Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 18, 2011 12:26 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Mięczysław nie chowa tylko wszystko wyciąga albo ....wciąga :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Wto paź 18, 2011 14:52 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Mara S pisze:Klimek zostaje do piątku bo, o ile z kataru się wyleczył to kupy nadal są różne i p. Ilona sprawdza jeszcze jakiś lek. Absolutnie nie może trafić potem do Kch - to kolejny kot specjalnej troski - a jedyne co teraz mamy to biuro Ewy Kociej Mamy ale to też tylko do końca listopada. Ja się nie odzywam bo sama jestem chora - mam L4 i sumamed :D, na razie głównie leżę w łóżku i smarkam ale jutro wieczorem mam dyżur i się zastanawiam czy już będe w stanie na niego się udać :( Zrobię Klimkowi allegro ale tak jak ktoś kiedyś osobny wątek proponował to też nie zaszkodzi...

Mara ale to ma oznaczać, że zalożysz Klimkowi wątek? Szkoda, że nie ma na niego bazarków, jak jesteś w łóżku to może by Ci sie nudziło na tyle żeby pobazarkować? Ja też leze w łózku i walcze na watkach :D

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Wto paź 18, 2011 14:53 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Majeczko serdecznie dziękujemy za dary do schroniska :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Wto paź 18, 2011 15:12 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Na zdrówko :mrgreen: Zaczynam znowu bawić się w ...zbieraczkę :twisted: :twisted:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Wto paź 18, 2011 15:29 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Witam, coś mi internet kiepsko działa.

Piotr rano zabrał małą Triśkę do Almavetu, bo nie chciała jeśc, leżała w budce i nawet nie chciała żeby ją dotykac :( Dzięki za pomoc. Wieczorem Teresa ją odbierze.
Smoła dostała zastrzyk od Wiesia, szybko z zaskoczenia. Chyba potrzebna jej męska ręka :roll:
Na zdrowej reszta ok.

Na kwarantannie:
Nowa lokatorka pojechała na sterylkę :ok: (nazwałam ją Romka, może byc?)W boksie była bardzo spokojna i dała się głaskac, grzecznie zrobiła co trzeba do kuwetki, sama weszła do kontenerka, ale ponoc w lecznicy trochę walczyła :?
Paulinka chyba zaczyna rujkę, bo Longer się do niej dobiera :roll: Co znaczy, ze nasz "Romeo" wraca do zdrowia :)
Maluchy Inka i Milka głośno protestują przeciwko zamknięciu w boksie :wink:

Całe towarzystwo na zdrowej i chorej (za wyjątkiem Inki i Milki) zostało potraktowane pastą odkłaczającą. Kto nie chciał po dobroci, dostał pastę na łapki. Nelka nie zorientowała się, że jest czymś wysmarowana, więc chodzi taka upaprana 8O

Rano dawałam surową pierś z kurczaka, jeszcze sporo zostało w lodówce, to można im dac wieczorem, tylko trochę zagrzac.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Wto paź 18, 2011 16:23 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Biedna Smoła, w sobotę na zdjęciu szwów mruczała a dzisiaj już warczała jak ledwo wyszła z transporterka. Co będzie jutro a co pojutrze

The Szops pisze:Witam,
Smoła dostała zastrzyk od Wiesia, szybko z zaskoczenia. Chyba potrzebna jej męska ręka :roll:
Na zdrowej reszta ok.

Czy jutro rano jadąc z pracy też podać Smole zastrzyk żeby Agata nie musiała jechać do Lupusa :D
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Wto paź 18, 2011 18:15 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Padłam ofiarą klimy (i kretynki chowanej na Syberii :evil: )więc raczej nie będę mogła wziąć żadnego dyżuru w tym tygodniu. Przykro mi :(
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto paź 18, 2011 19:38 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Wiesiu jak najbardziej zrób prosze Smole zastrzyk po pracy.

Koteczka po sterylce (Romka) jutro rano może dostac już jedzenie

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Wto paź 18, 2011 19:41 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

album chatkowych kotów:

https://picasaweb.google.com/114526729296973713180

jeszcze jest w trakcie uzupełniania -jesli ktos ma jakies fotki,koty ktore mam dodac prosze słać :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Wto paź 18, 2011 19:44 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Wto paź 18, 2011 19:49 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

wiesiak pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=134544

No Wiesiu brawo :lol:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto paź 18, 2011 19:52 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

MartynaP pisze:album chatkowych kotów:

https://picasaweb.google.com/114526729296973713180

jeszcze jest w trakcie uzupełniania -jesli ktos ma jakies fotki,koty ktore mam dodac prosze słać :mrgreen:

Super Martyna :D wyślę Ci mailem zdjęcia tylko podaj mi na pw maila. A i jeszcze pytanko czy w tym linku w miejsce tych cyferek dałoby się umieścić nazwę Kocia Chatka?

terenia1

Post » Wto paź 18, 2011 20:15 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Odebrałam małą tri-Triśkę z lecznicy, kicia jest na zdrowej kociarni ze swoją siostrzyczką Biedronką :D
Mała miała 40 stopni temperatury i stąd jej osowiałość - nie ma kataru, nie kaszle, osłuchowo ok, nie ma nadżerek w pyszczku nie ma biegunki.
Lekarstwa dla niej i rozpiska co i jak podawac na zdrowej części w szafce.

Podawanie leków:
1xdziennie 1 tabletKA tolfine - 19.10. i 20.10.
2xdziennie 1/2 tabletki Synulox rano i wieczór przez 5 dni (od 19-23.10.11r.)
1xdziennie 1/4 tabletki Enteromicto przez 7 dni (od 19-25.10.11r.)
2xdziennie rano i wieczór zakrapianie oczu Gentamycyna (od 19-25.11r.)

Przeklejam do kącika medycznego.

terenia1

Post » Wto paź 18, 2011 20:58 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Hej:)
Z trudem rozstałam się z naszymi kochanymi Chatkowiczami...
Na zdrowej: Pędzel zrobił się bardzo milusińskim i "kolanowym" kotem :D To przemywanie oczek w sumie bardzo spodobało się Gremlinkom :kotek: Słodka Trisia zjadła obfitą kolacyjkę i smacznie zasnęła. Przyjechała Agatka z jedzonkiem i Smoła po prostu wdrapała się Jej w objęcia, których potem nie chciała opuścić :D
Kwarantanna: Longerek już w dużo lepszej formie, natomiast Zytka i jej rudasek nadal pokichują. Paulinka już zadomowiona na szafie, to baaardzo delikatna koteczka. Dropsik i Sabinka pięknie się razem bawią wypuszczone na dyżurze i chyba trzeba będzie Dropsa zostawić już poza boksem, bo strasznie płacze w zamknięciu...
Podałam resztę kurczaczka z lodówki, podgrzanego, kociaki się zajadały :D I miałam okazję poznać The Shops - bardzo mi miło :)
Przygotowuję bazarek dla Klimusia, wkrótce będzie gotów.
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Wto paź 18, 2011 21:40 Re: Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Dziewczyny wytypowałam 10 stron na których będziemy robiły ogloszenia dla naszych kociaków, zaraz podam tu linki do tych stron i proszę o określenie się kto jaką stronę obsadzi jeśli chodzi o ogłaszanie naszych kotów, jak wcześniej pisałam teksty ogłoszeń i zdjęcia będzie mozna kopiować z naszej strony i z albumu na picasie do którego linka podaała MartynaP. - album kocio chatkowy Martyna niebawem w całości uzupełni.
Podaję linki do stron i koty dla których trezba zrobić na tych stronach ogłoszenia w razie wątliwości prosze pytać co i jak, jesli kot zostanie wyadoptowany to ogłoszeń nie robimy jeśli dojdzie nowy kot - to tekst ogłoszenia i zdjęcia będą na naszej stronie i w albumie.
STRONY:
www.alegratka.pl
www.kupsprzedaj.pl
www.cafeanimal.pl
www.gieldaogloszen.pl
www.przygarnijzwierzaka.pl
www.gumtree.pl
www.olx.pl
www.szybko-sprzedam.pl
www.tablica.pl

terenia1