Ale przeczytałam wczoraj o Mróweczce- zagłodzonej, niewidomej, wiekowej koteńce, którą do łódzkiego schroniska przywiozła Straż. Dlatego dochód z bazarku będzie podzielony na pół między nasze futra, a Mróweczkę. CoolCaty zadecyduje, co jej potrzeba.
Dziś licytujemy kilka delikatesów.
Nr 1. Herbatka imbirowa. Dzięki @Freak

Licytuje: Madziulla za 12 PLN

Nr 2. Grecki rarytas. Zestaw przypraw i oliwy z oliwek. W skład zestawu wchodzi mieszanka do tzatzików, mieszanka do mousaki, curry, tymianek, mieszanka do jagnięciny, papryka bucovo (ostra!!!!), pieprz kajeński, oregano, dwie łodyżki mountains tea, strączki chilli oraz buteleczka oliwy, w której pływają zioła rozmaite- na moje oko biała gorczyca, kolorowy pieprz i gałązka rozmarynu. Wszystko pięknie skomponowane na deseczce. Zaprawdę powiadam- zacna rzecz.

Licytuje: brązowobiali za 26 PLN

Nr 3. Hawajska przyprawa. Sól morska z dodatkiem glinoziemu. Znakomita do krewetek, past kanapkowych, ryżu. Ryż zabarwia na różowawo, co jest atrakcyjne dla niejadków. W poręcznym młynku ułatwiającym stosowanie jest 110 g przyprawy.

Licytuje: taizu za 16 PLN

Nr 4. Kultowy Big Red. Cynamonowa guma do żucia. Kiedyś obiecałam, że jeszcze będzie na bazarku. I jest. Cztery opakowania, w każdym po 15 listków.

Licytują:
Guma a: sprzedana ciotce59

Guma b: sprzedana taizu

Guma c:
Guma d:
Nr 5. Francuskie specjały. Zestaw przetworów w uroczych, 50 gramowych słoiczkach. Produkt sygnowany przez firmę Bonne Maman. W zestawie mamy konfiturę truskawkową, konfiturę morelową, galaretkę malinowo- porzeczkową, marmoladę z gorzkich pomarańczy oraz konfiturę z wiśni. Szczerze polecam.

Licytuje: Terra50 za 27 PLN

Bazarek potrwa 5 dni od pierwszej oferty.
Koszta przesyłki pokrywam ja.
Cena wywoławcza gumy do żucia to 5 PLN, w opcji KT 10 PLN za paczkę.
Pozostałe fanty- wywoławcza 10 PLN.
Zaczniemy