Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 13, 2011 8:55 Re: Kocia Chatka PROSIMY O GŁOSOWANIE W ANKIECIE DO KRAKVETU!!!!

Własnie dzwonili z Almavetu - mało zawału nie dostałam jak zobaczyłam na wyświetlaczu kto dzwoni. Na szczęście Klimek żyje i ma się lepiej - dostaje jakiś nowy, silniejszy antybiotyk a także prokolin, który będzie już musiał chyba brać do końca życia :(. Katar mu się zmniejsza, przestał wymiotować i kupki robi coraz lepsze ;) Ma także zmienioną karmę - tym razem dostaje tylko suche - Gastroenteric z Puriny (EN), którego to opakowanie kilkukilogramowe pani Monika mu zasponsorowała :ok: dziękujemy. Dostaje też Zylexis i w Almavecie ma zostać do poniedziałku. Potem, jeśli nie znajdzie rozsądnego domu, to absolutnie nie może wrócić do KCh - więc nie wiem gdzie go damy :( Moje 4 koty (w tym dwa niby-tymczasy) mają na stałe wysypane 3 różne suche karmy i 2x dziennie dostają trochę mokrego różnej maści więc na pewno nie jest to miejsce, w którym Klimek mógłby trzymać dietę a z kolei ta Purina EN niekoniecznie musi służyć wszystkim moim kotom :(, mam też za małe mieszkanie by na stałe go izolować, więc niestety ja nie mogę go zabrać choć bym chciała :(

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw paź 13, 2011 11:13 Re: Kocia Chatka PROSIMY O GŁOSOWANIE W ANKIECIE DO KRAKVETU!!!!

KLIMUŚ :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Z LONGEREM mogę podejść do weta w piatek po południu, jeśli w czwartek ktos z nim nie pojedzie.

Straszna sprawa z tym włamaniem w schronisku, biedne kociaki, oby nie stało im się nic złego.

W piatek mam dyżur w K. CH. i kończąc go wieczorem, bez samochodu póki co, nie dam rady przybyć na spotkanie :( , ale na następnych baardzo postaram się być.
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Czw paź 13, 2011 12:24 Re: Kocia Chatka PROSIMY O GŁOSOWANIE W ANKIECIE DO KRAKVETU!!!!

Klimek :ok: :ok: :ok: Dzielny pacjent :!:

Po dyżurku :P
na zdrowej:
Kocizny dzisiaj miały gotowanego kurczaczka, więc co niektórzy byli bardzo zadowoleni, czyt. Smoła i dwa maluchy. Maluchy nie dały mi tego nawet nałożyc, jednemu poleciało na głowę, a drugi to zlizywał i mruczał :ryk: One wymiataja z miseczek absolutnie wszystko i trzeba ich pilnowac, bo same nie przestaną jeśc dopóki wszystko nie zniknie, a potem się ledwie ruszają 8O
Wszyscy :ok:

na kwarantannie:
Longer bez zmian :( ma kiepski apetyt.
Mania też nie bardzo chciała jeśc, ani kury ani innego.
Paulinka na wolności, zajęła miejsce Fredzi, ale Fredzia nie oponowała :wink:
Dropsikowi leciała krew z dziąsła, nie wiem czy gdzieś się otarł o kratkę, (biegał na wolności cały dyżur), czy to coś chorobowego :( Posmarowałam mu caridentem. Moze ktoś rzuci na to okiem kto się zna. Była Wiesia, ale zauważyłam to dopiero po jej wyjściu.
Rudy od Zyty też musi odwiedzic doktora bo zipie jak Longer :( Wiesia czysciła mu nosek i troszkę zakropliła Afrinem, ale opakowanie było prawie puste.
Maluszeczki wcinały 2 dokładki kurczaka i dalej się domagały :lol: Podałam im też immunodol żeby czegoś nie załapały.

Rano w kociarni zimno, szczególnie na zdrowej.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Czw paź 13, 2011 12:46 Re: Kocia Chatka PROSIMY O GŁOSOWANIE W ANKIECIE DO KRAKVETU!!!!

Zapomniałam dopisac, że kocia rodzinka ta koło hali, dostała jedzonko, ale u nich szaleje katar! :(

Jak zdążymy to pojedziemy dzisiaj z Longerem i Rudziakiem do Lupusa.

The Szops

Post » Czw paź 13, 2011 18:09 Re: Kocia Chatka PROSIMY O GŁOSOWANIE W ANKIECIE DO KRAKVETU!!!!

Mamy pozdrowienia od domku Hayao - czarnuszka z miotu, w którym była Koibito. Ma się dobrze, jest wysterylizowany, rozrabia z kolegą w zbliżonym wieku i takim samym ubarwieniu, czemu z pobłażliwością przygląda się starsza o pół roku biała Kicia. Jedynym problemem były ogrodnicze zapędy chłopaków - teraz roślinki wiszą, więc kociarstwo już nie może ich demolować :D
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw paź 13, 2011 18:41 Re: Kocia Chatka PROSIMY O GŁOSOWANIE W ANKIECIE DO KRAKVETU!!!!

Dorotko w jakich godzinach będziesz w KCH w niedzielę??
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Czw paź 13, 2011 19:09 Re: Kocia Chatka PROSIMY O GŁOSOWANIE W ANKIECIE DO KRAKVETU!!!!

Zajrzałam dziś na moment do Chatki - podrzuciłam zapas strzykawek i igieł.
Longer bardzo biedny, pociąga noskiem i ciężko oddycha, chciałam zabrać go do weta, ale już dziś nie przyjmował :(
Paulinka słodko zaklimatyzowała się w budce Fredki i wygląda na szczęśliwą z tego powodu :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Czw paź 13, 2011 19:14 Re: Kocia Chatka PROSIMY O GŁOSOWANIE W ANKIECIE DO KRAKVETU!!!!

Byliśmy w Lupusie z Longerem i małą rudą od Zyty, czyli Alfą. Longer ma mocny katar i dostał zastrzyki z antybiotykiem. Zastrzyki są w witrynce w paczuszce z napisem Longer. Informacja jak podawac jest na tablicy, ale jeszcze napiszę : codziennie zastrzyk z nieopisanej strzykawki, a w sobotę dodatkowo opisany, czyli tolfina. W poniedziałek do kontroli.
Natomiast Alfa musi jechac jutro jeszcze raz ponieważ dzisiaj jest jeszcze za wcześnie po poprzednim antybiotyku. Jest też problem bo nie bardzo już jest co podawac, bo rodzinka Zyty brała już prawie wszystko :( Najlepiej gdyby trafiła do Lupusa jutro przed 15-tą, bo bedzie pani doktor, która ją dzisiaj oglądała i czytała jej kartę i ma się zastanowic co jej dac.
Ktoś ma możliwośc podjechacz Alfą?

Zastrzyki już zapłacone.

Wiesiu, czy Ty będziesz jeszcze dodatkowo podawac Longerowi zastrzyki?

The Szops

Post » Czw paź 13, 2011 19:28 Re: Kocia Chatka PROSIMY O GŁOSOWANIE W ANKIECIE DO KRAKVETU!!!!

terenia1 pisze:Super Bożenko :D to na tym spotkaniu obgadamy też cykliczne spotkania :D
Gosiu już Cię zapisuję :D
SPOTKANIE PIĄTEK 14.10.11R. GODZ. 19 -
1. Beatka
2. Dorotka
3. Marta + Arek
4. Teresa
5.gosiakot

Ja przyjadę z Gosią .Marta zaproponowała ze po nas przyjedzie i nas odwiezie bo sama bym nie przyjechała za co z góry bardzo dziękuję :ok: :P
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Czw paź 13, 2011 19:36 Forum

majencja pisze:Dorotko w jakich godzinach będziesz w KCH w niedzielę??

Maju od 9:30 do 14-tej gdzies :oops: wiesz ja z tych powolnych jestem :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw paź 13, 2011 19:49 Re: Kocia Chatka PROSIMY O GŁOSOWANIE W ANKIECIE DO KRAKVETU!!!!

Hej Ludziska
jest ważne pytanie: CZY SMOŁA MA zdjęte szwy!!??
:?: :idea:

The Szops

Post » Czw paź 13, 2011 19:50 Re: Kocia Chatka PROSIMY O GŁOSOWANIE W ANKIECIE DO KRAKVETU!!!!

To mi to powolniactwo dość pasuje :mrgreen: Bo jeżeli mi nic nieplanowanego nie wypadnie to podrzuciłabym trochę badziewia bo zalega w garażu :evil: :evil: Niech zalega w KCH :mrgreen:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Czw paź 13, 2011 20:55 Re: Kocia Chatka PROSIMY O GŁOSOWANIE W ANKIECIE DO KRAKVETU!!!!

The Szops pisze:Hej Ludziska
jest ważne pytanie: CZY SMOŁA MA zdjęte szwy!!??
:?: :idea:

Smola miala szwy rozpuszcalne i juz ich nie ma.
Odnosnie rodzinki rudaskow i Zyty to planowana wizyta jest na jutro bedziemy z cala trojka.
Od poczatku my sie nimi zajmujemy i sa leczone w Lupusie.
Troche to dlugo trwa ale tak czasem byla Alfa jeszcze smarka.

Owszem wszystkie bezdowniaki z pod hali mama,tata i mala troja sa zasmarkane co niektorym udaje mi sie przemyc oczy i oczyscic nosek ale nie wszystkim, duzym nie, ale mama kolorowa wydaje mi sie ok. no ale co zrobi leczyc w krzakach sie nie da.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Czw paź 13, 2011 21:26 Re: Kocia Chatka PROSIMY O GŁOSOWANIE W ANKIECIE DO KRAKVETU!!!!

The Szops pisze:Byliśmy w Lupusie z Longerem i małą rudą od Zyty, czyli Alfą. Longer ma mocny katar i dostał zastrzyki z antybiotykiem. Zastrzyki są w witrynce w paczuszce z napisem Longer. Informacja jak podawac jest na tablicy, ale jeszcze napiszę : codziennie zastrzyk z nieopisanej strzykawki, a w sobotę dodatkowo opisany, czyli tolfina. W poniedziałek do kontroli.

Marta czyli Longerowi zastrzyki trzeba podawać w piątek, sobotę, niedzielę antybiotyk a w sobotę oprócz antybiotyku Tolfina - na poniedziałek nie ma zastzyków już tylko trzeba podjechać do weta (zaraz uzupełnię kącik medyczny)
może Wiesia mogłaby podawać zastrzyki i tak biedna codziennie dojeżdża do Arletki i Biedronka :oops:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw paź 13, 2011 21:31 Re: Kocia Chatka PROSIMY O GŁOSOWANIE W ANKIECIE DO KRAKVETU!!!!

Dziś miałam troszkę zwariowany dzień, tak ze całe sczęście że podjechała Pani Małgosia od Sabinki przywiozła masę mokrego jedzonka dla naszych kociastych i żwirek i odrobiła dyżur za mnie w kociarni, ja tylko dałam jeść kociakom na zdrowej :oops: no wstyd mi, ale musiałam dziś zakupić jedzonko dla kotów w schronisku, potem jedzonko zawiozłam i jeszcze zawiozłam do Dt kociaka ze schronsika. Tak że dzięki Pani Małgosi, Marcie i Arkowi jakoś szybko wszystko sprawnie poszło :D
Sabinka wypuszczona z boksu dziś zawisła na firance do góry nogami 8O :ryk: ona nie powinna mieć na imię Sabinak tylko jakiś wcielony diabełek :D
I najważniejsza sprawa jutro do domku jedzie Fredzia :1luvu: Ewa przeprowadzi pierwszą adopcję :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

[poprzednia][następna]