Lolek z lasu ma 11 tyg.Pojechał do domu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 26, 2011 16:51 Re: Lolek z lasu ma 6 tyg. i kk. PILNIE dom, pomoc dla malucha

bardzo dziękuję :1luvu: już przesłałam co trzeba :)

Loluś bardzo prosi o mokra karmę, do 10 października u nas posucha :(
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Wto wrz 27, 2011 19:50 Re: Lolek z lasu ma 6 tyg. i kk. PILNIE dom dla malucha

Kto pomoże i zasponsoruje Lolusiowi karmę :?:
Bardzo prosimy.
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Czw wrz 29, 2011 19:50 Re: Lolek z lasu ma 6 tyg. i kk. PILNIE dom dla malucha

:D :ok:

barbarak8

Od: Sob mar 05, 2011 15:04

Post » Sob paź 01, 2011 8:34 Re: Lolek z lasu ma 6 tyg. i kk. PILNIE dom dla malucha

Lolek szuka domu
Przepraszam, mało pisze co dzieje się o kota -ochoty ostatnio na wszystko brakuje.
Kociak obecnie potrzebuje szczepienia, karmy i dobrego domu.

Na FB kompletnie zero odzewu, z ogłoszeń na razie były 3 telefony, w tym jeden od bardzo nerwowej osoby, która krzyczała na mnie jak powiedziałam, że przy kro mi ale kota nie dostanie, potem chciał pan przyjechać i przepraszać na kolanach, a potem wydzwaniał co chwilę ładnych parę dziesiąt razy, przez parę godzin. Lolka musi mieć i już , bo się w nim zakochał! :? Aż mnie głowa rozbolała od tej "miłości"

Anna Rylska

Post » Nie paź 02, 2011 21:38 Re: Lolek z lasu ma 6 tyg. i kk. PILNIE dom dla malucha

Lolek wraca na pierwszą stronę!

Anna Rylska

Post » Śro paź 05, 2011 20:49 Re: Lolek z lasu ma 6 tyg. i kk. PILNIE dom dla malucha

Przypomnimy maluszka, może ktoś się zakocha :?:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy

ametyst55

Post » Pt paź 07, 2011 16:17 Re: Lolek z lasu ma 6 tyg. i kk. PILNIE dom dla malucha

:ok:

barbarak8

Od: Sob mar 05, 2011 15:04

Post » Sob paź 08, 2011 14:48 Re: Lolek z lasu ma 6 tyg. i kk. PILNIE dom dla malucha

Maluszek na górę po domek :ok:
Obrazek

ametyst55

Post » Nie paź 09, 2011 21:03 Re: Lolek z lasu ma 6 tyg. i kk. PILNIE dom dla malucha

Lolku szukaj domku :ok:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Śro paź 12, 2011 9:23 Re: Lolek z lasu ma 6 tyg. i kk. PILNIE dom dla malucha

cały czas szukamy domu dla kociaka

Anna Rylska

Post » Sob paź 15, 2011 7:13 Re: Lolek z lasu ma 6 tyg. i kk. PILNIE dom dla malucha

Proszę o więcej informacji o Lolku. Mąż znalazł go na Allegro, tak jak kiedyś znaleźliśmy Lulu, a potem Julkę. Od razu pomyślałam, że na pewno ma swój wątek na forum miau, dlatego tu piszę.
Interesuje mnie, jakim Lolek jest kotem. Czym się żywi i czy jest już zdrowy (chodzi o to, by nie zaraził niczym Julki)
Mąż codziennie jeździ samochodem do pracy, więc w tygodniu z transportem ciężko, ale gdybyśmy się "dogadały", to sądzę że w następny weekend Lolek może już być w nowym - naszym -domku!!! Zaraz po przyjeździe pójdzie na przegląd techniczny ze szczepieniem (książeczkę jakąś ma z udokumentowanym odrobaczeniem?)
Wcześniej nie mielibyśmy jak podjechać - mieszkamy pod Poznaniem, a to kawałek... Czekam na odp., żeby ustalić szczegóły adopcji.
Ostatnio edytowano Sob paź 15, 2011 8:27 przez dorota_d, łącznie edytowano 1 raz

dorota_d

Od: Wto wrz 23, 2008 20:40

Post » Sob paź 15, 2011 8:13 Re: Lolek z lasu ma 6 tyg. i kk. PILNIE dom dla malucha

Właśnie dzwoniłam.
Lolek nieaktualny, a więc pozostaje mi bardzo POGRATULOWAĆ znalezienia szczęśliwego DOMKU :)

dorota_d

Post » Sob paź 15, 2011 8:31 Re: Lolek z lasu ma 6 tyg. i kk. PILNIE dom dla malucha

Witam serdecznie
tak jak mówiłam przez telefon, kot będzie miał dom, zaproponowałam innego malca ale a tego co zrozumiałam raczej nie odpowiadał :?

Anna Rylska

Post » Sob paź 15, 2011 8:55 Re: Lolek z lasu ma 6 tyg. i kk. PILNIE dom dla malucha

Anna Rylska pisze:Witam serdecznie
tak jak mówiłam przez telefon, kot będzie miał dom, zaproponowałam innego malca ale a tego co zrozumiałam raczej nie odpowiadał :?

Ile my rozmawiałyśmy? Dwie minuty? Cztery? Chyba trochę zbyt łatwo i szybko ocenia Pani intencje innych? :(
Przepraszam, jeśli to źle, że zadzwoniłam. Lolek ma 3 aktualne aukcje Allegro, na wątku też nie było słowa, że znalazł dom, więc sądziłam, że jest ogłoszenie jest aktualne. Informacja, że już ma dom po prostu mnie trochę zbiła z tropu i nie wiedziałam, co powiedzieć. Mimo wszystko to miła wiadomość, dlatego moje gratulacje były (są) szczere! :)
Mówiłam przez telefon, że muszę porozmawiać z mężem, zanim podejmę decyzję o innym kocie. To chyba oczywiste, że takie decyzje podejmuje się rodzinnie?
Tym bardziej, że malec, którego Pani zaproponowała jest kotką i jest ona starsza od Lolka. Nie wiem, skąd ta niechęć wobec mnie i podejrzenia, że jakiś kot może mi "nie odpowiadać"? Każdy kot zasługuje na dom!
Nie powiedziałam NIE, ale nie wiem dlaczego teraz po tym poście straciłam ochotę na jazdę po kicię do Grodziska - mogłoby się okazać, że Jagienka też już ma domek. O ile mowa o Jagience, bo przez telefon Pani nie pamiętała, jak ma kotka na imię... a ja poczułam się trochę jak intruz, że w ogóle zadzwoniłam 8O
Mimo wszystko dziękuję. Trzymam kciuki za dom dla pozostałych kotów i trochę więcej wiary w ludzi życzę :)

PS. W temacie warto zaznaczyć, że kiciuś ma już domeczek :)

dorota_d

Post » Sob paź 15, 2011 9:08 Re: Lolek z lasu ma 6 tyg. i kk. PILNIE dom dla malucha

bez przesady, naprawdę
Lolek będzie miał dom, wczoraj wieczorem "dograliśmy"

tak nie pamiętałam chwilowo imienia, straszna sprawa prawda, zadałam sobie -osobiście pytanie ( w rozmowie) jak ona ma na imię
cóż człowiek chory, który odebrał telefon w pół śnie może nie pamiętać pewnych rzeczy ale nie w tym rzecz

pozdrawiam

Anna Rylska

[poprzednia][następna]