KRÓLEWNA ZOSIA, TRZY ZŁE WILKI.....i OKRUSZEK !!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 17, 2011 7:11 Re: KRÓLEWNA ZOSIA I TRZY ZŁE WILKI....czekamy na czwartego !!!

Zaglądam po wieści, martwię się o Okruszka :(

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon paź 17, 2011 7:12 Re: KRÓLEWNA ZOSIA I TRZY ZŁE WILKI....czekamy na czwartego !!!

Bazyliszkowa pisze:Zaglądam po wieści, martwię się o Okruszka :(

Też bym chciała wiedzieć, co słychać.
Gosia pewnie dzisiaj nie pospała :roll:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Pon paź 17, 2011 7:13 Re: KRÓLEWNA ZOSIA I TRZY ZŁE WILKI....czekamy na czwartego !!!

Cześć Słonka :)
Co słychać, jak Okruszek?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon paź 17, 2011 9:15 Re: KRÓLEWNA ZOSIA I TRZY ZŁE WILKI....czekamy na czwartego !!!

i ja się witam!!! przepraszam, że dopiero teraz :oops: - przez cały weekend nie byłam w stanie zalogować się na forum, mój net niestety nie wyrabia :( - ale podczytywałam cały czas wątek Gosi na Kotach i Okruszkowy na Kociarni...

strasznie zdenerwowałam się wczoraj, gdy dostałam maila od Kotbert, że p. Jagoda na zakończenie wykręciła jeszcze taki numer - tak mi nerwy puściły, że się poryczałam, jak wyobraziłam sobie Okrucha przez noc na podwórku i Gosi potworny stres :cry: :roll:

przyznam, że nie wytrzymałam, i wysłałam do p. Jagody tak nieprzyjemnego i mało pewnie kulturalnego maila, jak nigdy w życiu i do nikogo - ale wcale niestety nie żałuję :evil:

co prawda niespecjalnie to Gosi pomoże... :(

mam nadzieję, że Okruszek wyszedł jednak przed nocą ze swojej kryjówki i dał się zwabić do domu... :ok: :ok: :ok:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Pon paź 17, 2011 9:25 Re: KRÓLEWNA ZOSIA I TRZY ZŁE WILKI....czekamy na czwartego !!!

Dziewczyny, jestem na chwilę, bo- napiszę tak po chlopsku, po zawodziańsku- padam na pysk :evil: .
Wiem, że czekacie na wieści.
Otóż pomaleńku, ale do przodu.
Noc spędziliśmy razem- Okruś na swoich deskach, ja w zimnej kuchni przy lampce.
Tak koło 2 w nocy usłyszałam szelest za oknem.
No i problem- co zrobić, poczekać, czy wyjść?
Wylazłam.
Okruszek przypadł do ziemi pod krzaczkiem i patrzył.
Bałam sie ruszyć z progu, no to zaczęłam mu " aleksować ", " okruszkować ", " kochaniować ".
Okruszek niewiele mysląc smyrnął po parapecie na duży ogródek na swoje deski.
Po pół godzinie wylazłam znowu, zabrać miseczkę i wsypać jedzonko.
Siedział sobie przy deskach, a u góry zakochana Zosia.
Zośka mało myśląc przylazła, Okruś z powrotem na deski, ale już bliżej, skąd prowadził obserwacje.
Potrząsnęłam miseczką, suche zagrzechotało, Okruś uszu nastawił.
No to sobie odeszłam na bezpieczną odległość.
Aleksander- imię " Okruszek " podobno było za długie dla kota 8O - wylazł z desek i zabrał się do jedzenia.
Generalnie sprawa przedstawia sie tak: nie po mojej myśli idzie to dokocenie, trochę inaczej miało to wyglądać, ale- że sie tak brzydko wyrażę- głupich podobno nie sieją.
Na początku chciałam go spod tych desek wywlec, ale skoro facecik nigdzie nie idzie, i pomalutku zapuszcza sie coraz bliżej, to nie będe go targać na siłę.
Problem też pewnie w tym, że pani J. zapodała mu wczoraj oszołoma na podróż, więc on był jeszcze pod wpływem, potem jak wytrzeźwiał, to musiał być kompletnie zdezorientowany, te deski to taki jego azyl...
Puś odkrył kolegę i popatrywał, ale z ciekawością i przyjaźnie, żadnych fuków nie było.
Stwierdzam, że mam mądre koty.
W tej chwili Okruś zakamuflował sie w dechach i śpi.
Zaraz wstaje Roksana, więc ona przejmie pałeczkę obserwacyjną, ja muszę choć na dwie godzinki do łóżka :( .
Jeszcze tylko bazarek zrobię, bo obiecałam Milusiowi...
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Pon paź 17, 2011 9:31 Re: KRÓLEWNA ZOSIA I TRZY ZŁE WILKI....czekamy na czwartego !!!

Może się niedługo przełamie :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon paź 17, 2011 9:37 Re: KRÓLEWNA ZOSIA I TRZY ZŁE WILKI....czekamy na czwartego !!!

Ja chyba zrobię laleczkę voodoo na tę idiotkę, słów mi brakuje na jej głupotę. Joluka, pod Twoim mailem do niej podpisuję się wszystkimi kończynami.

Małgosiu, strasznie Cię przepraszam, że musiałaś doświadczyć w ogóle zetknięcia z tą... .

kotbert

Od: Śro lip 19, 2006 20:44

Post » Pon paź 17, 2011 9:40 Re: KRÓLEWNA ZOSIA I TRZY ZŁE WILKI....czekamy na czwartego !!!

kotbert pisze:Ja chyba zrobię laleczkę voodoo na tę idiotkę, słów mi brakuje na jej głupotę. Joluka, pod Twoim mailem do niej podpisuję się wszystkimi kończynami.

Małgosiu, strasznie Cię przepraszam, że musiałaś doświadczyć w ogóle zetknięcia z tą... .

Ale Kasia, nie ma o czym mówić, dam radę, tylko trzeba cierpliwości, a tej mi nie brakuje :D .
Będzie dobrze, już się nie martwcie :D .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Pon paź 17, 2011 10:02 Re: KRÓLEWNA ZOSIA I TRZY ZŁE WILKI....czekamy na czwartego !!!

vip0 pisze:Będzie dobrze, już się nie martwcie :D .

Ok, martwić się nie będę, ale co sobie myślę o tej osobie, to myślę :evil:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon paź 17, 2011 10:04 Re: KRÓLEWNA ZOSIA I TRZY ZŁE WILKI....czekamy na czwartego !!!

Ja podobnie. Jak to dobrze, że Okruch trafił do Małgosi.

A z tym Okruszkiem i Aleksandrem to widzę, że nowa wersja rzeczywistości jest. Rok temu został przemianowany na Aleksandra, bo imię "Okruszek" było zbyt mało dostojne.

kotbert

Od: Śro lip 19, 2006 20:44

Post » Pon paź 17, 2011 10:13 Re: KRÓLEWNA ZOSIA I TRZY ZŁE WILKI....czekamy na czwartego !!!

Skoro nie nawiewa, to znaczy, że nie jest źle :ok: .
Swoją drogą, jakby mnie tak ktoś co pół godziny " ciuciał " i " kochaniował ", to też bym chyba nie nawiewała :ryk: .

vip

Post » Pon paź 17, 2011 11:07 Re: KRÓLEWNA ZOSIA I TRZY ZŁE WILKI....czekamy na czwartego !!!

vip0 pisze:Skoro nie nawiewa, to znaczy, że nie jest źle :ok: .
Swoją drogą, jakby mnie tak ktoś co pół godziny " ciuciał " i " kochaniował ", to też bym chyba nie nawiewała :ryk: .

A nie masz kogoś kto podwiózłby ci klatke łapkę.
Nieraz weterynarze maja i na dowód osob. porzyczają
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon paź 17, 2011 11:21 Re: KRÓLEWNA ZOSIA I TRZY ZŁE WILKI....czekamy na czwartego !!!

Niestety nie mam...ale Okruszek jest pod stałą obserwacją, będzie dobrze :ok: .

vip

Post » Pon paź 17, 2011 11:34 Re: KRÓLEWNA ZOSIA I TRZY ZŁE WILKI....czekamy na czwartego !!!

Może na jakiś intensywny zapach jedzonka, postawiony w progu, przyszedłby...

Gosik, trzymam kciuki :ok:

rapsodia82

Od: Nie sty 03, 2010 14:55

Post » Pon paź 17, 2011 11:39 Re: KRÓLEWNA ZOSIA I TRZY ZŁE WILKI....czekamy na czwartego !!!

Nowy bazareczek, zrobiony na " ostatnich obrotach " :D .

viewtopic.php?f=20&t=134456&p=8086430#p8086430

vip

[poprzednia][następna]