PAKT CZAROWNIC XXVIII - listopad, nie dajemy się smutkowi

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 17, 2011 12:05 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Kandydaci na październik do 20 !

Mam taka propozycję - zejdźmy już z Etiopii, bo się nam udusi. :mrgreen:

Kto wie, czy u niej wszystko ok, niech da znać.
A samej Etiopii lepiej dajmy tez spokój, bo jeszcze od nas zechce uciec...

Etiopio dobrze, że się znalazłaś i wracaj do nas szybciorgiem.
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pon paź 17, 2011 13:19 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Kandydaci na październik do 20 !

Dziewczyny potrzebuję wskazówek...
Dzisiaj mój TŻ z koleżankowym TŻ pojechali na działkę w celu złapania kotki na sterylizację. Są tam jeszcze 3 kociaki około 3 miesięczne. Jeden najprawdopodobniej chory... Chcemy wyłapać i przygotować do adopcji, tylko nie wiemy czy po 1. dadzą się jeszcze oswoić, po 2. ja mam Aleksa i nie chcę żeby ucierpiał w wyniku tych kociaków i kotki, po 3. jak przetrzymać kotkę po zabiegu (będzie wypuszczona tam gdzie ją złapaliśmy-jest regularnie dokarmiana) mam załatwioną klatkę już do przetrzymania... powiedzcie mi wszystko jak to wygląda... ;)

selya

Od: Pon sie 22, 2011 16:18

Post » Pon paź 17, 2011 13:51 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Kandydaci na październik do 20 !

Maluchy beda potrzebowały dużo uwagi, ale oswoisz.
Matce najlepiej się nie narzucać. Dac jej spokój, ale odizolowac od kociąt, zeby im nie wpadło do głowy ciumkanie jej!
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pon paź 17, 2011 14:01 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Kandydaci na październik do 20 !

kontrolować po zabiegu kuwetę i czy zaskoczy z jedzeniem..to ważne .
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Pon paź 17, 2011 14:26 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Kandydaci na październik do 20 !

kotki to ona sama odrzuciła jakiś czas temu.

selya

Post » Pon paź 17, 2011 15:11 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Kandydaci na październik do 20 !

Jesli to są takie dzikie dziki, to trzeba je będzie oswajać siłą ;) Tzn. brać na ręce mimo protestów.
Selya może pisz takiej bardziej szczegółowe pytania, bo mi głupio tak się wymądrzać...
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pon paź 17, 2011 15:19 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Kandydaci na październik do 20 !

Vill, ale ja nie mam pojęcia o co pytać i o takie wymądrzanie się mi właśnie chodzi :D

Nie mam pojęcia co zrobić z tym chorym kotem, ani znajomi zaangażowani w akcję nie mogą go zabrać ani ja... ze zdrowymi nie ma problemu, oczywiście o ile jeszcze się nie pozarażały...

selya

Post » Pon paź 17, 2011 15:21 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Kandydaci na październik do 20 !

Selya ja bym go na poczatek do weta zabrała... Może on jest tylko zaziębiony? I izolacja łazienkowa wystarczy?
No bo tak wiesz... zabrac zdrowe, a chorego zostawic na pastwę losu, to coś nie teges :roll:
Powiem Tobie, ze mnie stresuje bardzo przechowywanie dzikich kotek po sterylce. Żal mi ich strasznie, bo się bardzo boją. A maluchów już trochę miałam, to w razie potrzeby będę podpowiadać.
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pon paź 17, 2011 16:20 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Kandydaci na październik do 20 !

Kotki już wyłapane :) i kocica oczywiście też :D

Podobno kociaki wyglądają na zdrowe.. przynajmniej tak twierdzi mój TŻ, a ten niby chory jest po prostu mniejszy, obejrzę je dokładnie po powrocie do domku, zmierzymy temperaturkę a już rozmawiałam z koleżanką, technik weterynarii i jak coś to mi je obejrzy :)

Vill nie zostawiłabym go tam na pastwę, ale chodziło o to, że nie za bardzo mogłabym go mieć, po pierwsze Aleks a po drugie puste konta moje i mojego TŻ :(

selya

Post » Pon paź 17, 2011 16:34 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Kandydaci na październik do 20 !

Etiopia sie znalazla, poki co nie bedzie na forum. Komorke tez ma wylaczona na jakis czas.
Wiem niewiele wiecej niz wczoraj, ale najwazniejsza informacja jest taka,ze jest pod dobra opieka i jest bezpieczna.

Bardzo Was prosze o mocne kciuki dla niej i powsciagliwosc w tym temacie na forum, to bardzo trudna sytuacja dla samej Beaty oraz dla jej bliskich.

Jak bede wiedziala cos wiecej to napisze, a tymczasem mozecie odetchnac...
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pon paź 17, 2011 17:14 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Kandydaci na październik do 20 !

Nasze nowe nabytki :)
Obrazek

selya

Post » Pon paź 17, 2011 18:05 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Kandydaci na październik do 20 !

selya pisze:Nasze nowe nabytki :)
Obrazek

Fajne :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pon paź 17, 2011 18:55 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Kandydaci na październik do 20 !

solangelica pisze:.... a tymczasem mozecie odetchnac...

Uff.

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Pon paź 17, 2011 21:54 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Kandydaci na październik do 20 !

Omatkozcórką 8O

Etiopku :? :1luvu:
Jakie to szczęście,że jesteś cała i zdrowa :D
Teraz spokojnie pozbieraj się do kupy,poukładaj co zabałaganione :roll:
A ja odetchnęz wieeelką ulgą...UUUUUUUFFFFFFFF.....

Wracaj do nas jak tylko będziesz chciała :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Wto paź 18, 2011 6:30 Re: PAKT CZAROWNIC XXVIII - Kandydaci na październik do 20 !

Dajmy spokój Etiopii, ważne, że już wróciła, że jest - najbardziej się bałam, że ją ktoś skrzywdził, bo wiecie jak to jest w dzisiejszych czasach; nie można się czuć bezpiecznie, a słaba, schorowana kobieta jest łatwym celem.

Ja wczoraj miałam awarię prądu - od 11 rano do 3 w nocy, więc zero netu :? Za to - pozwolicie że zapoczątkuję na wątku pasmo sukcesów, które po znalezieniu Etiopii, mam nadzieję nastąpi dla nas wszystkich; dzisiaj sprzedaję samochód! :mrgreen: Udało się bezproblemowo i jak zwykle w ostatniej chwili, bo przegląd się kończy 4 listopada :mrgreen: Teraz proszę, żeby zaczęło się wszystko udawać również pozostałym czarownicom. Może być w ostatniej chwili...
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

[poprzednia][następna]