[quote="justyna8585"]Mam poważny problem.Dostałam mandat za zaśmiecanie,a dokładnie za karmienie kotów.Ludzie mieszkający w klatce u P.Czypionki tak mnie załatwili.Wszystko było już ugrane .To jest 400 zł.mandat przyjęłam,bo straszyli mnie Sądem Grodzkim i zamiast 400 zł,mogłabym mieć 3-4 tys.
Koty są głodne,te najmniejsze nie potrafią zdobywać jedzenia,ja już pomijam,że nie mają gdzie sie schować:(Jak mnie tylko widzą,nawet jak ide z psami,to wychodzą i podchodzą

Chciałam założyc wątek,ale to nie ma sensu.
Wszyscy sie cieszą,.że P.Czypionka umarła,ja co miesiąc wydaje ogromną sume na suche,mokre i mięso dla nich,boję się zostawiać im już jedzenie,bo nie mam pieniędzy na następne mandaty,z resztą na ten też.
Jestem załamana

Najgorsza syt. jest z najmniejszymi,bo one cały czas są pod oknem P.Czypionki,albo zaraz obok pod autami.Mają ok 4 mies.,może 5 mies.Takz wyglądu,to chyba 4 kotki.Ja już nie mam siły na nic.Niedługo dojdą następne koty.Na jedzenie przychodzi ok 15-stu kotów

quote]
witam , tu gosiakot - bardzo prosze o pilną informację
kiedy przyjęłaś mandat (data) . Jest 7 dni od daty gdy przyjęłaś mandat ,aby próbować cos zrobić . przepis mówi " prawomocny mandat karny podlega uchyleniu , jeżeli grzywnę nałożono za czyn niebędący czynem zabronionym jako wykroczenie . uchylenie następuje na wniosek ukaranego złożony w (...) terminie 7 dni od uprawomocnienia się mandatu ( tj od dnia kiedy go przyjęłaś). prosze o pilną informację na PW.
LUDZIE NIE PRZYJMUJCIE W TAKICH SYTUACJACH MANDATÓW - w ten sposób pozbawiacie się możliwości rozpoznania sprawy przez sąd ktory ma pojęcie o prawie i skazujecie sie na wątpliwą wiedzę i kompetencje innych organów , które mogą wcale nie mieć żadnej wiedzy