej na Zajaca, dałam zdjęcia stare jakies do ogłoszenia na PKDT- ale mysle, że jak dasz nowe to lada dzień Zajaczek znajdzie dom. Przeslij Szymonowi nowy tekst i zdjęcia a zobaczysz, że sie uda. Może tez dwupak zaproponuj i wstaw zdjecie z Tolkiem. Podeslij Kasi żeby na pkdt-fb zrobiła wydarzenie.

Ja mam zawsze Zajaca w tyle głowy, bo to była obok Hansika moja druga perełka, dzika bestia (pogryzła weta, który przychodził jej robic zastrzyki do klatki), nikt sobie z nia nie radził, była wypuszczona na lisiarnie bo nie potrafiła żyć w klatce. Potem znów się uparłam i wtedy zgodziłaś sie ją zabrać. Masz miodek w domku ale jeśli nie zostaje u Ciebie musimy znaleźć jej dom;-)))))

A potem pozostałym Twoim futerkom;-) Im dłuzej sa u Ciebie tym cięzej będzie sie rozstać :kotek:
buziaki;-)
Obrazek

aya13

Post » Śro paź 26, 2011 12:42 Re: Oruńskie koty proszą o głosy w ankiecie KrakVetu dla PKDT!

Prosimy o głosowanie w ankiecie krakvetu na pomorski koci dom tymczasowy,
instrukcja znajduje się tutaj:
viewtopic.php?p=8099660#p8099660

wynik wewnętrznego głosownia forum miau i dogmanii
viewtopic.php?f=1&t=133887

PKDT zostało wspólnym kandydatem forum miau i dogmanii,
ponieważ akcja pomocy naszym bezdomniaczkom formalnie
jest akcją PKDT -- jeśli wygra PKDT nasze koty będą miały zimą co jeść.

Głosujcie i namawiajcie znajomych/rodzinę na głosowanie.

ssb

Post » Śro paź 26, 2011 13:01 Re: Oruńskie koty proszą o głosy w ankiecie KrakVetu dla PKDT!

Meldujemy się :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro paź 26, 2011 19:42 Re: Oruńskie koty proszą o głosy w ankiecie KrakVetu dla PKDT!

dzieki!
Kazdy głos na wagę złota!
Zajmuje to kilka chwil a dla nas to duze wsparcie. :ok:
Obrazek

aya13

Post » Pt paź 28, 2011 5:48 Re: Oruńskie koty proszą o głosy w ankiecie KrakVetu dla PKDT!

Dzis po powrocie z pracy, zaglosuje.Nie zagladalam tu od tygodnia a tu takie zmiany! Lazurek i Hans maja dom!
Poprawilo mi to humor, dziekuje :lol:
Podesle tez jakas kasiorke dzis lub jutro a teraz zmykam.Pozdrawiam wszystkich na tym forum.Trzymajcie sie cieplutko :1luvu:

Pluszard

Od: Wto lip 19, 2011 14:32

[poprzednia][następna]