Klakier. Mir Murka za TM [*]. Bajeczka.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw paź 13, 2011 19:47 Re: Klakier. Mir Murka za TM [*]. Bajeczka - problemy z kuwetą

Dorotko,a może tę kuwetę postaw tam gdzie te buty stoją?w przedpokoju?a buty najwyżej młody niech ma w swoim pokoju na czymś,wiesz lepiej tak,jeśli ma to pomóc niż ciągle ,żeby miał surprajs w butach

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

WITAMY

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw paź 13, 2011 19:50 Re: Klakier. Mir Murka za TM [*]. Bajeczka - problemy z kuwetą

Wita Cichy podczytywacz wiekszości wątków ;)

Też miałam problem z siusiającym kotem, parę miesięcy trwało oduczanie, ale się udało.
Dużą rolę odegrały specyfiki odstraszające - nie wiem, na bazie czego są, alezawsze po wyczyszczeniu miejsca przestępstwa spryskiwałam takim odstraszaczem.
było tak, że pomagało tylko na jakiś czas. Ale w końcu kocurek załapał, o co chodzi, że nie wolno.

Zamiast kupnego odstraszacza mozna też octem, tylko jak się przesadzi, to potem ciężko oddychać w pokoju :D

rapsodia82

Od: Nie sty 03, 2010 14:55

Post » Czw paź 13, 2011 19:52 Re: Klakier. Mir Murka za TM [*]. Bajeczka - problemy z kuwetą

Zapach butów? :|
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw paź 13, 2011 19:54 Re: Klakier. Mir Murka za TM [*]. Bajeczka - problemy z kuwetą

Witaj rapsodia82 :D
Jakiego odstraszacza używałaś?

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw paź 13, 2011 19:58 Re: Klakier. Mir Murka za TM [*]. Bajeczka - problemy z kuwetą

Kupowałam w sklepie z artykułami dla zwierząt. Niestety nie pamiętam nazwy :( Miał lekko cytrynowy zapach - to pewnie było klu tego odstraszacza, bo koty zapachu cytryny tez nie lubią.
Wiem, że jest też taki środek - akysz (jakos tak śmiesznie się nazywa)

W sklepie zoologicznym wystarczy powiedzieć, żeby polecili odstraszacz.
Ewentualnie naprawdę polecam ocet.
Przetrzeć miejsce, gdzie się załatwie.

Ale jesli o buty chodzi, to zdecydowanie taki odstraszacz, bo dla ludzi nie pachnie nieprzyjemnie.

rapsodia82

Od: Nie sty 03, 2010 14:55

Post » Czw paź 13, 2011 19:59 Re: Klakier. Mir Murka za TM [*]. Bajeczka - problemy z kuwetą

Spróbuj octu i cytryny, jak dla mnie te gotowe super produkty średnio działają.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Czw paź 13, 2011 20:06 Re: Klakier. Mir Murka za TM [*]. Bajeczka - problemy z kuwetą

Dzięki, zaraz spróbuję tę okolicę posmrodzić octem. :ok:

Edit: Gotowe! Nie cierpię zapachu octu :twisted:

Bazyliszkowa

Post » Czw paź 13, 2011 21:00 Re: Klakier. Mir Murka za TM [*]. Bajeczka - problemy z kuwetą

Być może na butach jest zapach, który Bajkę niepokoi i chce go "zneutralizować" po swojemu. To niestety często się zdarza. Spróbuj schować buty do szafki, albo w miejsce niedostępne Bajeczce.
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Pt paź 14, 2011 7:53 Re: Klakier. Mir Murka za TM [*]. Bajeczka - problemy z kuwetą

Dziś dzień kuwetkowy zaczął się dobrze. Bajeczka spędziła noc w łazience (nie protestowała) - rano słyszałam, jak grzebie w kuwetce. Był elegancki kupal. Wymiziałam Bajkę i wypuściłam z łazienki. Po śniadaniu grzecznie, bez żadnego kombinowania, przyszła do kuwety i się wysikała.
Od czasu wstawienia drugiej kuwety każda z nich ma inne, stałe przeznaczenie.

Stosunki kocio-kocie układają się bardzo dobrze. Klakier próbuje nawet lizać Bajkę. Poza tym coraz ładniej bawią się w gonionego. No i zgodnie upominają się o michę.

Bazyliszkowa

Post » Pt paź 14, 2011 7:56 Re: Klakier. Mir Murka za TM [*]. Bajeczka - problemy z kuwetą

:piwa:
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt paź 14, 2011 9:47 Re: Klakier. Mir Murka za TM [*]. Bajeczka - problemy z kuwetą

Bazyliszkowa pisze:Dziś dzień kuwetkowy zaczął się dobrze. Bajeczka spędziła noc w łazience (nie protestowała) - rano słyszałam, jak grzebie w kuwetce. Był elegancki kupal. Wymiziałam Bajkę i wypuściłam z łazienki. Po śniadaniu grzecznie, bez żadnego kombinowania, przyszła do kuwety i się wysikała.
Od czasu wstawienia drugiej kuwety każda z nich ma inne, stałe przeznaczenie.

Stosunki kocio-kocie układają się bardzo dobrze. Klakier próbuje nawet lizać Bajkę. Poza tym coraz ładniej bawią się w gonionego. No i zgodnie upominają się o michę.

Serce rośnie :1luvu:

Jadę dzisiaj po Bajkę bis, odwożę ją na stację. Okazała się być oswajalna w stopniu niedostatecznym do kombinowaniem DS, a panowie się cieszą, bo będą mieli podopieczną, a kociaków nie przyniesie :mrgreen:
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Pt paź 14, 2011 13:30 Re: Klakier. Mir Murka za TM [*]. Bajeczka - problemy z kuwetą

Bazyliszkowa pisze:Dzięki, czary się przydadzą :ok:

Czary Mary Czary Mary Czary Mary Bęc!

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt paź 14, 2011 14:41 Re: Klakier. Mir Murka za TM [*]. Bajeczka - problemy z kuwetą

Godzina 15.40.
To już cztery tygodnie bez Mir Murki............

Bazyliszkowa

Post » Pt paź 14, 2011 14:41 Re: Klakier. Mir Murka za TM [*]. Bajeczka - problemy z kuwetą

przytulamy....
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt paź 14, 2011 15:00 Re: Klakier. Mir Murka za TM [*]. Bajeczka - problemy z kuwetą

:(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

[poprzednia][następna]