Szczęśliwa jedenastka tymczasy GŁUCHY CHIHUAHUA SZUKA DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 16, 2011 12:49 Re: Minęły Dwa lata A Jak by To Było Wczoraj maluchy do adopcji

dorcia44 pisze:dziewczyny co zrobić z motylem w domu ? wypuścić na dwór? on jest w Gadziny pokoju już z tydzień ,a może dłużej ...co robić ?

Miałam kiedyś całą zimę motyla w domu Rusałka pawik. Mieszkał w kuchni, a do jedzenia dostawał miód rozrobiony z wodą, albo syrop cukrowy. Nawet przylatywał jak się go wołało motyl, motyl. Trzeba było pilnować, żeby sobie skrzydełek nie zabrudził i po jedzeniu zabrać mu dekielek. I jak się zaczęło robić na dworze cieplej (kwiecień).... umarł :crying: :crying: :crying:
A taki fajny był, dał się głaskać, siedział na ręce :(

Długość życia rusałki pawik o ile uda jej się przezimować szacuje się na około 10 miesięcy.

Obrazek

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Nie paź 16, 2011 16:13 Re: Minęły Dwa lata A Jak by To Było Wczoraj maluchy do adopcji

jak go koty nie dorwą (mają zakaz wchodzenia do Gada :twisted: ) to troszkę pożyje .
Jak nie paliłam w piecu ,nie ruszał się ,trwał w jednej pozycji w jednym miejscu ,a teraz jest mu za ciepło :?

przespałam się troszkę :wink:

powinno poszerzyć mi się łóżko ,tak w miarę posiadania :twisted: one teraz więcej miejsca zajmują niż ja :roll:
jak nie wpuszczę pod koc to jak krety drążą aż wydrążą i wlezą..

wsiąkła mi ładowarka do komórki ,wsiąkła czy gdzieś zawlekli i zeżarli :twisted:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Nie paź 16, 2011 16:42 Re: Minęły Dwa lata A Jak by To Było Wczoraj maluchy do adopcji

dorcia44 pisze:jak go koty nie dorwą (mają zakaz wchodzenia do Gada :twisted: ) to troszkę pożyje .
Jak nie paliłam w piecu ,nie ruszał się ,trwał w jednej pozycji w jednym miejscu ,a teraz jest mu za ciepło :?

przespałam się troszkę :wink:

powinno poszerzyć mi się łóżko ,tak w miarę posiadania :twisted: one teraz więcej miejsca zajmują niż ja :roll:

wsiąkła mi ładowarka do komórki ,wsiąkła czy gdzieś zawlekli i zeżarli :twisted:

Czytam dopiero fragmenty, ale jakbym czytała swój pamiętnik :mrgreen:
może poza motylem...takiego cudu to u nas nie było :D
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Nie paź 16, 2011 16:52 Re: Minęły Dwa lata A Jak by To Było Wczoraj maluchy do adopcji

dorcia44 pisze:powinno poszerzyć mi się łóżko ,tak w miarę posiadania :twisted: one teraz więcej miejsca zajmują niż ja :roll:

Ja kupiłam specjalnie większe łóżko 140cm, a i to mało. :mrgreen:

Pozdrawiamy. :1luvu:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie paź 16, 2011 16:58 Re: Minęły Dwa lata A Jak by To Było Wczoraj maluchy do adopcji

zawisł sobie na świetlnej kuli :wink:

Obrazek

Malwina z Luśką bawią się w chowanego :lol:

Obrazek

Obrazek
Obrazek

dorcia44

Post » Nie paź 16, 2011 16:59 Re: Minęły Dwa lata A Jak by To Było Wczoraj maluchy do adopcji

dorcia44 pisze:zawisł sobie na świetlnej kuli :wink:

Z moją Tosią nie miałby szans na przezimowanie :roll:
Pozdrawiam.

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Nie paź 16, 2011 17:00 Re: Minęły Dwa lata A Jak by To Było Wczoraj maluchy do adopcji

Łojeja jakie fajowe zdjęcie :1luvu:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Nie paź 16, 2011 17:01 Re: Minęły Dwa lata A Jak by To Było Wczoraj maluchy do adopcji

Anna61 pisze:
dorcia44 pisze:powinno poszerzyć mi się łóżko ,tak w miarę posiadania :twisted: one teraz więcej miejsca zajmują niż ja :roll:

Ja kupiłam specjalnie większe łóżko 140cm, a i to mało. :mrgreen:

Pozdrawiamy. :1luvu:

a ja mam wielką wersalkę ,ale i posiadanie duże :lol:
w tej chwili u mnie jest 17 tatałajstwa mojego i nie mojego ,a nadal trwa cisza adopcyjna :roll:

MaybeXX dla tego Gad ich nie wpuszcza do siebie ,jak by go dorwały :strach:
Obrazek

dorcia44

Post » Nie paź 16, 2011 17:06 Re: Minęły Dwa lata A Jak by To Było Wczoraj maluchy do adopcji

obiecuje sobie ,że to ostatnie tymczasy ,na jakiś czas ........................................................... :wink:
ale kociaki wyjątkowo fajne ,Malwina nadal płochliwa ,chociaż też już fajna z niej przylepa ,a te jak by od zawsze były w domu ,zero stresu ,lęku ,uciekać ? a przed czym ?trzeba uważać jak się stawia nogi bo one jak psiaki łażą za człowiekiem domagając się wiecznie miłości .
o jedzeniu nie wspomnę :lol:
Obrazek

dorcia44

Post » Nie paź 16, 2011 17:07 Re: Minęły Dwa lata A Jak by To Było Wczoraj maluchy do adopcji

dorcia44 pisze:obiecuje sobie ,że to ostatnie tymczasy ,na jakiś czas ........................................................... :wink:

to tak samo jak ja :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie paź 16, 2011 17:09 Re: Minęły Dwa lata A Jak by To Było Wczoraj maluchy do adopcji

no to za nasze plany :piwa:
Obrazek

dorcia44

Post » Nie paź 16, 2011 17:12 Re: Minęły Dwa lata A Jak by To Było Wczoraj maluchy do adopcji

dorcia44 pisze:no to za nasze plany :piwa:

Za plany :wink: :lol: Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie paź 16, 2011 17:29 Re: Minęły Dwa lata A Jak by To Było Wczoraj maluchy do adopcji

U mnie się żaden motylek nie przeciśnie, bo mam moskitiery pozakładane. Merlin ma wstrząsy po użądleniu osy, a za każdym razem jest gorzej.
U mnie też pewnie motylek by nie przeżył.

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Nie paź 16, 2011 18:15 Re: Minęły Dwa lata A Jak by To Było Wczoraj maluchy do adopcji

Opowiem Wam jaka dama z Mruniaczka się zrobiła.
Pomimo zimnicy uwielbia latać na balkon i wysiadywać w słoneczku.
Tyle, że balkon zamykam i nie zawsze jak chce to może wrócić do domu.
Ostatnio zachciało się pannie psipsi, więc wygryzła w boku żwirkowej torby dziurę i tam nalała o czym się przekonałam po cimoku torbę z balkonu biorąc i żwirek sobie na kopyta wysypując :twisted: :ryk:
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Nie paź 16, 2011 19:26 Re: Minęły Dwa lata A Jak by To Było Wczoraj maluchy do adopcji

a ja dzisiaj znalazłam w domu biedronkę, a że było takie sloneczko więc ją wypuściłam na balkon :oops: mam nadzieję, że przeżyje.
Dorcia kociaki cudne :D

kaja888

Od: Pon wrz 29, 2008 21:03

[poprzednia][następna]