Kot sika na dywan :((((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 08, 2011 10:14 Kot sika na dywan :((((

witam, prosze o rady... wiem ze sa juz podobne posty, ale w nich wyczytalam ze koty moga sikac z powodu nowych, nieproszonych gosci, ja urodzilam dziecko i mojej kocicy najwyrazniej nowy czlonek rodziny nie odpowiada, pewnie jest zazdrosna...
ogolnie zawsze byla czysta kociczka, dlatego jestem w szoku, nie chce dokonywac drastycznych wyborow bo bardzo ja kocham, ale nie moge pozwolic by dziecko mialo jakakolwiek stycznosc z kocimi odchodami....
czy macie jakies sprawdzone sposoby na skuteczne oduczenie takiego postepowania??? pomocy!

SzajbaBagins

Od: Sob paź 08, 2011 9:59

Post » Sob paź 08, 2011 10:26 Re: Kot sika na dywan :((((

To nie polega na "oduczeniu"...to stres...kotka czuje się zgrożona,zazdrosna,zaniepokojona,odstawiona na bok....musisz poprawić jej poczucie bezpieczeństwa wtedy przestanie sikać czyli na początek włącz feliway do kontaktu,kup karmę RC CALM,może krople Bacha.....czy nie odganiasz kotki jak próbuje dostać się do dziecka?
2ew.-przebadaj nerki

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Sob paź 08, 2011 19:02 Re: Kot sika na dywan :((((

J.D. pisze:To nie polega na "oduczeniu"...to stres...kotka czuje się zgrożona,zazdrosna,zaniepokojona,odstawiona na bok....musisz poprawić jej poczucie bezpieczeństwa wtedy przestanie sikać czyli na początek włącz feliway do kontaktu,kup karmę RC CALM,może krople Bacha.....czy nie odganiasz kotki jak próbuje dostać się do dziecka?
2ew.-przebadaj nerki

badanie krwi[morfologia+biochemia] i moczu nie ewentualnie,tylko w pierwszej kolejności.
Twoją kotkę może bardzo boleć[miałaś kiedyś zapalenie pęcherza albo nerek?],może jest chora-choroba nerek,albo pęcherza na pewno nie wyjdzie w badaniu 'na oko' albo palcami,koniecznie trzeba kotce pobrać krew i mocz.
jeśli i tylko jeśli kotka jest absolutnie zdrowa,trzeba się zabrać za jej psychę-także diagnoza jej nerek to sprawa na cito.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Czw paź 13, 2011 20:02 Re: Kot sika na dywan :((((

kotka jest zdrowa.... jest juz lepiej, prowadzimy z mezem terapie dla kotki - poswiecamy jej jak najwiecej uwagi

nigdy kotki nie odganialam, ale zauwazylam ze gdy maly placze ja to wypasza

SzajbaBagins

Od: Sob paź 08, 2011 9:59

Post » Czw paź 13, 2011 20:13 Re: Kot sika na dywan :((((

Poczytaj sobie o dzieciach i kotach http://kocia_stronka.republika.pl/dziecko_z_kotem.html

Mary_Poole

Od: Wto lut 03, 2009 21:51