Wwa: Super-czwórka -Klaudynka chora, ale mamy DS!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pt paź 07, 2011 7:33 Re: Wwa: Super-czwórka szuka swoich super-domków:)

Tak, Pani wypatrzyła dziewczynki na FB :ok:
Raz jeszcze bardzo dziękuję za pomoc :1luvu:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Pt paź 07, 2011 20:20 Re: Wwa: Super-czwórka szuka swoich super-domków:)

Madzia -teraz Bajeczka już w swoim DS :ok: :ok: :ok: :ok:
Ma starszą koleżankę i Super Dużych :ok:
Ma też do dyspozycji własne posłanko (choć pewnie łóżko będzie lepsze :ryk: ), kuwetkę, miseczki z żarełkiem i osiatkowany balkon -Duży zajmuje się osiatkowywaniem balkonów zawodowo :lol:

Powodzenia na nowej drodze życia malutka :1luvu:

A my we środę mamy wizytę przyszłych Dużych naszych siostrzyczek :piwa:
Oby wszystko ułożyło się pomyślnie :ok:

Tylko cudaczek Kubuś jeszcze nie zainteresował żadnego fajnego domku :(

Hania66

Post » Wto paź 11, 2011 16:05 Re: Wwa: Super-czwórka szuka swoich super-domków:)

Kuba pojechał dzisiaj do swojego DS :lol:
Zamieszkał z bardzo miłą, starszą Panią, a odwiedzać będą go córka Pani z wnuczkami :lol:
Pani miała wcześniej kota, który dotrwał do 20 roku życia :piwa:
Teraz nowa Duża Kuby trochę obawia się, czy da radę z takim małym urwiskiem, ale mam nadzieję, że będzie ok :ok:

Kubusiu życzę ci dużo radości w nowym domku i moc miłości od Dużej :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Hania66

Post » Wto paź 11, 2011 21:07 Re: Wwa: Super-czwórka szuka swoich super-domków:)

super :)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Śro paź 12, 2011 13:14 Re: Wwa: Super-czwórka szuka swoich super-domków:)

Żeby nie było za dobrze i monotonnie, to po wizycie u weta i rtg diagnoza brzmi: Klaudynka ma zapalenie płuc i to takie raczej poważne :( :( :(
Po malutkiej nie widać jakoś szczególnie, że jest chora, bo ma apetyt i zachowuje się jak zawsze, czyli troszkę się bawi, a trochę sobie poleguje, ale pojawił się kaszelek -stąd poranna wizyta w Boliłapce.
Dostaliśmy antybiotyki i syropek wykrztuśny i mamy przed sobą kilka tygodni leczenia :|

Dałam znać Dużej, która wyraziła zainteresowanie siostrami, a Ona stanęła na wysokości zadania, czyli w dalszym ciągu chce dziewczynki adoptować, a teraz odpowiedzialnie współfinansować leczenie (dzisiejszy rtg to 120 +leki 35, a ja dopiero co straciłam pracę i jesteśmy na wyłącznym utrzymaniu kochanego TŻ).
Przełożyłyśmy spotkanie z dzisiaj na weekend, bo i tak malutka jest chora, więc nie ma pośpiechu w poznawaniu się, a po obejrzeniu zdjęć Duża wraz z Ciotkami już są zakochane w maluszkach :1luvu: :1luvu:

Prosimy o ciepłe myśli i trzymanie kciuków za malutką :ok: :ok:

Hania66

Post » Śro paź 12, 2011 15:17 Re: Wwa: Super-czwórka szuka swoich super-domków:)

te ds chyba faktycznie dobry sie trafil...

kciuki!
Obrazek

jopop

Post » Pt paź 14, 2011 18:45 Re: Wwa: Super-czwórka -Klaudynka chora :zapalenie płuc:(

Malutka bez zmian, tzn że nie jest gorzej :ok: (a trochę mnie w lecznicy postraszono :| )
Codziennie rano Klaudynka dostaje kuja, który jest tak bolesny, że już dwa razy zdarzyło się malutkiej zrobić w trakcie sioo :cry:
TŻ małą mocno przytrzymuje, a ja tłumaczę sobie, że od tego zależy jej życie i pomimo pisku jakoś wstrzykuję to paskudztwo.
W ciągu dnia jest syropek, a po południu drugi antybiotyk, ale też jako syrop -w porównaniu z rankiem to "kaszka z mleczkiem"
-przy naszych maluszkach nabieramy z Tż wprawy w obsłudze chorowitków -kiedyś zastrzyk to wizyta u weta, a teraz...co za problem...

Klaudusia wydaje mi się dzisiaj troszkę żwawsza, ale boję się zapeszyć, więc na razie cicho sza :!:

Reszta futerek chyba ok -na razie jeszcze nic złego nie zauważyłam :ok:

Nieustająco prosimy o ciepłe myśli dla koteńki :1luvu:

Hania66

Post » Pt paź 14, 2011 21:46 Re: Wwa: Super-czwórka -Klaudynka chora :zapalenie płuc:(

kciuki!
Obrazek

jopop

Post » Sob paź 15, 2011 13:00 Re: Wwa: Super-czwórka -Klaudynka chora :zapalenie płuc:(

Oficjalnie zamykam casting na DS dla dziewczynek -the winner is...Pani Ewa (spoza forum) :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Jesteśmy już po pierwszej wizycie przyszłej (a właściwie to już od teraz) Dużej naszych (a właściwie już nie naszych) dziewczynek :lol:

Duża jest SUPER :ok: , a koteczki będą miały u Niej rewelacyjny, opiekuńczy i odpowiedzialny domek :1luvu:
Na razie Klaudynkę leczymy.
Dzisiaj rano zwymiotowała i, coby nie było za mało problemów, to były tam paskudne, żywe glisty :(
Na popołudnie umówiłam się z którymś z naszych Pań/Panów doktorów z Boliłapki na wizytę domową i całe towarzystwo stacjonarno/tymczasowe zostanie po raz kolejny porządnie odrobaczone -wytępimy paskudztwa :dance: :dance:
Telefonicznie doktor zasugerowała, że zapalenie płuc u małej, to może być wina właśnie robali :|

Wracając do DS, to gdy tylko Duża skończy remont, ok 6 listopada dziewczyny pojadą do siebie, a tam leczenie będzie kontynuowane -"domowy" lekarz już jest poinformowany o przyjeździe nowych pacjentek :ryk:

Teraz dziewczyny muszą już tylko zdrowieć i szykować się do przeprowadzki :piwa:

Hania66

[poprzednia]