dt Smarti 6

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 18, 2011 11:04 Re: dt Smarti 6

Moim zdaniem strach. A jak człowiek się boi to kot bierze tez ten strach człowieka. I wtedy boi się podwojnie, bo jest przekonany tym bardziej, ze dzieje się coś czego trzeba się bardzo, bardzo bać.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto paź 18, 2011 11:07 Re: dt Smarti 6

Kurna, nooo :?
Kto mi pożyczy jeden pokój/kuchnię?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto paź 18, 2011 11:10 Re: dt Smarti 6

Ja coś zrobić mogę, tylko mnie trzeba mocno i wyraźnie powiedzieć co :oops:
Bo się gubię.

Promyka odświeżam co czas jakiś. Ale pewnie nowe by mu się przydały i mogę zrobić.
Buranię czy Kulkę też.
Ciumci nowe foty by się przydały!

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto paź 18, 2011 11:21 Re: dt Smarti 6

Marzenia11 pisze:Z frontu ogłoszeniowego:

DO OGŁOSZEŃ CZEKAJĄ - w kolejności od najpilniejszego kota:

1. Burania - oglosi Adam
2. Kulka - nie mam zdjęc

OGŁOSZENIA MAJĄ czyli pilnych adopcji ciąg dalszy

1. Ciumcia - do odświeżenia (Adam)
2. kociaki szarańcza (Zuza, Simba) - aktualne (Adam)
i carlowe (Isia,Bloody Burania) i coffiowe (Czarnula z szarańczy na fotce na zachętę)
- aktualne (Adam)
3. Carla - do odświeżenia ( Adam)
4. Promyk - aktualne (Szalony Kot)

Rozumiem, że w dalszym ciągu gluta leczą: Funiek, Milka, oczko leczą: Rysia, Pinia, Krówka i na sterylkę czeka Mućka

Szalony K. - własnie po to wymysliłam taką listę, aby każdy wiedział jaka jest aktualna sytuacja i jakby chcial pomóc w oigloszeniach jakiemuś kotu to żeby sobie wybrał oglosił i dal znać, ze jest już pakiecik.
Z tego wynika, że jedynie Kulka jest kompletnie bez ogłoszeń, ale też i bez zdjęć a smarti Cię molestuje o ogłoszenia dla niej (chyba to czytałam w wątku Paluchowym) - npo i co Ty na to? :wink: :ok: :ok: :ok:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Wto paź 18, 2011 11:29 Re: dt Smarti 6

Szalony Kot pisze:No i ja też powiedziałam, że tak, nie? :P

Nio :D
teraz wszystko w rekach smarti - aby fajne foty Kulce zrobić :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Wto paź 18, 2011 11:36 Re: dt Smarti 6

no to ja napisałam że zrobię-tak czy nie? :ryk:

"Szalony K.-właśnie po to wymyśliłam"... :ryk: taki komentarz do listy Marzeni :1luvu: żeby każdy kto jest tak miły,ze chce zrobić ogłoszenie miau aktualne info na temat sytuacji i charakteru albo wymagan :evil: danego kota :D :ryk:

smarti pisze:
Marzenia11 pisze:Z frontu ogłoszeniowego:

DO OGŁOSZEŃ CZEKAJĄ - w kolejności od najpilniejszego kota:

1. Burania - ogłoszę
2. Kulka - nie mam zdjęc

OGŁOSZENIA MAJĄ czyli pilnych adopcji ciąg dalszy

1. Ciumcia - do odświeżenia (Adam)
2. kociaki szarańcza (Zuza, Simba) - aktualne (Adam)
i carlowe (Isia,Bloody Burania) i coffiowe (Czarnula z szarańczy na fotce na zachętę)
- aktualne (Adam)
3. Carla - do odświeżenia ( Adam)
4. Promyk - aktualne ? (Szalony Kot)

Rozumiem, że w dalszym ciągu gluta leczą: Funiek, Milka, oczko leczą: Rysia, Pinia, Krówka i na sterylkę czeka Mućka - smarti coś się zmieniło?

Burania-gotowa jak najbardziej do domku,
Kulka zdjęcia w toku-umizguję się do szalinego kota o głoszenie :mrgreen:

Ciumcia-jest chuda,chociaż je,wygląda średnio-jak skocony cyklop :ryk: ,niby jest wyluzowana i tuli się do mojego męża jak szalona,Kamilowi-jak tylko go zobaczy wskakuje natychmiast na ramiona, ale ma wciąż przebłyski świra na mój widok :roll: -zrobimy jej testy bo już nie wiemy czy to stres czy przypadkiem nie choroba :roll:

Zuza,Simba- cudowne buraski gotowe do domku najchętniej razem lub na dokocenie-nie na samotność!,
Isia-gotowa do domku-bardzo wesoła :D ,
B.B.-słodka i śliczna,moja kochana kruszynka z wiecznie napchanym brzusiem,bardzo wrażliwa-psychicznie i fizycznie,
Coffiowe-tylko duży Zozol się nadaje do pójści do domku jako kot "nieśmiały"-reszta wymaga "doswojenia" :mrgreen: ,
Carla-słodki miziasta kocica wielkiej urody :love: ,
Promyk-piękny,wypasiony,żarloczny na michę i uczucia :mrgreen: ,zwariowany,

w kotach niegotowych do adopcji wszystko bez zmian-tyle że Rysia czeka na sterylkę(mimo blizny ktorą sama widziałąm-prawdopodobnie tzw."zabłakany jajnik" :roll: ,a Coffi czeka na kogoś kto ją oswoi :D

określenie "gotowe do domku" oznacza stan minimalny w jakim wypuszczam koty ze swojego dt czyli kot jest:
:arrow: zaszczepiony,
:arrow: odrobaczony tyle razi ile potrzeba + na wyjscie,
:arrow: aktualnie całkowicie zdrowy,
:arrow: zsocjalizowany,
:arrow: bezbłędnie kuwetkujący,
:arrow: wysterylizowany ( nie-tylko jeśli jest jeszcze za młody, ale wtedy zawsze z opcją darmowej sterylizacji u mojego weta w pakiecie z kotem, pod warunkiem dowiezienia i odebrania),
:arrow: z wyczyszczonymi ząbkami-jeśli tego wymagały,
:arrow: z obciętmi pazurkami,
:arrow: wyczesany :mrgreen:
:arrow: z książeczką zdrowia,
:arrow: przejrzany najdalej w przeddzień lub w dniu wyjazdu przez weterynarza.
:arrow: trzymający w łapkach wyprawkę i przebierający łapkami za swoim dużym-
:kotek: generalnie taki ktory w moim dt traci już tylko swój cenny czas i zajmuje miejscówkę innej potrzebującej biedzie..
Ostatnio edytowano Wto paź 18, 2011 12:02 przez smarti, łącznie edytowano 9 razy
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto paź 18, 2011 11:36 Re: dt Smarti 6

Promysiowi obiecał zrobić ogłoszonko Adam :)
Za co bardzo Mu dziękuję :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto paź 18, 2011 23:39 Re: dt Smarti 6

testy Ciumciaka wypadły negatywnie :ok:
dalej będziemy szukać przyczyny schudnięcia,słabego humorku i skoconego footerka :oops:

Marzenia-mam już w ręku Biogen.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto paź 18, 2011 23:56 Re: dt Smarti 6

smarti - a morfo + biochemia?
No i ja zaczęłam obstawiac jakies problemy psychiczne, w sensie depresji czy lęku...

wiesz co? były 3 telefony o BB i jeden email.... :wink: hmmm... co?

Marzenia11

Post » Śro paź 19, 2011 0:01 Re: dt Smarti 6

A przeczytałyście mój mail...?
Nie wiem, czy coś z niego będzie, decydujcie.

Uważajcie, bo takie chudnięcie to mogą być problemy z wątrobą. Dlatego przy morfo także wskaźniki wątrobowe obowiązkowe.

Szalony Kot

Post » Śro paź 19, 2011 0:02 Re: dt Smarti 6

Biochemia czyli nerki, wątroba i ew trzustka.

Marzenia11

Post » Śro paź 19, 2011 11:05 Re: dt Smarti 6

odświeżę informację :) Mały Filemonek zdrowy, załatwia się normalnie, je zarówno mokre jak i suche dla maluchów z RC 34. Czasami nawet coś z domowego jedzonka sobie zje :) . Oczywiście na początku gdy były problemy z wypróżnianiem się nie obeszło się bez weta, który za pierwszym razem dał zastrzyk rozkurczowy, pastę Bezo-pet na odkłaczanie do jedzenia oraz środek przeciwpchelny. Z każdą kolejną wizytą było już coraz lepiej z jego jelitami i wkońcu po 4-5 wizytach (gdzie dostawał ciągle pastę Bezo-pet i olej do odbytu) ten problem się skończył :) Za to teraz muszę za nim biegać i sprzątać bo załatwia się gdzie popadnie. I właściwie tutaj moje pytanie, kiedy mogę zacząć uczyć go załatwiania swoich potrzeb do kuwety? i w jaki sposób go do tego zachęcać? mam krytą z drzwiczkami gdzie właścicielami są Tom i Jerry :D Filemonek z miesiąc już będzie miał :)

Sunshine307

Od: Pon sty 24, 2011 13:44

Post » Śro paź 19, 2011 11:09 Re: dt Smarti 6

Sunshine - małe kociaki często nie rozumieją krytej kuwety. Możesz na pewien czas zdjąć z niej pokrywę i zostawić otwartą, wtedy zapach powinien mu zasugerować, że tam trzeba TO robić ;)
Możesz też dostawić drugą, tym bardziej, że małe kociaki potrzebują kuwety z nieco niższymi brzegami, inaczej nie dają rady się do niej wdrapać ;)

Najlepiej patrzeć, jak młody się "nadstawia" do robienia i go wkładać wtedy delikatnie do kuwetki. I na czas nauki w ogóle ograniczyć mu przestrzeń, np. do łazienki ze wstawioną kuwetą.

Szalony Kot

[poprzednia][następna]