Poznań Główny PKP/PKS -Krakvet- dziękujemy w imieniu kotów!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 11, 2011 21:23 Re: P-ń Gł. i inne koty/nerkowy Tygrysek szuka domu!

popełniłam bazarek, zapraszam do podrzucania
viewtopic.php?f=20&t=134234

moorland

Od: Pon cze 22, 2009 12:26

Post » Czw paź 13, 2011 18:47 Re: P-ń Gł. i inne koty/nerkowy Tygrysek szuka domu!

Z niewielką nadzieją ale zapytam... Czy ktoś byłby w stanie zawieźć jutro do południa naszego nerkowego Tygrysa do lecznicy na Polance? Ja też bym oczywiście pojechała, ale chodzi o oszczędzenie na taksówce, bo to jednak kawałek, a kasy naprawdę naprawdę nie ma już skąd brać... :roll: Byłabym niezwykle zobowiązana. Albo może odebrać wieczorem ktoś by mógł?

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Czw paź 13, 2011 19:38 Re: P-ń Gł. i inne koty/nerkowy Tygrysek szuka domu!

MartaK pisze:Z niewielką nadzieją ale zapytam... Czy ktoś byłby w stanie zawieźć jutro do południa naszego nerkowego Tygrysa do lecznicy na Polance? Ja też bym oczywiście pojechała, ale chodzi o oszczędzenie na taksówce, bo to jednak kawałek, a kasy naprawdę naprawdę nie ma już skąd brać... :roll: Byłabym niezwykle zobowiązana. Albo może odebrać wieczorem ktoś by mógł?

Ja mogłabym czasem pomóc służąc za kocią taksówkę? :wink: W sprawie jutra - około 17.30 będę jechać w stronę Nowego Miasta. Wracać jednak będę bardzo późno i to pewnie Was nie urządza. Daj znać na telefon. A gdybyś w przyszłości była w potrzebie i szukała kociej taksówki, pisz sms-a, bo na miau nie zaglądam regularnie.

Pozdrawiam
Monika (od Veto)

kot_simona

Od: Śro mar 30, 2011 19:32

Post » Czw paź 13, 2011 22:21 Re: P-ń Gł. i inne koty/nerkowy Tygrysek szuka domu!

Wczoraj byłyśmy zmuszone uśpić kota ze Składowej. Marta zadzwoniła o 16, że na Składowej jest słaniający się kot, była to ekstremalna łapanka ze skakaniem przez płot i narzucaniem transportera na kota, o klatce łapce nie było mowy, bo kot nie jadł a podbieraka nie miałyśmy, dał do siebie podejść ale już złapać w ręce się nie dał. Pojechałyśmy na Polankę, kot nawet nie walczył. Jak go wyciągnęłyśmy z transportera to się okazało, że cały się rusza (wszoły, jakieś larwy), był cały zagrzybiony, zaświerzbiony, nie mógł oddychać, strasznie śmierdział ropą, był tak odwodniony, że miał zapadnięte oczy w głąb czaszki, poczekałyśmy na wyniki biochemii i z weterynarzem podjęłyśmy decyzję o eutanazji.
Spij spokojnie kotku [*]

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

moorland

Post » Pt paź 14, 2011 7:56 Re: P-ń Gł. i inne koty/nerkowy Tygrysek szuka domu!

[*]

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Pt paź 14, 2011 7:59 Re: P-ń Gł. i inne koty/nerkowy Tygrysek szuka domu!

Bidulek [*]
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Pt paź 14, 2011 13:03 Re: P-ń Gł. i inne koty/nerkowy Tygrysek szuka domu!

Właśnie wróciłam z PKP, czy ktoś z Was zabrał z łączki te kolorowe miseczki np. do umycia, czy może zostały ukradzione? Jedna budka jest zniszczona, wygląda jakby skoczył na nią z dachu ciężki kot albo wlazł ktoś butem. No i dawno nie widziałam Tri, a Wy?
W przyszłym tygodniu wyjeżdżam, nie będzie mnie od czwartku do niedzieli włącznie, piątkowy dyżur na PKP oddam w dobre ręce :)

Jarka

Post » Pt paź 14, 2011 13:11 Re: P-ń Gł. i inne koty/nerkowy Tygrysek szuka domu!

Biedny kociak :cry: (*) .
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Pt paź 14, 2011 15:49 Re: P-ń Gł. i inne koty/nerkowy Tygrysek szuka domu!

Ja jak chodziłam we wrześniu to też Tri nie widziałam.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pt paź 14, 2011 21:07 Re: P-ń Gł. i inne koty/nerkowy Tygrysek szuka domu!

Jarka pisze:Właśnie wróciłam z PKP, czy ktoś z Was zabrał z łączki te kolorowe miseczki np. do umycia, czy może zostały ukradzione? Jedna budka jest zniszczona, wygląda jakby skoczył na nią z dachu ciężki kot albo wlazł ktoś butem. No i dawno nie widziałam Tri, a Wy?
W przyszłym tygodniu wyjeżdżam, nie będzie mnie od czwartku do niedzieli włącznie, piątkowy dyżur na PKP oddam w dobre ręce :)

Kurcze, ja też nie widziałam tri - ani w tym tygodniu, ani w ubiegłym :( Teraz się będę martwić. Proszę, zwróćmy uwagę czy się pojawia i jakby co, to dawajcie tu od razu znać.

Jarka, kolorowe miseczki ja zabrałam. Umyję i przyniosę w przyszłym tygodniu. W zamian za nie zostawiłam sporo plastikowych miseczek po jogurtach i surówkach. Dyżurujący mogą dodatkowo przynosić po jednym czy dwóch pojemniczkach, bo pewnie coś wywiało. A moorland już zdążyła puścić w świat mrożącą krew w żyłach wieść, że zostałyśmy bezczelnie okradzione z miseczek! :wink:

W piwniczce wypuszczajmy maluchy podczas naszych wizyt, bo strasznie są spragnione ruchu. Natychmiast po otwarciu klatki włączają im się motorki w dupkach, dzisiaj mi szalały jak nie wiem co - rzucają się na wszystkie zabawki, na siebie nawzajem, na starszyznę. Szaleństwo po prostu, aż szkoda je później zamykać.

Dzisiaj Tygryń spędził cały dzień w lecznicy. Miał badaną krew (wyniki trochę lepsze niż ostatnio, ale podajemy nowy lek na obniżenie mocznika) i był kroplówkowany. Jedzie na kontrolę dopiero pod koniec miesiąca.

No i nasz staruszek ze Składowej... Dla mnie rozdzierający widok. Dawno nie widziałam kota w tak dramatycznym stanie, był naprawdę skrajnie wyniszczony. Pewnie umarłby śmiercią głodową w ciągu kilku dni, bo nie był już w stanie nawet jeść... :(

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Pt paź 14, 2011 21:55 Re: P-ń Gł. i inne koty/nerkowy Tygrysek szuka domu!

MartaK pisze:W piwniczce wypuszczajmy maluchy podczas naszych wizyt, bo strasznie są spragnione ruchu. Natychmiast po otwarciu klatki włączają im się motorki w dupkach, dzisiaj mi szalały jak nie wiem co - rzucają się na wszystkie zabawki, na siebie nawzajem, na starszyznę. Szaleństwo po prostu, aż szkoda je później zamykać.

Wypuściłam wczoraj, wypuściłam, niezła była zabawa. Kola, Radek i PikPok wydawali się zdziwieni bezczelnością maluchów. Jakoś mi się udało zagnać potem małe do klatki, a jak wychodziłam, siedziały rzędem wpatrzone we mnie wielkimi oczami.

Jarka

Post » Sob paź 15, 2011 9:34 Re: P-ń Gł. i inne koty/nerkowy Tygrysek szuka domu!

Po spotkaniu z radną Kretkowską w UMP:

viewtopic.php?f=1&t=104571&p=8078735#p8078735

Jarka

Post » Sob paź 15, 2011 10:25 Re: P-ń Gł. i inne koty/nerkowy Tygrysek szuka domu!

No to wizyta Marty zaowocowała, bo pierwsze dwa punkty to jej działanie :wink:
Przez te zawirowania z kocurkiem ze Skladowej zapomniałam podziękować Kociemu Pazurowi za zakup Bozity do piwniczki :oops: bardzo bardzo dziękujemy :1luvu:

moorland

Post » Sob paź 15, 2011 18:11 Re: P-ń Gł. i inne koty/nerkowy Tygrysek szuka domu!

moorland pisze:No to wizyta Marty zaowocowała, bo pierwsze dwa punkty to jej działanie :wink:

Brawo Marta! :piwa:

Jarka

Post » Nie paź 16, 2011 19:44 Re: P-ń Gł. i inne koty/nerkowy Tygrysek szuka domu!

Ja też nie widuję ostatnio Tri :(

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

[poprzednia][następna]